Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

tuin ideeen
Tuin inspiratie

36x Tuin ideeën


Op zoek naar leuke tuin ideeën waarmee jij jouw buitenruimte kunt inrichten? Of je nou een grote landelijke tuin of juist een kleine stadstuin hebt hier delen we leuke originele ideeën, praktische tips en mooie inspiratie voorbeelden om jou te inspireren. Kijk dus snel verder!

Of je nu een fanatieke tuinier bent of gewoon op zoek naar manieren om jouw buitenruimte op te fleuren, tuin ideeën zijn altijd welkom. Met de lente in aantocht en het zonnetje dat steeds vaker schijnt, is het hoog tijd om jouw tuin eens goed onder handen te nemen en te transformeren tot een plek waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur.

Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel delen we tal van creatieve en praktische ideeën om jouw tuin om te toveren tot een waar paradijsje. Van kleurrijke bloembedden tot gezellige zithoeken en slimme opbergoplossingen, wij hebben alles in huis om jou te inspireren en op weg te helpen naar de tuin van je dromen. Dus pak je schop, trek je tuinhandschoenen aan en laten we aan de slag gaan!

1. Tuinontwerp ideeën

Laten we beginnen met het ontwerp van je tuin, waarmee de stijl en de sfeer wordt bepaald. De meeste tuinen zijn rechthoekig, maar dit betekent niet dat het ook strak moet zijn. Je kunt bijvoorbeeld ronde vormen gebruiken om de tuin verzachten. En je kunt een tuin indelen in verschillende gebieden. Of dit ook een goed idee is, is afhankelijk van het formaat. Heb je een kleine stadstuin, dan is dat niet perse nodig. Maar heb je een hele grote of diepe tuin, dan kunnen verschillende gebieden voor meer sfeer zorgen. Hieronder vind je een aantal hele leuke ideeën en inspiratie voorbeelden van verschillende tuinontwerpen.

Tuinontwerp ideeën gras

Tuinontwerp ideeën grind

Tuinontwerp ideeën kindvriendelijk

Tuinontwerp ideeën kunstgras

Tuinontwerp ideeën modern

Tuinontwerp ideeën strak

Tuinontwerp ideeën terras

Tuin vloer ideeën

De vloer van de tuin heeft een grote invloed op de sfeer en stijl van de tuin. Enerzijds heeft dit dus te maken met je eigen smaak, anderzijds speelt de de factor onderhoud ook een hele belangrijke rol. Weet je nu bijvoorbeeld al dat je geen zin hebt om om de zoveel tijd het gazon te maaien? Dan is het niet verstandig om gras te nemen. Daarnaast hoeft het één het ander niet uit te sluiten. Het kan namelijk ook een leuk tuin idee zijn om verschillende soorten vloeren te combineren.

2. Tuintegels

Wil je een strakke moderne tuin met weinig onderhoud? Dan zijn tuintegels een uitstekende keus. Je hebt keuze uit betontegels, keramische tegels en natuursteentegels. Elke tegelsoort heeft z’n eigen voordelen en nadelen op het gebied van esthetiek, vorstbestendigheid en onderhoud. Laat je dus goed informeren door de hovenier of tuinspecialist. De tegels kan je bovendien op verschillende manieren leggen. Je kunt ze recht naast elkaar leggen, in halfsteensverband, in visgraat, noem maar op.

Tuintegels ideeën

Tuintegels ideeën

Tuintegels ideeën

Tuintegels ideeën

Tuintegels ideeën

Shop de look

3. Houten vlonders

Houten vlonders zijn ook erg populair in de tuin. Hout is natuurlijk een natuurlijke materiaalsoort, die elke tuin een warme uitstraling geeft. Veel mensen kiezen ervoor om hun terras aan te leggen met houten vlonders. Dit combineren ze dan met een andere vloersoort, zoals tegels, gras of kunstgras. Naast echte houten vlonders, kan je ook kiezen voor composiet vlonders. Dankzij het materiaal, bestaande uit houtstof en kunststof, zijn composiet vlonders super onderhoudsvriendelijk.

Houten vlonders ideeën

Houten vlonders ideeën

Houten vlonders ideeën

Composiet vlonders ideeën

Houten vlonders ideeën

Shop de look

4. Grind

Grind zijn kleine steentjes, die je ook regelmatig tegenkomt in tuinen en voortuinen. Het ziet er niet alleen erg mooi uit, grind heeft ook hele goede voordelen. Grind is relatief goedkoop, onderhoudsarm, eenvoudig aan te leggen én het laat water door. Een drainerende tuinvloer is goed voor het milieu. Het is bovendien heel mooi om grind met gras, tuintegels of houten vlonders te combineren.

Tuin grind ideeën

Tuin grind ideeën

Tuin grind ideeën

Tuin grind ideeën

Tuin grind ideeën

Shop de look

5. Klinkers

Klinkers of straatklinkers kom je vooral op straat tegen. Hoewel niet iedereen daar gecharmeerd van is, kunnen klinkers wel degelijk heel leuk staan in de tuin. Ze worden vaak in een klassieke visgraat patroon gelegd, die je tuin een hele chique uitstraling geeft. Het onderstaande tuinontwerp is daar het perfecte voorbeeld van, waar rode klinkers gecombineerd zijn met een mooi groen gazon!

tuin klinkers ideeën

Shop de look

6. Gras

Ben je een echte natuurliefhebber, en je vindt het niet erg om lekker bezig te zijn in de tuin, dan raden we echt aan om gras te nemen. Een mooi groen gazon geeft je tuin het ultieme natuurgevoel. Het ziet er mooi uit en gras heeft werkt natuurlijk ook drainerend. Daarnaast kan net gemaaid gras heerlijk ruiken!

Tuin gras ideeën

Tuin gras ideeën

Tuin gras ideeën

Tuin gras ideeën

Tuin gras ideeën

Shop de look

7. Kunstgras

Vind je een groen gazon mooi, maar je bent totaal geen fan van het maaien van gras? Dan zou je kunstgras kunnen overwegen. Er zijn verschillende kunstgras soorten verkrijgbaar, waarvan sommigen bijna niet te onderscheiden zijn van echt gras. Het voordeel is dat het altijd hetzelfde eruit blijft zien. Kunstgras is bovendien een prima keuze voor een kindvriendelijke tuin.

Tuin kunstgras ideeën

Tuin kunstgras ideeën

Tuin kunstgras ideeën

Tuin kunstgras ideeën

Tuin kunstgras ideeën

Shop de look

Tuinafscheiding ideeën

Een tuin is onderdeel van je woning, wat privéterrein is voor jou en je gezin. Niemand zit te wachten op nieuwsgierige buren, die je constant in de gaten houden. Daarom is het belangrijk om je tuin te voorzien van goede tuinafscheiding. Met goede tuinafscheiding zorg je ervoor dat je genoeg privacy hebt in je tuin én in huis. Gelukkig zijn er voor alle soorten tuinen een passende tuinafscheiding. Bekijk onderstaande ideeën.

8. Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn één van de meest populaire vormen van tuinafscheidingen. Een standaard schutting heeft het formaat 180x180cm. Er zijn heel veel soorten houten schuttingen verkrijgbaar. Je hebt verschillende houtsoorten, schuttingen met verticale en horizontale planken en schuttingen met verschillende kleuren en bewerkingen. Sommige houten schuttingen zijn onbewerkt. Om ze te beschermen tegen weer en wind is het verstandig om ze bijvoorbeeld te beitsen. Daarnaast zijn er ook bijvoorbeeld zwarte schuttingen verkrijgbaar, die een tuin een stoere en moderne uitstraling geven. Net als met vlonders, zijn er ook composiet schuttingen verkrijgbaar.

Houten schuttingen ideeën

Zwarte schuttingen ideeën

Zwarte schuttingen ideeën

Composiet schuttingen ideeën

Houten schuttingen ideeën

Shop de look

9. Wilgentenen schutting

Wil je een sfeervolle en natuurlijke tuin inrichten? Dan kan je denken aan wilgentenen schuttingen. Deze vorm van tuinafscheiding ziet er niet alleen sfeervol en natuurlijk uit, doordat de meeste wilgentenen schuttingen gemaakt zijn van hout uit ecologisch beheerde bossen, is het ook een hele milieuvriendelijke keuze.

Wilgentenen schutting ideeën

Wilgentenen schutting ideeën

Shop de look

10. Schanskorven

Schanskorven zijn smalle transparante stalen korven, die je tot aan de bovenkant met verschillende soorten en kleuren breukstenen kunt opvullen. Het is een hele duurzame vorm van tuinafscheiding. Het ziet er niet alleen erg sfeervol uit, maar het is ook erg duurzaam. Je zult er jarenlang plezier van hebben, zonder dat je het hoeft te onderhouden.

schanskorven ideeën

schanskorven ideeën

schanskorven ideeën

Shop de look

11. Gaas

Schuttingen van gaas worden vaak gecombineerd met houten schuttingen of stenen muren. Gaas is transparant, en biedt dus niet heel veel privacy. Omdat het mooi eruitziet, wordt een gaas schutting afgewisseld met schuttingen die wel privacy bieden. Om iets meer privacy te creëren, zou je het gas ook kunnen laten begroeien met klimplanten. Het ziet er ook nog eens erg fraai uit.

Tuin gaas ideeën

Tuin gaas ideeën

Tuin gaas ideeën

Shop de look

12. Hagen

Houd je heel veel van groen, dan zijn hagen de ideale tuinafscheiding voor jouw tuin. Er zijn heel veel verschillende soorten planten die geschikt zijn als hagen. Belangrijk is dat de plant goed snoeibaar is. Bekende haagsoorten zijn bijvoorbeeld haagbeuk en beuk. De Haagbeuk groeit goed dicht, maar verliest in de winter zijn blad. De Beuk heeft groen of roodbruin blad. Dit wordt prachtig goudbruin in de winter, terwijl het weer mooi groen wordt in het voorjaar. Hagen bieden onderdak aan insecten en vogels. Dus als je een echte natuurlijke tuin wilt, dan zijn hagen de perfecte keuze.

Tuin ideeën hagen

Tuin ideeën hagen

Tuin ideeën hagen

Shop de look

Tuinmeubel ideeën

Het is allemaal leuk en aardig als de tuin er mooi uitziet, maar je moet er natuurlijk ook van kunnen genieten. Tuinmeubelen mogen daarom absoluut niet ontbreken in de tuin. De vraag is alleen wat voor soort tuinmeubelen. Hieronder vind je een aantal ideeën, waarvan sommigen standaard in de tuin horen, terwijl er ook ideeën zijn die je tuin speelser maken.

13.Loungebank

Wat ons betreft is een loungebank een absolute musthave in de tuin. Niets is fijner om heerlijk in de tuin te kunnen loungen als het lekker weer is. Kies voor een luxe hoekbank of twee loungeboeken tegenover elkaar. Wil je een tweede woonkamer creëren in de tuin, dan zou je zelfs een complete loungehoek in kunnen richten met alles erop en eraan. Er zijn zoveel verschillende soorten loungebanken in verschillende maten, kleuren en materialen. Bamboe loungebanken, gevlochten loungebanken, steigerhouten loungebanken, noem maar op. Ben je een beetje handig? Maak dan zelf een mooie loungebank voor je tuin!

Tuin loungebank ideeën

Tuin loungebank ideeën

Tuin loungebank ideeën

Tuin loungebank ideeën

Shop de look

14. Tuinstoelen en Tuintafel

Tuinstoelen heb je in verschillende soorten. Je hebt tuinstoelen voor aan de tuintafel, waar je aan kunt zitten tijdens het eten. Maar je hebt ook loungestoelen, die je bijvoorbeeld bij de loungeboek kan plaatsen in de loungehoek. Net als loungebanken, zijn er ook heel veel verschillende soorten tuinstoelen. Een tuintafel mag ook zéker niet ontbreken, vooral niet als je af en toe in de tuin wilt ontbijten. Een grote tuintafel is altijd gezellig, waar je met een groep vrienden aan kunt zitten. Maar als je een kleine tuin hebt, dan kan je ook denken aan een klein tafeltje of een uitklapbare tafel.

Tuintafel ideeën

Tuintafel ideeën

Tuintafel stoel ideeën

Tuin hangmat ideeën

Shop de look

15. Hangstoel of schommelbank

Een hangstoel is leuk voor binnen in huis, maar het is ook een heel leuk idee voor in de tuin. Met een hangstoel geef je de tuin een relaxte en speelse uitstraling. Het past perfect in een loungetuin, een Ibiza tuin of een bohemian tuin. Je kunt de hangstoel aan een houten balk ophangen, een dikke tak van een grote boom of aan een stevige pergola. Heb je dit allemaal niet, dan zou je een hangstoel kunnen nemen, waar een standaard wordt bijgeleverd. Een hangstoel is voor één persoon. Een schommelbank biedt plek voor minimaal twee personen.

Tuin hangstoel ideeën

Tuin hangstoel ideeën

Tuin schommelbank ideeën

Hangbank tuin ideeën

Hangstoel ideeën tuin

Shop de look

Tuinplanten ideeën

Sommige mensen willen hun tuin zo clean mogelijk houden met zo min mogelijk planten. Anderen willen juist een hele groene tuin hebben. Of je nou wel of geen groene vingers hebt, een tuin is niet compleet zonder planten. Dat geldt voor een strakke tuin, een romantische tuin, een landelijke tuin of een super moderne tuin. Er zijn zoveel mogelijkheden om je tuin te voorzien van planten. Dit geldt zowel voor mensen die een groene tuin willen als voor mensen die een onderhoudsvriendelijke tuin willen. Belangrijk hierbij is om te kijken of de planten in de zon, schaduw of halfschaduw staan. Op basis daarvan kan je planten en bloemen uitkiezen die daar geschikt voor zijn. Bekijk onderstaande tuinplanten ideeën!

16. Planten border

Een planten border is een strook in de vloer, die je open laat en opvult met aarde en planten. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden als het gaat om het creëren van de borderrand – van hout, tot beton en cortenstaal. Officieel wordt er pas echt gesproken over een planten border, als het bepaalde afmetingen heeft, maar in de volksmond noemen mensen kleine en smalle stroken ook gewoon borders. Een border wordt vaak aangelegd langs een schutting of meerdere schuttingen. Het leuke is dat je heel veel soorten planten en bloemen kunt combineren. Een planten border is vooral heel geschikt voor een grote tuin, maar ook in kleine tuinen zijn planten borders heel goed mogelijk.

Tuin planten border ideeën

Tuin planten border ideeën

Tuin planten border ideeën

Shop de look

Bodembedekkers

Een tip is om de planten border te bedekken met bodembedekkers. Een van de belangrijkste redenen is om de grond te beschermen tegen erosie. Bodembedekkers helpen om de grond vast te houden en voorkomen dat de grond wegwaait tijdens zware regenval.

Een andere reden om bodembedekkers te gebruiken is om onkruid te beheersen. Bodembedekkers kunnen helpen om onkruidgroei te beperken door de groei van onkruid te verstikken. Dit kan het onderhoud van een plantenborder een stuk gemakkelijker maken, omdat er minder onkruid hoeft te worden verwijderd.

Daarnaast helpen bodembedekkers om vocht vast te houden in de grond, waardoor planten meer kans hebben om te overleven en te floreren.

Er zijn veel verschillende soorten bodembedekkers die geschikt zijn voor gebruik in een plantenborder. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Vaste bodembedekkers: Dit zijn planten die een groot gebied kunnen bedekken, zoals varens, bloemen en grassen. Dit type bodembedekkers is geschikt voor het beheersen van onkruid, en kan het geheel er mooier maken.
 • Klimplanten: Klimplanten zoals klimrozen, klimop en clematis kunnen worden gebruikt om een verticale dimensie toe te voegen aan een plantenborder.
 • Kruidachtige bodembedekkers: Dit zijn planten die een relatief kort leven hebben, maar in een relatief korte tijd een grote hoeveelheid bloemen produceren zoals gele melkbos, violen, duizendblad.
 • Mossen en levermos: Deze bodembedekkers zijn laag groeiend en zijn ideaal voor gebruik in gebieden met weinig zonlicht.
 • Grondbedekkers: Dit zijn bodembedekkers zoals houtsnippers, boomschors, gazons, bodembedekkende rozen of sedum.

Het kiezen van de juiste bodembedekkers hangt af van de locatie en de groeiomstandigheden, alsook persoonlijke voorkeur. Het is aan te raden om verschillende soorten te overwegen en te experimenteren met wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Shop de look

17. Plantenbak

Heb je echt een hele kleine tuin, dan zou je ook plantenbakken in de tuin kunnen plaatsen. Er zijn heel veel verschillende soorten plantenbakken te koop, maar je kunt ook een plantenbak bouwen of laten bouwen. Het kan bijvoorbeeld heel strak zijn, om een plantenbak te maken van hetzelfde materiaal als de vlonder. Als je bijvoorbeeld strakke tuintegels hebt, dan kan je met dezelfde tegels ook een plantenbak maken. Hetzelfde geldt ook voor houten vlonders. Vaste plantenbakken zijn een goed idee voor als je een strakke moderne tuin wilt inrichten.

Tuin smalle plantenbak ideeën

Betonnen plantenbak ideeën tuin

Tuin betonnen plantenbak ideeën

Tuin houten plantenbak ideeën

Tuin plantenbak ideeën

Shop de look

18. Plantenpot

Plantenpotten zijn altijd een goed idee in de tuin. Ook als je al een mooie plantenborder en/of plantenbakken hebt. Je kunt het altijd heel mooi combineren met plantenpotten. Het voordeel van plantenpotten is dat je ze overal neer kunt zetten. Op de vloer, op een tafel, of een bank… En je kunt ze ook heel makkelijk verplaatsen. Het kan ook een leuk idee zijn om meerdere plantenpotten bij elkaar te plaatsen.

Tuin plantenpot ideeën

Tuin plantenpot ideeën

Tuin plantenpot ideeën

Tuin plantenpot ideeën

Tuin plantenpot ideeën

Shop de look

19. Bomen

In sommige tuinen tref je mega grote bomen tegen, tot ergernis van de buren. Er zijn echter ook heel veel andere mooie bomen, die niet zo groot en hoog worden. Deze zijn dus zowel geschikt voor grote tuinen als kleine tuinen. De populaire Olijfbomen bijvoorbeeld of kleine palmbomen voor een tropische tuin. Andere mooie bomen zijn: Swing haagbeuk, Krentenboompje, Amerikaanse Judasboom, Japanse grootbloemige kornoelje, etc.

Tuin boom ideeën

tuin ideeën boom

Bomen in tuin

Grote boom in tuin

Kleine boom in tuin

Olijfboom in tuin

Shop de look

Schaduw in de tuin

Negen van de tien mensen vinden een zonnige tuin fijn. Een tuin op het zuiden of het zuidwesten worden als een ideale ligging gezien. Maar tóch is schaduw ook erg fijn in de tuin. Gelukkig zijn er heel veel leuke ideeën om een schaduwplekje in de tuin te creëren, waar je even van de zon kunt ontsnappen. Voor jou is dat fijn, maar voor de kinderen is het eigenlijk een musthave.

20. Zonnescherm

De zonnescherm is super populair. Daarmee kan je niet alleen een schaduwplekje in de tuin creëren, je beschermt je huis ook tegen de zon. Op een warme zomerdag kan een zonnescherm een heel groot verschil maken tussen warm en té warm. Vroeger moest je een zonnescherm met de hand bedienen, maar tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor een elektrische zonnescherm.

Tuin zonnescherm ideeën

Tuin zonnescherm ideeën

Tuin zonnescherm ideeën

Shop de look

21. Parasol

Vind je een zonnescherm net iets te duur? Dan kan een parasol een goed alternatief zijn. Met een parasol creëer je niet alleen een schaduwplekje in de tuin, maar je geeft de tuin ook heel veel sfeer. Leuk voor bijvoorbeeld boven de loungehoek of tuintafel. Met een parasol kan je ook de kids ook beschermen boven de speelhoek in de tuin. Je hebt wandparasols, zweefparasols en stokparasols.

Tuin parasol ideeën

Tuin parasol ideeën

Shop de look

22. Schaduwdoek

Een schaduwdoek is een ander leuk idee om schaduw te creëren in de tuin. Het heeft vaak een driehoekige vorm, die je op drie punten op verschillende manieren kunt bevestigen. Het is een stuk goedkoper dan een zonnescherm en een parasol, en het ziet er ook nog eens heel leuk uit.

Tuin schaduwdoek ideeën

Tuin schaduwdoek ideeën

Tuin schaduwdoek ideeën

Shop de look

23. Pergola

Een pergola is een constructie van verticale pilaren die verbonden zijn met horizontale balken of latten. Het is een architectonisch element dat in de tuin wordt gebruikt om een ​​open dakstructuur te creëren. Pergola’s worden vaak gebruikt om schaduw te bieden, een gebied af te bakenen of om een ​​sierlijke doorgang of wandelgang te creëren. Het dak van een pergola bestaat meestal uit dwarsbalken die zonlicht doorlaten, terwijl de pilaren de constructie ondersteunen.

Pergola’s kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, metaal, vinyl of zelfs bamboe, en kunnen worden aangepast aan de stijl en grootte van jouw tuin. Ze kunnen ook worden versierd met klimplanten, waardoor een natuurlijke en groene uitstraling ontstaat. Over het algemeen voegen pergola’s niet alleen functionaliteit toe aan een tuin, maar ook een esthetisch element dat visueel aantrekkelijk is en een romantische sfeer creëert.

Tuin pergola ideeën

Tuin pergola ideeën

Tuin pergola ideeën

Shop de look

Tuin decoratie ideeën

Net als het interieur, zijn er ook heel veel leuke decoratie ideeën om je tuin leuker te maken en meer sfeer te geven. Ben je een echte buitenmens en ben je dus in de zomer vaak in de tuin te vinden, dan is het een heel goed idee om je tuin op een leuke en gezellige manier te decoreren. Hieronder vind je drie leuke decoratie ideeën.

24. Vloerkleed

Een vloerkleed is op heel veel verschillende manieren een goed idee voor binnen in huis. Maar ook in de tuin kan een vloerkleed erg leuk zijn. Het voelt lekker zacht onder je voeten en je maakt daarmee je loungehoek helemaal compleet. Je zou in principe laagpolige kleden kunnen gebruiken, maar tegenwoordig heb je ook speciale tuinvloerkleden verkrijgbaar, die tegen weer en wind kunnen.

Tuin vloerkleed ideeën

Tuin vloerkleed ideeën

Tuin vloerkleed ideeën

Tuin vloerkleed ideeën

Tuin vloerkleed ideeën

Shop de look

25. Wanddecoratie

Hoe mooi een schutting ook is, het kan altijd wel leuker. Er zijn heel veel leuke wanddecoratie ideeën voor de tuin. Zo zou je kunnen denken aan decoratie spiegels, schilderijen, houten wanddecoratie, noem maar op. Wat ook een heel goed idee is, is een verticale plantenwand. Een leuke manier om je tuin groener te maken, zonder dat het ten koste gaat van de loopoppervlakte.

Tuin plantenwand

Houten wanddecoratie tuin

Spiegel tuin schutting

Shop de look

26. Tuinvijver

Als je een grote tuin hebt, dan kan je ook een tuinvijver overwegen. Het ziet er niet alleen mooi uit, het geeft je tuin ook een natuurlijke sfeer. Er zijn verschillende soorten vijvers, zoals een natuurlijke vijver, een vijver met kooikarpers, gemengde vijvers, formele vijvers, noem maar op. Een vijver is niet alleen een goed idee in een landelijke tuin, een vijver kan ook erg mooi zijn in een strakke moderne tuin.

Tuinvijver kooikarpers

Natuurlijke tuinvijver

Strakke tuinvijver

Shop de look

Ubbink voorgevormde vijver CALMUS SI HDPE 145L H40x120x90cm

Ubbink voorgevormde vijver CALMUS SI HDPE 145L H40x120x90cm

Tuinverlichting ideeën

Tuinverlichting is niet alleen fijn voor als je tot laat in de tuin wilt zitten. Het is ook een vorm van beveiliging tegen inbraak. Een inbreker zal namelijk minder snel kiezen voor een goed verlichte woning. Maar de belangrijkste reden voor tuinverlichting is natuurlijk sfeer. Een donkere tuin is verre van gezellig. Laat je daarom inspirerende door onderstaande tuinverlichting ideeën!

27. Snoerverlichting

Snoerverlichting, slingerverlichting of slingerlampen zijn één van de meest sfeervolle vormen van tuinverlichting. De lampen geven de tuin een super leuke betoverende sfeer. Hang het in leuke boogjes langs een schutting of diagonaal boven de tuin. Kan er niet genoeg van krijgen? Gebruik meerdere snoerlampen die je diagonaal over elkaar of parallel naast elkaar ophangt.

Tuin ideeën snoerverlichting

Tuin ideeën snoerverlichting

Tuin ideeën snoerverlichting

Tuin ideeën snoerverlichting

Tuin ideeën snoerverlichting

Shop de look

28. Vloerlampen

Vloerlampen voor de tuin heb je int wee soorten. Je hebt palen, die je bijvoorbeeld op een tegel of houten vlonder vastschroeft. Daarnaast heb je ook zogenaamde prikspots, die je bijvoorbeeld tussen de planten in een border prikt. Deze zijn bijvoorbeeld leuk als je de schutting of bepaalde bomen en planten in de spotlight wilt zetten. In de avond kan dat een heel mooi effect geven in de tuin.

Tuin ideeën vloerlampen

Tuin ideeën vloerlampen

Tuin ideeën vloerlampen

Shop de look

29. Wandlampen

Dan heb je ook nog wandlampen voor de tuin. Je hebt wandlampen die je aan de achtergevel kunt monteren. Daarnaast zijn er ook wandlampen voor de montage aan de schuttingen. Sommige wandlampen hebben alleen verlichting aan de onderkant, maar je hebt ook varianten die zowel aan de bovenkant als onderkant licht geven.

Tuin ideeën wandlampen

Tuin ideeën wandlampen

Tuin ideeën wandlampen

Shop de look

30. Lantaarns

Lantaarns zijn altijd een goed idee, ongeacht of je al één van bovenstaande vormen van tuinverlichting hebt. Het grote voordeel van lantaarns, is dat je geen elektriciteit nodig hebt. Het werkt namelijk op basis van kaarsjes en waxinelichtjes. Plaats het op de vloer of op tafel. En het is ook een heel leuk idee om lantaarns aan de schuttingen op te hangen.

Tuin ideeën lantaarn

Tuin ideeën lantaarn

Tuin ideeën lantaarn

Tuin ideeën lantaarn

tuin verlichting lantaarns

Shop de look

Tuinvoorzieningen

Naast alle bovenstaande tuin ideeën, kan je jouw tuin ook nog inrichten met voorzieningen die je tuin net iets comfortabeler, luxer en leuker maken. Het zijn absoluut geen musthaves, maar elke tuin gaat er wel op vooruit als het ingericht wordt met één of meerdere onderstaande ideeën. Beloofd!

31. Tuinhuisje

Een tuinhuisje is altijd fijn. Je hebt immers altijd spullen die je liever niet in huis wilt plaatsen. Denk aan de grasmaaier of tuingereedschap. En als je een tuin een achterom hebt, kan je natuurlijk ook de fietsen in het tuinhuisje parkeren. Het is bovendien verstandig om de tuinmeubelen in de winter op te bergen. Hoe je het wendt of keert, regen is nooit goed voor de tuinmeubelen. Je zou zelfs een kantoor of een werkplek in kunnen richten in een tuinhuisje. En in je hoofdwoning te klein voor een extra slaapkamer? Creëer een extra slaapplek in de tuin!

Tuinhuisje ideeën

Tuinhuisje ideeën

Tuinhuisje ideeën

Tuinhuisje ideeën

Tuinhuisje ideeën

Shop de look

32. Buitenkeuken

Kook je graag, zowel binnen als in de buitenlucht? Dan is een BBQ niet voldoende. Je komt namelijk pas echt aan je trekken als je een echte buitenkeuken hebt in de tuin. Dit hoeft geen mega grote en uitgebreide luxe keuken te zijn. Er zijn ook hele bescheiden compacte buitenkeukens verkrijgbaar, waar je helemaal op los kunt gaan. Imponeer op vrienden, familie en buren met je kookkunsten in de buitenlucht!

Buitenkeuken ideeën

Buitenkeuken ideeën

Buitenkeuken ideeën

Buitenkeuken ideeën

Shop de look

33. Open haard

Om meer sfeer te creëren in de tuin, is een open haard een goed idee. Het ziet er niet alleen erg mooi en sfeervol uit, het voelt ook heerlijk warm aan om rondom de haard te zitten. Wat dat betreft is dat niet anders dan een open haard of kachel binnen in huis. Geef je haard een centrale plek in de tuin om het ultieme woonkamer gevoel te creëren. Let wel op, want de kans is groot dat je niet meer naar binnen wilt!

Tuin ideeën open haard

Tuin ideeën open haard

Tuin ideeën open haard

Shop de look

34. Heater

Heaters kwam je vroeger vooral op terrassen tegen van bars en restaurants. Maar tegenwoordig is het heel normaal om ook een heater in de tuin te hebben. Waarom ook niet, een heater is namelijk een betaalbare warmtebron, die je tuin heel het jaar door toegankelijk maakt. Niet alleen in de zomer, ook in de winter kan het op je terras vertoeven zijn met een heater.

Tuin ideeën heater

Tuin ideeën heater

Tuin ideeën heater

Shop de look

35. Buitendouche

Normaal gesproken douche je alleen in de buitenlucht als je op vakantie bent. Maar tóch kan het geen slecht idee zijn om een buitendouche in de tuin in te richten. In de zomer kan het heerlijk zijn om even onder de douche te staan nadat je onder de zon hebt gelegen. Een buitendouche geeft je tuin bovendien het ultieme vakantiegevoel. Alleen dat is al een hele goede reden!

Tuin ideeën buitendouche

Tuin ideeën buitendouche

Tuin ideeën buitendouche

Tuin ideeën buitendouche

Shop de look

36. Zwembad

En last but nog least, een zwembad in de tuin. Wie wilt dat nou niet? Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Allereerst heb je redelijk wat ruimte nodig en geld. Een zwembad is namelijk niet goedkoop. Maar zeg nou eerlijk, lijkt het je niet fantastisch om een zwembad in je eigen tuin te hebben? Bekijk alvast deze geweldige inspiratie voorbeelden!

Tuin ideeën zwembad

Tuin ideeën zwembad

Tuin ideeën zwembad

Tuin ideeën zwembad

Tuin ideeën zwembad

Shop de look

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

34 Comments

 • Reply
  35x Voortuin ideeën, tips en inspiratie foto's | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:31

  […] Wil je jouw achtertuin verbouwen of renoveren? Bekijk ook onze tuin ideeën! […]

 • Reply
  11x Moderne tuin ideeën | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:31

  […] we een hele mooie onderhoudsvriendelijke moderne tuin laten zien, waar super leuke en originele tuin ideeën zijn toegepast. Kijk snel verder en raak […]

 • Reply
  Tuin ideeën van Old Mac Daddy | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:33

  […] wil ik jullie met heel veel plezier inspireren met leuke tuin ideeën van Old Mac Daddy. Old Mac Daddy is een hotel, of eigenlijk een campinghotel, gelegen buiten Elgin, […]

 • Reply
  Tuin ideeën van Jamie Durie | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:34

  […] geïnspireerd van de tuin ideeën van Jamie Durie. Jamie Durie is een tuinier en internationaal bekroonde landschap ontwerper en […]

 • Reply
  Tuin ideeën van Jan | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:35

  […] die zó bijzonder en mooi dat we het hier nog een keer uit willen lichten, zodat jullie er leuke tuin ideeën van kunnen opdoen. De tuin is gesitueerd aan de achterkant van de woning en is zowel via de […]

 • Reply
  Roze tuin ideeën | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:36

  […] ook onze 36x tuin ideeën voor nóg meer […]

 • Reply
  Marokkaanse tuin ideeën met kleuren | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:36

  […] de zoektocht naar leuke tuin ideeën kwam ik deze superleuke tuin tegen. Heel simpel maar super leuk! Het aantal vierkante meters is het […]

 • Reply
  Terras tuin ideeën uit Brooklyn | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:37

  […] hier voor nog meer leuke tuin […]

 • Reply
  Tuin ideeën uit Diepenveen | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:38

  […] Nog meer geïnspireerd raken? Bekijk ook onze 36x tuin ideeën! […]

 • Reply
  Kindvriendelijke tuin ideeën vanuit Zevenbergen | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:39

  […] zoek naar leuke kindvriendelijke tuin ideeën? Dat komt goed uit, we gaan vandaag een kijkje nemen in een hele mooie kindvriendelijke tuin. Het […]

 • Reply
  Tuin ideeën door Menno Boer | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:39

  […] jij onder de indruk en wil je nog meer tuin ideeën opdoen? Kijk dan ook eens op de website van tuinarchitect Menno Boer. In zijn portfolio zijn nog […]

 • Reply
  Creatieve budget ideeën voor balkon of tuin | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:42

  […] hebben geen geld’ of ‘Het geld is op’. Maar juist dan kan je op hele creatieve tuin ideeën komen om het juist wel aan te pakken. Leuke creatieve ideeën die niet veel geld hoeven te kosten. […]

 • Reply
  Tuin inspiratie van Jenni! | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:45

  […] Het is weer tuininspiratie dag! Kennen jullie Ispydiy.com al? De blog van Jenni, waar ze haar lezers inspireert met de leukste DIY projecten voor huis en tuin. Als je een interieur liefhebber bent en DIY projecten ook leuk vindt, dan is het sowieso een aanrader om eens een kijkje te nemen op haar blog. En haar Instagram is ook super leuk! Twee jaar geleden had Jenni haar woning radicaal verbouwd. Ze had ook grootse plannen voor haar tuin, maar doordat ze geen tijd en budget meer over had, moesten die plannen een jaar verplaatst worden. Vorig jaar zomer was het dus zo ver. Kom een kijkje nemen in haar super mooie nieuwe tuin en raak geïnspireerd van alle leuke tuin inspiratie en ideeën! […]

 • Reply
  Sfeervolle tuin in Vaassen | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:46

  […] Deze sfeervolle tuin in Vaassen was een van de eerste opdrachten die MOtuin kreeg. Ze hebben direct laten zien wat ze in huis hebben. Het is een super inspirerende tuin geworden, met verschillende functionele hoekjes, en vooral ook heel veel groen. Kijk snel verder en raak geinspireerd van de leuke tuin ideeën. […]

 • Reply
  Luxe comfortabele patio tuin | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:47

  […] Het Blok, een geweldig tv programma die niet meer op de Nederlandse TV wordt gedraaid. Maar in Australie is ‘The Block’ nog steeds een succes. De laatste keer dat ik daarvan iets liet zien was de geweldige winnende badkamer van Josh en Charlotte. Vandaag willen we een hele mooie tuin laten zien uit de Australische variant van het Blok. De mooie patio tuin die gerealiseerd is door Max & Karstan. Kijk snel verder en raak geïnspireerd van de leuke tuin ideeën! […]

 • Reply
  Inspirerende tuinverbouwing door Three Birds Renovations | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:48

  […] je meer inspiratie opdoen voor je tuin? Klik hier voor nog meer leuke tuin […]

 • Reply
  Interieurontwerpster Caitlin ontwerpt kleine patio tuin | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:49

  […] en waar je gezellig met vrienden kunt zitten als het lekker weer is. Meteen stroomden alle leuke tuin ideeën binnen in het hoofd van de interieurontwerpster. Hieronder zie je hoe het is […]

 • Reply
  Budget metamorfose van een terras tuin | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:50

  […] wil ik een geweldige metamorfose laten zien van een terras tuin. Een tuin met hele leuke DIY tuin ideeën. Ontwerpster Sarah Dorsey van Sarah M. Dorsey Designs is ‘The Home Depot Patio Style […]

 • Reply
  De mooie tuin van Natalie & Tommie | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:51

  […] zoek naar leuke tuin ideeën voor het inrichten van een moderne, onderhoudsvriendelijke groene tuin? Lucky you, vandaag gaan we […]

 • Reply
  Tuin inrichten in Ibiza style | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:52

  […] natuurlijk wel in Nederland, dus het weer moet wel een beetje meezitten. Met onderstaande leuke tuin ideeën kan jij er in ieder geval klaar voor zijn en jouw eigen tuin inrichten in Ibiza […]

 • Reply
  Scandinavische tuinserre | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:53

  […] tuin die ik vandaag wil laten zien vind ik heel bijzonder, anders dan alle andere tuininspiratie en ideeën die ik hier heb laten zien. Het is namelijk een combinatie tussen een serre, een dakterras en een […]

 • Reply
  6x Zitgedeeltes in de tuin | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:55

  […] heb veel leuke tuin ideeën en inspiratie voorbeelden voorbij zien komen op het internet. Sommigen zijn te standaard, anderen […]

 • Reply
  Mooie tuinontwerpen van Palimanan | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:55

  […] de portfolio van Pailmanan heb ik een aantal tuinontwerpen met hele leuke ideeën gevonden die zij in samenwerking met andere gerenomeerde professionals hebben uitgevoerd. Prachtige […]

 • Reply
  Tuin ontwerp met hoogteverschillen | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:57

  […] deze tuin, was het ook geen makkelijke klus om er iets van te maken. Maar de architect had genoeg leuke tuin ideeën om er een echte droomtuin van te maken. Het is geweldig […]

 • Reply
  Inspirerende Tuinboeken | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 14:59

  […] zoek naar leuke Plant ideeën voor de tuin? Vandaag ik deel ik een aantal tuinboekentips om de winter mee door te komen. Dit zijn een paar van […]

 • Reply
  Moderne loungetuin door Anna Carin Design | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:00

  […] ontwerp bevat zóveel leuke tuin ideeën! De Zweedse Anna Carin McNamara, ontwerpster van ontwerpburo Anna Carin Design uit Sydney, heeft […]

 • Reply
  Origineel tuin idee | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:02

  […] worden jullie weer geïnspireerd met tuin ideeën die ik in het portfolio van ‘van Veen Tuinontwerpen’. We hadden eerder al voortuin […]

 • Reply
  Moderne tuin met zwembad | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:02

  […] aangegeven vind je in deze bijzondere tuin naast het zwembad heel veel andere leuke tuin ideeën. Er is over van alles nagedacht. Groen speelt bijvoorbeeld ook een erg belangrijke rol. Mooie grote […]

 • Reply
  Tuin met Marokkaanse invloeden | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:02

  […] mooie tuin heb ik gevonden op micasarevista.com. Een mooie exotische tuin waar je leuke ideeën voor je tuin kan halen. De schoonheid begint eigenlijk al bij het huis zelf. Via de woonkamer is de tuin te […]

 • Reply
  Mooie tuin in nog mooiere omgeving | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:03

  […] Ben je op zoek naar leuke en praktische tuin ideeën? Klik hier! […]

 • Reply
  Grote binnentuin van woonboerderij | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:04

  […] Daarom wil ik deze bijzondere tuin ook met jullie delen. Misschien kunnen jullie hier wat tuin ideeën van […]

 • Reply
  Tuin inspiratie door tijdschrift | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:04

  […] het bij jou ook eens gebeurt, dat je een super leuke tuin ideeën tegen bent gekomen in een tijdschrift, die je vervolgens ook wilt toepassen in je eigen tuin? Dat […]

 • Reply
  Zithoekje in de tuin | Inrichting-huis.com
  3 oktober 2019 at 15:04

  […] Wat er dan zeker niet mag ontbreken in je tuin, is uiteraard je eigen zithoekje. Je kan zoveel leuke ideeën hebben voor je tuin, maar niks gaat boven een heerlijk zithoekje waar je helemaal tot rust kan komen met een kopje […]

 • Reply
  30x Tuinontwerpen | Inrichting-huis.com
  27 februari 2020 at 07:00

  […] zien, in de vorm van mooie foto’s, 3D tekeningen en plattegronden. Bekijk de originele tuin ideeën en handige tips voor de inrichting van je […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.