Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com


Browsing Category

Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer inspiratie opdoen doe je voor je natuurlijk voor je kind, maar ook een beetje voor jezelf. En juist daarom maakt het inrichten van een kinderkamer anders dan bijvoorbeeld de slaapkamer of de woonkamer. Naast je eigen smaak is het vooral ook belangrijk dat je kind ook blij wordt van zijn of haar kamer. Met heel veel plezier schrijf ik blogs over handige tips en kinderkamer inspiratie ideeën, en laat ik je binnenkijken in de leukste kinderkamers!


« Vorige paginaKinderkamer inspiratie voor jongen en meisje

De inrichting van een kinderkamer kan afhankelijk zijn van een jongen of een meisje. Hierbij speelt voor kleur een hele belangrijke rol. Zo is een blauwe kinderkamer meestal voor een jongen en is een roze kinderkamer meestal voor een meisje. Maar tussen deze twee kleuren zijn er nog genoeg andere kleuren die zowel geschikt zijn voor een jongen als een meisje. Grijs en wit bijvoorbeeld zijn neutrale interieur kleuren die heel vaak gebruikt worden voor een kinderkamer. En vooral voor de neutrale kinderkamer deel ik super leuke inspiratie en ideeën.

Kinderkamer inrichten

Naast kleur zijn er nog veel meer elementen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een kinderkamer. De meubels zijn bijvoorbeeld erg belangrijk. Een kinderbed bijvoorbeeld of een kledingkast. En opbergruimte is ook iets waar je aan moet denken. Kinderen hebben immers enorm veel speelgoed, boeken en knuffels die opgeborgen moeten worden. Naast de stijl die je toe wilt passen, is het daarom ook belangrijk om praktische kinderkamer inspiratie op te doen.

Kinderkamer inspiratie – decoratie

Een kinderkamer thema is erg populair. Een voetbalthema bijvoorbeeld voor een jongen of prinsessen thema voor een meisje. Een kinderkamer thema is vooral leuk voor het kind, maar het grote nadeel is dat je kind er ook snel op uitgekeken raakt. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen met het inrichten. Op zich geen probleem natuurlijk, maar als je hier geen zin in hebt, dan is het aan te raden om een meer neutrale inrichting te kiezen. Ik laat hier leuke kinderkamer inspiratie ideeën en tips zien hoe je met neutrale decoratie een kinderkamer super leuk kunt inrichten.

Doe ook wooninspiratie & ideeën op via de andere ruimtes: badkamer inspiratie, dakterras inspiratie, inloopkast inspiratie, keuken inspiratie, slaapkamer inspiratie, werkplek & kantoor inspiratie, woonkamer inspiratie, balkon inspiratie, tuin inspiratie.

Of selecteer op interieurstijl: industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.