Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com


Browsing Category

Tuin inspiratie

Op deze pagina deel ik de leukste tuin inspiratie en ideeën. Iedereen die een huis heeft wilt het liefst ook een tuin hebben. Een balkon is leuk en een dakterras nóg leuker, maar uiteindelijk geven velen tóch de voorkeur aan een tuin waar je kunt zitten, liggen, chillen en BBQ feest kunt geven. Het is een buitenruimte voor jezelf en voor je gezin. En voor sommigen is het zelfs een verlengde van het huis. Ik laat je binnen (of buiten) kijken in de mooiste tuinen. Hiernaast schrijf ik blog met leuke tuin inspiratie ideeën en handige tips voor het inrichten van je droomtuin.


« Vorige paginaVoorbeeldtuinen en ideeën

De leukste tuin inspiratie en ideeën doe je natuurlijk op door te kijken naar mooie tuinen van andere mensen. Tuinontwerpen die gemaakt zijn door professionals zoals tuinarchitecten en hoveniers. Het inrichten van een tuin is immers tóch anders dan bijvoorbeeld het inrichten van een woonkamer, slaapkamer, badkamer of keuken. Je hebt met hele andere dingen te maken. Het is een buitenruimte in de buitenlucht en natuur, je hebt dus te maken met regen, wind en zon. En planten en bloemen spelen hier nóg een belangrijkere rol dan in huis. Laat je daarom inspireren door voorbeeldtuinen, inspiratie en ideeën uit de portfolio van tuinprofessionals.

Grote en kleine tuin

Het formaat van een tuin is een belangrijk aspect voor de tuininrichting. Bij een kleine tuin is het vooral een uitdaging om alles zo goed mogelijk te organiseren. Ervoor zorgen dat je aan de ene kant kunt zitten in de tuin en aan de andere kant plek overhoudt om te kunnen lopen. In een grote tuin heb je niet te maken met een beperkte ruimte. Je kunt juist téveel ruimte hebben. Dan denk je ook aan hele andere dingen. Misschien wil je wel een combinatie van een groot terras en een speelgedeelte voor de kinderen, of ga je zelfs voor een zwembad in de tuin.

Ik laat je hier een mooi balans zien van tuin inspiratie en ideeën van zowel grote als kleine tuinen.

Doe ook wooninspiratie & ideeën op via de andere ruimtes: badkamer inspiratie, dakterras inspiratie, inloopkast inspiratie, keuken inspiratie, slaapkamer inspiratie, werkplek & kantoor inspiratie, woonkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, balkon inspiratie.

Of selecteer op interieurstijl: industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.