Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com


Browsing Category

Vintage interieur

Vintage is eigenlijk een best raar fenomeen. Eigenlijk is vintage gewoon een chiquer woord voor tweedehands en oud. En tóch is vintage erg gewild. Dat geldt bijvoorbeeld heel erg voor vintage kleding, scooters en auto’s. En dat geldt eigenlijk nog meer voor een vintage interieur. Deze stijl is een erg populair in de wereld van interieur en design. Wat vintage erg bijzonder maakt, is dat de stijl bijna altijd gecombineerd kan worden met andere interieurstijlen. Sterker nog, je ziet niet zo vaak dat een huis volledig uit vintage meubels en accessoires bestaat. Hier inspireer ik je met leuke binnenkijkers en inspiratie ideeën over hoe je de vintage stijl een plekje kunt geven in jouw interieur.


« Vorige paginaVintage meubels en accessoires

Eigenlijk zou je een vintage interieur meer een stijl kunnen nomen van meubels en accessoires. Het is dus niet zozeer een interieurstijl. Wat vintage erg bijzonder maakt, is dat er meestal een verhaal achter zit. Een persoonlijk verhaal wat ervoor zorgt dat de meubelstuk bijzonder is voor jou. De vintage leren bank bijvoorbeeld die van je opa en oma is geweest of de vintage kast die heel lang in jouw ouderlijk huis heeft gestaan. Een oude vintage stoel, een vintage leren bank, een vintage secretaire tafel, noem maar op. Zulke vintage meubelstukken zijn vaak onvervangbaar en verdienen dus altijd een plekje in jouw interieur. Dan maakt het niet uit of je een industrieel interieur, een landelijk interieur of een Scandinavisch interieur hebt. Het past altijd!

Shoppen voor een vintage interieur

Zoals gezegd ben je vaak al in het bezit van je eigen vintage meubels. Je kunt ook eens een dagje op zolder kijken van je ouders of grootouders. Die hebben vast ergens nog wel een mooi vintage itempje hebben die ze zelf niett gebruiken. Uiteraard kan je ook altijd terecht bij leuke vintage of tweedehands winkeltjes. Je kunt ook je geluk op de proef stellen op Marktplaats. Daar vind je soms de leukste vintage koopjes. Vind je de stijl wel mooi, maar je wilt liever nieuwe meubels hebben? Vanwege de populariteit van deze ‘oud en gebruikte’ stijl, heb je ook genoeg nieuwe meubels en accessoires in vintage stijl.

Doe ook wooninspiratie & ideeën op via de andere interieurstijlen: industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.

Of selecteer op ruimte: balkon inspiratie, badkamer inspiratie, dakterras inspiratie, inloopkast inspiratie, keuken inspiratie, slaapkamer inspiratie, werkplek & kantoor inspiratie, woonkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, tuin inspiratie.