Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com


Browsing Category

Dakterras inspiratie

Een dakterras is een buitenruimte die vooral de afgelopen tien jaar erg populair is geworden. En omdat het redelijk nieuw is, weten veel mensen ook niet goed hoe ze het moeten inrichten en of ze het uberhaupt wel willen. Zonde, want een dakterras kan zóveel meerwaarde geven aan zowel het woongenot als het financiële plaatje. Hier wil ik jullie daarom inspireren met de leukste dakterras inspiratie & ideeën!


« Vorige paginaEen dakterras is toch wel iets luxe. Vroeger wilden mensen altijd een huis met een tuin, vooral als ze kinderen hebben. Nog steeds wel, een tuin is toch wel ideaal. Maar de laatste jaren is er toch een trend waarbij een dakterras steeds populairder wordt. ‘Geen tuin? Dan op z’n minst een dakterras’.

Een dakterras is eigenlijk een combinatie van een balkon en een tuin. Over het algemeen is het iets groter dan een balkon, maar iets kleiner dan een tuin. Natuurlijk bestaan daarin wel uitzonderingen. Sommige dakterrassen kunnen namelijk over het gehele dak van je huis strekken. Hierdoor hebben sommige dakterrassen formaten die op kunnen lopen tot 50m2! Dat is toch wel lekker.

Dakterras inrichten

Het inrichten van een dakterras is eigenlijk hetzelfde als inrichten van een tuin of balkon. Er zijn natuurlijk wel bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld de reling aan alle kanten. Een balkon heeft natuurlijk maar één reling nodig, terwijl een dakterras vaak meerdere kanten heeft. Voor de rest kan je voor het inrichten vaak dezelfde accessoires, materialen en tuinmeubelen gebruiken.

Dakterras inspiratie ideeën

Om jou te inspireren plaatsen wij regelmatig foto’s met dakterras inspiratie ideeën op deze pagina. Verschillende soorten dakterrassen met verschillende formaten, kleuren, inrichting, tuinmeubelen, etc. Op die manier kan je bepalen wat jij het mooist vindt. Heel veel succes met jou dakterras!

Doe ook wooninspiratie & ideeën op via de andere ruimtes: badkamer inspiratie, balkon inspiratie, inloopkast inspiratie, keuken inspiratie, slaapkamer inspiratie, werkplek & kantoor inspiratie, woonkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, tuin inspiratie.

Of selecteer op interieurstijl: industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.