Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Dakterras tuin appartement
Dakterras inspiratie

Dakterras tuin van een appartement


Als je het aan mij vraagt, heb ik liever een tuin dan een dakterras. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de bereikbaarheid. Een tuin grenst meestal aan de keuken of de woonkamer, die je gemakkelijk kunt bereiken. En om een dakterras te bereiken, moet je minstens een trap op. Maar dat geldt niet altijd. Soms lijkt een dakterras heel erg veel op een tuin. Vandaag ga ik
daar een heel mooi voorbeeld van laten zien.

Dakterras tuin appartement

Ruim dakterras

Het is het dakterras van een driekamerappartement gelegen in Berlijn. Alles is ingericht op één woonlaag, inclusief het dakterras. Middels een grote glazen schuifpui in de woonkamer/keuken, heb je toegang tot de geweldige buitenruimte. Het is een zeer ruim dakterras van ongeveer 25m2. Ze hebben het bovendien super leuk ingericht.

Dakterras tuin appartement

Dakterras tuin appartement

Schuttingen

Het grote voordeel van zo’n soort dakterras vergeleken met een tuin, is dat je vanwege de hoogte enorm veel privacy hebt. Je hebt totaal geen last van meeglurende buren. De hoogte is belangrijk, maar het dakterras is ook erg goed beschut. Naast bestaande muren, waaronder een stoere bakstenen muur, hebben ze ook hoge klimrekken voor planten geplaatst met mooie klimplanten. En door de hoogte is het dakterras ook lekker zonnig. Daarnaast vind je er ook een mix van grote stalen plantenbakken en verschillende soorten plantenpotten.

Zoals je mag verwachten van een comfortabel dakterras, is ook hier gekozen voor sfeervolle houten vlonders.

Dakterras tuin appartement

Dakterras tuin appartement

Met verschillende accessoires en kleinmeubelen, hebben ze een leuke bohemien sfeer gecreëerd. De Marokkaanse kleed bijvoorbeeld of de verschillende kleurrijke en vrolijke kussens, lantaarns en poefs.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.