Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooie binnendeuren
Wooninspiratie

Wat mooie binnendeuren doen in een interieur


We hebben hier al heel veel super leuke binnenkijkers gehad. Knusse slaapkamers, mooie woonkamers, stoere keukens, stijlvolle badkamers en complete woningen. En werkelijk alle ruimtes zijn voorzien van mooie binnendeuren. Bij binnendeuren moet je denken aan de badkamerdeur of de slaapkamerdeur. Deuren die je binnen in huis gebruikt. Binnendeuren worden door veel mensen over het hoofd gezien. Velen nemen genoegen met de deuren die ze krijgen bij de aankoop van een huis. Maar je zult ervan opkijken wat mooie binnendeuren kunnen doen in een interieur.

Soorten binnendeuren

Er zijn heel veel verschillende soorten binnendeuren. Voor elke interieurstijl is dus een passende binnendeur te vinden. Of je nou een strak en modern interieur hebt, een industrieel interieur, een klassiek interieur of een landelijk interieur.

Zo heb je strakke lijndeuren in meerdere varianten, volledig strak of voorzien van strakke lijnen. En dan heb je ook de tijdloze paneeldeuren, gekenmerkt door één of meerdere vakken op de deur. Deze kom je vaak tegen in karakteristieke panden zoals prachtige herenhuizen en jaren ’30, jaren ’40 of jaren ’50 woningen.

Mooie binnendeuren

mooie-binnendeuren-3

mooie-binnendeuren-4

mooie-binnendeuren-4

mooie-binnendeuren-4

mooie-binnendeuren-4

mooie-binnendeuren-4

Je hebt glazen deuren, die een transparant karakter geven aan een interieur. Glazen deuren zijn ook weer verkrijgbaar in heel veel varianten. Allereerst zijn er verschillende soorten glassoorten, zoals helder glas en matglas.

Glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren

Glazen binnendeuren

En wat op dit moment natuurlijk helemaal hot is, zijn stalen deuren, die vaak gecombineerd worden met glas.

Stalen deur

Stalen deur

Daarnaast kan je ook denken aan een schuifdeur, die naast een mooie en speelse uitstraling, ook andere voordelen biedt.

En wil je een hele unieke deur hebben, dan zou je ook kunnen denken aan een taatsdeur.

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Taatsdeur

Over het algemeen worden lijndeuren en paneeldeuren vooral geplaatst voor de slaapkamers, keukens en badkamers. Glazen deuren en stalen deuren zie je meestal terug op één plek in huis. De deur tussen de hal en de woonkamer bijvoorbeeld is een hele populaire locatie.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Geheime deuren in huis! | Inrichting-huis.com
  28 augustus 2018 at 11:01

  […] grote invloed kan hebben op de sfeer en uitstraling van een interieur. Ik heb hier laten zien wat mooie binnendeuren kunnen doen in een interieur. Vandaag wil ik het hebben over iets bijzonders, wat eigenlijk het […]

 • Reply
  Taatsdeur | Inrichting-huis.com
  26 december 2019 at 01:45

  […] ook: Boogdeuren inspiratie Geheime deuren in huis! Wat mooie binnendeuren doen in een interieur Onze stalen schuifdeur Stalen deur […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.