Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Schuifdeuren
Tuin inspiratie

Schuifdeuren


Om vanuit je woonkamer een mooi uitzicht te creëren naar je tuin en zo te kunnen genieten van de tuin, kun je voor een schuifdeur kiezen. Een schuifdeur is een glazen element dat open en dicht geschoven worden en op deze manier de tuin afsluit van je woning in plaats van een klassieke deur.

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Het kiezen voor glazen schuifdeuren is ideaal om optimaal te kunnen genieten van je tuin, zelfs bij slecht weer.

Voordelen van schuifdeuren
Een schuifdeur heeft een aantal voordelen ten opzichten van openslaande deuren. Ten eerste neemt een schuifdeur minder ruimte in beslag. Als je weinig ruimte hebt in je tuin of op je balkon, kan een glazen schuifdeur een praktische oplossing zijn omdat je dan geen rekening hoeft te houden met de ruimte die een openslaande deur in beslag neemt. Deze ruimte gaat namelijk van je terras of balkon af. Met een schuifdeur kun je dus optimaal je ruimte van je terras of je balkon benutten. Ook geven schuifdeuren meer lichtinval in je woonkamer omdat een schuifdeur vaak uit een grote glas elementen bestaan. Dit is een mooie bijkomstigheid, zeker als je ruimte beperkt is. Met veel lichtinval lijkt de ruimte in je woning namelijk groter.

Schuifdeuren

schuifdeuren-8

Daarnaast kunnen openslaande deuren door een harde windvlaag een zwaai maken en tegen een ander glas element of tegen je muur aan komen. Je deur kan hierdoor beschadigingen oplopen en het glas van de deur en het extra glas element kan kapot gaan. Dit probleem is direct opgelost als je kiest voor een schuifdeur. Tevens is de uitstraling van een schuifdeur vaak strak en modern. Openslaande deuren hebben vaak een romantische of klassieke uitstraling die niet altijd bij jou woning of interieur past. Om de moderne of strakke lijn door te voeren kun je glazen schuifdeuren overwegen.

Schuifdeuren

Glazen schuifdeuren
Een glazen schuifdeur is vrijwel de enige manier om de tuin af te sluiten van je woning. Je kunt een glazen schuifdeur ook kiezen bij een terrasoverkapping of bij een carport. Licht is en blijft belangrijk voor de inrichting van je woning en voor de innerlijke mens.

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Schuifdeuren

Bron: Insideout.com.au | Leibal.com | Milkdecoration.com | Archdaily.com | Dwell.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  Mooi appartement in de dure Happy Valley wijk in Hong Kong | Inrichting-huis.com
  14 mei 2017 at 11:00

  […] de woonkamer een eetkamer ingericht, die volledig afgesloten kan worden met stoere zwarte stalen schuifdeuren met glas. Het glas zorgt ervoor dat die kamer voorzien wordt van natuurlijk zonlicht. En doordat je […]

 • Reply
  Wat mooie binnendeuren doen in een interieur | Inrichting-huis.com
  28 augustus 2017 at 18:56

  […] kan je ook denken aan een schuifdeur, die naast een mooie en speelse uitstraling, ook andere voordelen […]

 • Reply
  De DIY inloopkast metamorfose van Lindi | Inrichting-huis.com
  19 september 2017 at 11:00

  […] Wat ook erg stoer is, is dat de oude ‘normale’ deur vervangen is door een stoere houten schuifdeur in […]

 • Reply
  Voormalig pakhuis verbouwd tot perfect gezinshuis | Inrichting-huis.com
  8 december 2019 at 07:00

  […] de overgang naar de woonkamer, de badkamer en een voorraadkast. Langs deze drempel zijn twee schuifdeuren aangebracht waarmee je deze kamers naar de centrale ruimte kunt sluiten of […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.