Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

stalen binnendeuren met glas
Wooninspiratie

10x Stalen binnendeuren met glas


Stalen binnendeuren met glas zijn een geweldige interieurtrend, die we niet alleen in openbare ruimtes zoals winkels en restaurants zien, maar vooral ook als luxe eyecatcher in huis. Overweeg jij ook een stoere stalen binnendeur met glas, maar je wilt eerst nog wat inspiratie opdoen? Wij hebben de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet!

Stalen deuren en kozijnen zien er eenvoudig uit, maar maken zéker indruk. Vroeger werden ze vooral gebruikt in mooie winkelpanden, luxe restaurants en stijlvolle kantoren, maar steeds meer mensen kiezen ervoor om hun bestaande deuren in huis te vervangen door een stalen variant met glas. Hierbij hebben we het niet alleen over openslaande deuren, harmonica deuren of schuifpuien naar de tuin, maar vooral ook stalen binnendeuren met glas.

Stalen binnendeuren zijn erg populair in de leefruimte van een woning. Afhankelijk van hoe deze is ingedeeld, zou je deze blikvangers kunnen plaatsen tussen de hal en de woonkamer, tussen de hal en de keuken of bijvoorbeeld tussen de eetkamer en de keuken. Maar in principe kunnen deze deuren overal in huis geplaatst worden. Zo’n deur geeft elk interieur direct een hele andere, meer luxe en exclusieve uitstraling. Een stalen binnendeur met glas is bovendien dé manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden, zonder concessies te doen aan licht en ruimtelijkheid.

Door de toegenomen populariteit, heb je tegenwoordig als consument steeds meer opties en mogelijkheden bij het ontwerpen van stalen binnendeuren. Naast dat je het volledig op maat kunt maken zodat het precies past in jouw huis, kan je ook kiezen tussen verschillende sóórten deuren (scharnierdeuren, schuifdeuren, taatsdeuren, dubbele deuren), hoe de verdeling is tussen het staal en glas, en kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Op die manier kan je jouw stalen deur naar wens maken, passend bij jouw interieurstijl.

1. Glazen wanden en stalen deur voor slaapkamer

Dit is het Emerald Cat House, een bijzonder project van interieur- en ontwerpbureau White Interior Design Studio. Het project is zo genoemd vanwege de oplossing die de ontwerpers hadden bedacht als speelhuis voor de katten van hun klanten, waarbij kasten en met loopgangen met elkaar zijn verbonden. Dankzij stoere betonlook muren, bakstenen muren, maar vooral ook de stalen binnendeuren met glas voor de slaapkamer, heeft het interieur een stoer industrieel tintje gekregen. Klik hier voor meer foto’s.

stalen binnendeur glas slaapkamer woonkamer

2. Witte stalen binnendeuren met glas

De in Londen gevestigde Daytrip Studio heeft een Victoriaans herenhuis met vijf verdiepingen in Clapton gerenoveerd en het resultaat is absoluut subliem. Overspoeld door licht, is het gerenoveerde huis opnieuw ontworpen met een elegante en rustige gevoeligheid met respect voor de onderscheidende kenmerken van het oorspronkelijke huis. Door het gehele huis is er gekozen voor verschillende super mooie witte stalen binnendeuren met glas, zoals je hieronder kunt zien tussen de slaapkamer en badkamer. Klik hier voor meer foto’s.

witte stalen binnendeuren met glas slaapkamer badkamer

3. Stalen scheidingswand met dubbele deuren met glas

Dit is een mooie appartement van Łucja Szwedo, een advocaat, die hier samen woont met haar dochter. In samenwerking met architect Paulina Świst, eigenaar van ArchiWisła studio, heeft zij een stoer vintage industrieel interieur gecreëerd. Okergeel komt terug in de geweldige fluwelen bank, bed en voordeur. En zowel in haar slaapkamer als de woonkamer, is een grote stalen scheidingswand met dubbele deuren met glas geplaatst. Klik hier voor meer foto’s.

stalen scheidingswand dubbele deuren glas

4. Glazen scheidingswand met stalen kozijnen in klein appartement

Een glazen scheidingswand met slanke stalen profielen en deuren zijn een perfecte oplossing in kleine ruimtes, omdat je licht en ruimtelijkheid optimaliseert. Onderstaand kleine appartement is slechts 37m2 groot, maar door de vaste wanden en standaard deur van de slaapkamer te vervangen met een grote glazen scheidingswand met stalen kozijnen en dubbele stalen binnendeuren, oogt het een stuk ruimer aan dan het in werkelijkheid is. En het ziet er natuurlijk ook super stoer uit! Klik hier voor meer foto’s.

glazen scheidingswand dubbele stalen binnendeuren klein appartement

5. Stalen binnendeur met glas in badkamer

De badkamer is wellicht niet de eerste ruimte waar je aan denkt bij het plaatsen van een stalen binnendeur met glas. Maar dit appartement bewijst dat het wel degelijk een heel goed idee kan zijn. Het bovenste gedeelte van de deur bestaat uit twee glazen delen, terwijl het onderste deel volledig van zwart staal is. Hierdoor heeft het meer een landelijke look gekregen, perfect passend bij de betonstuc muren en houten vloer. Klik hier voor meer foto’s.

stalen binnendeur met glas badkamer

6. Maatwerk stalen binnendeur met glas

Stalen binnendeuren met glas is vaak maatwerk, wat natuurlijk voor een groot deel de prijs bepaalt. Dit appartement met een ongebruikelijke indeling is daar een heel mooi voorbeeld van. Hier grenst de enige slaapkamer aan een vrij smalle keuken. Hoewel de keuken ook licht ontvangt vanuit de woonkamer kant, kan het er op behaalde delen van de dag vrij donker zijn. Als oplossing hiervoor, is er dus gekozen voor een mooie stalen binnendeur met glas, inclusief glazen panelen aan de zij- en bovenkant van de deur. Klik hier voor meer foto’s.

stalen binnendeur glas slaapkamer keuken

7. Glazen wanden en deur met zwarte stalen profiel voor inloopkast

Poolse architectenstudio Raca Architekci heeft deze stoere slaapkamer ontworpen. Een warme houten vloer is gecombineerd met mooie groene muren, maar het is vooral de combinatie van hout en zwart staal die overheerst in het ontwerp. Zo is er een compacte inloopkast gecreëerd met glazen wanden en deur met een zwarte stalen profiel. Passend bij de stijl van de slaapkamer, is de grote glazen wand bekleed met mooie warme houten latten. Klik hier voor meer foto’s.

glazen wand deur zwarte stalen profiel inloopkast

8. Stalen schuifdeuren met glas

Deze luxe slaapkamer is ontworpen door interieurontwerpster Moran Gozali – een ruime luxe slaapkamer met badkamer en suite die tot in de kleinste details is uitgedacht. Zowel de slaapkamer als de badkamer en suite zijn heerlijk ruim, en zijn middels dubbele stalen deuren met glas met elkaar verbonden. Deze deuren zien er al mooi uit, maar met behulp van gouden spotjes aan het plafond worden ze nog meer in de spotlight gezet. Klik hier voor meer foto’s.

stalen schuifdeuren met glas

9. Stalen douchedeur met glas

Interieurontwerpster Moran Gozali heeft niet alleen gekozen voor de stalen schuifdeuren, in de badkamer vind je een stalen douchedeur met glas. Deze is volledig op maat gemaakt, zodat het geheel over de hele breedte en hoogte van de badkamer loopt – een oplossing die perfect past bij de luxe inloopdouche met een gouden regendouche in het plafond.

stalen douchedeur met glas

10. Scheidingswand met dubbele deuren voor thuiskantoor en woonkamer

Het aantal werkplekken is wereldwijd in een rap tempo gestegen de afgelopen twee jaar. Hoewel er ook mensen zijn die aan de keukentafel werken, realiseren heel veel mensen dat het verstandig is om een echte ergonomische werkplek of thuiskantoor in te richten in huis. In dit appartement was eigenlijk geen aparte kamer meer over voor een thuiskantoor. Als oplossing hebben ze een gedeelte van de woonkamer gebruikt, dicht bij de grote ramen. Om ervoor te zorgen dat de woonkamer niet donker wordt, hebben ze een grote scheidingswand geplaatst van glas met dubbele deuren. Perfect! Klik hier voor meer foto’s.

stalen binnendeuren met glas werkplek woonkamer

Bekijk ook:
10x Stalen deur in de woonkamer
Stalen deur
10x Stalen voordeur
12x Industriële deur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.