Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

stalen voordeur
Wooninspiratie

10x Stalen voordeur


Wil jij ook graag een stalen voordeur – een mooie design voordeur die waarmee jij de show wilt stelen in jouw straat? Nice! Naast handige tips, vind je op deze pagina mooie inspiratie voorbeelden van stalen voordeuren. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Stalen deuren zijn mega populair – een trend die we vooral binnen in huis zien. De meeste mensen kiezen ervoor om een bepaalde standaard deur in huis te vervangen door een stoere stalen deur met glas. Vaak is dit bijvoorbeeld de deur tussen de hal en de woonkamer of keuken, maar dit kan bijvoorbeeld ook een stalen deur zijn, wat onderdeel is van een grotere glazen wand met stalen kozijnen. Maar wat natuurlijk ook mogelijk is, is een stalen voordeur. Vaak wordt er niet omgekeken naar de voordeur – hoogtuit wordt het geverfd in een bepaalde kleur. Raar eigenlijk, want de voordeur is tóch het eerst wat je tegenkomt als je bij iemand op bezoek gaat. Zou het dan niet super tof zijn om een deur een voordeur te hebben waar al je gasten over zullen praten?

Klinkt een stalen voordeur ook als een geweldig idee voor jou? Laat je dan inspireren door onderstaande mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips.

1. Stalen voordeur met hout en glas

Amerikaanse studio The Ranch Mine heeft een modern huis op de binnenplaats in Arizona voltooid dat verwijst naar Georgia O’Keeffe-schilderijen en prioriteit geeft aan eenvoudige materialen, onderscheidende geometrieën en de woestijnhemel. Het huis kenmerkt zich met een moderne strakke buitenkant, met zwarte kozijnen en houten accenten. De entree bevindt zich in een schaduwrijke, verzonken ruimte met traditionele banken, bekend als ‘bancos’. Daar vind je de luxe stalen pivot voordeur met glas en hout.

stalen voordeur hout glas

stalen voordeur hout glas

2. Stalen kozijnen en voordeur

Wat altijd een goed idee is, is om de voordeur te matchen met de kozijnen aan de buitenkant van je huis. De in San San Francisco gevestigde studio John Lum Architecture heeft het ontwerp van dit huis in cottage-stijl in de stad gecontrasteerd met een aanbouw van staal en glas aan zowel de achterkant als de gevel. De witte gevel contrasteert perfect met de zwarte raamkozijnen en de stalen voordeur.

stalen kozijnen voordeur

3. Zwarte stalen voordeur van golfplaten

Een huis in Japan van Atelier Kento Eto is volledig bekleed met zwart golfplaten met schuifdeuren die een dubbelhoge hal met witte muren onthullen. Het vierkante huis, gelegen in de stad Kadogawa in de prefectuur Miyazaki, combineert woonruimtes met een grote open ruimte om tegemoet te komen aan de frequente bezoeken van vrienden van de eigenaar. De voordeur is volledig in lijn met de gevel, dat ook bekleed is met zwarte stalen golfplaten.

stalen voordeur golfplaten

stalen voordeur golfplaten

4. Zwarte stalen voordeur van golfplaten

Het architectenbureau SHED uit Seattle heeft dit compacte huis ontworpen voor een stel dat in een kleinere woning op hun eigen terrein wilde wonen. Omdat de klanten veel reizen, besloten ze hun hoofdverblijf te verhuren en een ‘compacte thuisbasis’ voor zichzelf te creëren in de achtertuin. Ze wendden zich tot het lokale bedrijf SHED Architecture and Design om een zogenaamde vrijstaande versie van een extra woning (ADU) te creëren. Buitenmuren zijn bekleed met opstaande naad, aluminium panelen in een donkergrijze tint, die de studio koos om een duurzame, onderhoudsvrije huid te creëren. De stalen voordeur met glas bevindt zich op de zuidoosthoek van het gebouw. Dit is weggesneden om een beschutte ruimte te vormen met karamelkleurige ceder en potplanten.

 

stalen voordeur met glas

stalen voordeur met glas

5. Stalen taatsdeur

Als het gaat om een stalen voordeur, dan wordt er vaak gekozen voor een taatsdeur. Een taatsdeur kenmerkt zich met een scharnier die verankerd is in de bovenkant en onderkant van de deur. Op die manier wordt de deur in het plafond én de vloer gemonteerd, in plaats van in de muren. Naast dat het fijn is dat de voordeur dan beide kanten opgedraaid kan worden, ziet een taatsdeur er ook gewoon heel stoer en mooi uit. Architectenbureau SAOTA heeft voor een moderne villa in Canada gekozen voor een prachtige stalen taatsdeur, waarmee de gasten worden verwelkomd.

stalen voordeur taatsdeur

6. Stalen deur met vast glazen paneel

Interieur- en architectenbureau Design House creëerde een grotere ingang naar dit Texaanse huis door het patroon van de deur verticaal langs het frame uit te breiden. De voordeur bestaat uit een vast glazen paneel aan de linkerkant van de entree, en een luxe stalen voordeur aan de rechterkant, waar ook een smal glazen strook in verwerkt is.

stalen deur vast glazen paneel

stalen deur vast glazen paneel

7. Grote robuuste taatsdeur

Ontwerpsterer Maya Sheinberger heeft de eerste verdieping van MG House opnieuw ontworpen en tegelijkertijd de buitenruimtes van het perceel ontwikkeld. Ze voegde nieuwe ramen en een grote stalen voordeur toe om de verbinding tussen binnen en buiten volledig vast te leggen. Naast de grote robuuste zwarte taatsdeur vind je ook een net zo hoog glazen paneel.

stalen grote robuuste taatsdeur

8. 4 Meter hoge stalen voordeur

Het natuurlijke en warme architecturale palet van Olson Kundig combineert metaal, hout en beton, afgezet tegen de blauwe en groene tinten van de weelderige omgeving en de baai. De entree is mega indrukwekkend, vooral dankzij de super grote stalen voordeur. Via de vier meter hoge stalen taatsdeur kom je terecht in de woonruimte die gecombineerd is met een kunstgalerie.

4 meter hoge stalen voordeur

4 meter hoge stalen voordeur

9. Gebogen stalen voordeur

Story Architecture heeft een modern huis ontworpen in Ho Chi Minh City in Vietnam, dat de aandacht in de straat trekt, vooral dankzij een indrukwekkende raam dat van de begane grond helemaal tot de bovenste verdieping loopt. Het raam, dat aan de onderkant wijd uitloopt, stroomt rond de gebogen stalen voordeur en geeft een kijkje in het interieur. In combinatie met de betonnen buitenkant heeft de gevel een stoer industrieel tintje gekregen.

gebogen stalen voordeur

gebogen stalen voordeur

10. Stalen deur van smal huis

Dit smalle huis gelegen in Tokio in Japan is ontworpen door Apollo Architects & Associates. Het l-vormige huis, genaamd Jewel, is slechts 1,4 meter breed aan de kleinste kant en heeft een totale vloeroppervlakte van ongeveer 80 vierkante meter. De stoere zwarte gevel gemaakt van gegalvaniseerde staalplaten is gecombineerd met een stoere zwarte stalen deur, terwijl het helderwitte interieur een leeg canvas vormt voor de bezittingen van de familie.

stalen deur zwarte gevel

stalen deur zwarte gevel

Bekijk ook:
Zwarte stalen trapleuning
Zwarte kozijnen
Stalen deur
12x Industriële deur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.