Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Stalen deur
Industrieel interieur Wooninspiratie

Stalen deur


Stalen deuren, ik vind ze zo mooi en stoer! Het zwarte staal geeft een stoere industriële sfeer aan elke ruimte, zonder dat het té industrieel wordt. Je zou het met stalen kozijnen kunnen vergelijken. Hier heb ik het al veel laten zien in verschillende binnenkijkers. Dit rustiek stoer thuiskantoor bijvoorbeeld of in deze nieuwbouwwoning in Rotterdam. Desondanks hadden we nooit een stalen deur overwogen voor ons huis, tot een paar weken geleden, toen we moesten bepalen wat voor deur we wilden hebben voor tussen de hal en de woonkamer. Een perfecte gelegenheid om maar eens meer informatie te vergaren over stalen deuren.

Stalen deur

Prijs

Het eerste waar we heel erg benieuwd naar waren, was de prijs. Wat kost een stalen deur eigenlijk? Ze zijn super stoer, maar het zou natuurlijk geen optie zijn als het té overdreven duur zou zijn. Op internet zochten we naar een aantal adressen van specialisten in stalen deuren. We belden ze op om te vragen naar de prijzen. ‘De prijs van een stalen deur is afhankelijk van verschillende factoren’. Eigenlijk ook wel logisch. Hoeveel een stalen deur kost is natuurlijk afhankelijk van het formaat en het soort deur. Uiteindelijk hadden we één winkel te pakken, die aangaf dat je uit moet gaan van een vanafprijs van ongeveer €2500,-. Dit kan oplopen tot boven de €10.000,-.

Stalen deur

Stalen deur soorten

Het formaat van de stalen deur is dus bepalend voor de prijs. Hiernaast is de deursoort ook belangrijk. Je hebt bijvoorbeeld ‘normale’ deuren, maar je hebt ook openslaande deuren, schuifdeuren, taatsdeuren, buitendeuren, binnendeuren, stalen deuren met glas, noem maar op. Daarom is het belangrijk om eerst na te gaan wat voor soort stalen deur je wilt hebben. Daarom heb ik ter inspiratie de mooiste varianten voor je op een rijtje gezet.

Stalen deur

Stalen deur

Staal met glas

Bijna alle stalen deuren worden gecombineerd met glas. Soms voor alleen het bovenste gedeelte van de deur, soms volledig van glas met alleen een stalen raamwerk. Bij een taatsdeur is het zelfs volledig van glas met alleen een stalen buitenframe. En wat je ook vaak tegenkomt, is dat een stalen deur met glas gecombineerd wordt met stalen kozijnen en glazen wanden om de deur heen. Je kunt wel al raden dat de prijs hier voor wel een stuk hoger ligt.

Stalen deur

Stalen deur

Stalen deur

Stalen deur

Stalen deur

Stalen deur

Stalen deur

Bron: Nkpas.no | Taoofsophia.com | Houseofc.nl | Estmagazine.com.au | Spittersmetaalendesign.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

4 Comments

 • Reply
  Angela Nobelen
  24 oktober 2016 at 14:19

  Waar komt de geheel stalen deur hierboven vandaan? Ik ben op zoek naar stoere schuifdeuren voor een ingebouwde kast. Alvast dank!

 • Reply
  Zwarte stalen trapleuning | Inrichting-huis.com
  15 november 2016 at 12:09

  […] stalen trapleuningen zijn stoer. En net als met stalen deuren en stalen en stalen kozijnen, passen stalen trapleuningen bij elke interieurstijl. Hoewel je zwart […]

 • Reply
  Wat mooie binnendeuren doen in een interieur | Inrichting-huis.com
  25 augustus 2017 at 15:28

  […] wat op dit moment natuurlijk helemaal hot is, zijn stalen deuren, die vaak gecombineerd worden met […]

 • Reply
  Rozenkelim
  1 november 2019 at 14:31

  […] vraagt natuurlijk om een mooie grote rozenkelim! Het blauw en turquoise past perfect bij de zwarte stalen deuren en […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.