Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

automatische zwembadafdekkingen
Tuin inspiratie

Automatische zwembadafdekkingen: de voordelen van investeren in deze slimme oplossing


Iedere zwembadeigenaar kent het probleem eigenlijk wel: je hebt een prachtig zwembad in je tuin, maar het water wordt eigenlijk meteen troebel en het is vrijwel altijd te koud om te zwemmen. Deze problemen kun je wel verhelpen met een zwembadafdekking, maar stiekem voelt het als teveel werk om die steeds handmatig op te rollen. Daarom doe je het gewoon niet en blijft je zwembad continu in slechte toestand verkeren.

‘Geen zin hebben’ is geen excuus meer met een automatische zwembadafdekking! In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van zwembadafdekkingen, en dan vooral over de volautomatische variant. Ben jij al om?

Hoe werkt een automatische zwembadafdekking?

Hoe een automatisch lamellendek werkt, verschilt per specifiek model. Het meest voorkomende mechanisme is echter de zwembadafdekking die zichzelf oprolt wanneer je op de bijbehorende knop drukt. Dat kan een fysieke knop zijn, maar bijvoorbeeld ook een knop in een app. Zo rolt je poolcover zich op zonder gedoe en hoef jij je nooit weer fysiek in te spannen.

 

Waarom heb je eigenlijk een zwembadafdekking nodig?

Van zichzelf hebben zwembadafdekkingen al veel voordelen waar je als zwembadeigenaar niet echt zonder kunt. Sowieso vangt zo’n poolcover viezigheid op om ervoor te zorgen dat je water minder snel vies wordt, maar had je al stilgestaan bij het volgende?

  • Door je zwembad ’s nachts af te dekken met een poolcover, koelt het water minder snel af. Zo kun je je zwemseizoen verlengen.
  • Door zonlicht te blokkeren op de momenten dat je níet aan het zwemmen bent, kun je algengroei verminderen. Algen groeien namelijk onder invloed van UV-licht en de meeste goede poolcovers blokkeren dat.
  • Met een harde poolcover loop je niet meer het risico dat kinderen, huisdieren of jijzelf per ongeluk in het zwembad vallen. Dat voelt meteen een stuk veiliger!

automatische zwembadafdekking

Wat zijn specifiek de voordelen van een volautomatisch lamellendek voor je zwembad?

Een volautomatische zwembadafdekking heeft enkele bijkomende voordelen die hem meteen nóg een stuk aanlokkelijker kunnen maken dan de “ouderwetse” poolcover. De grootste drie voordelen zijn:

  1. Na het zwemmen hoef je geen fysieke inspanning te verrichten om je zwembad weer af te dichten. Je klimt gewoon uit het zwembad, drukt op de knop en gaat naar binnen om je aan te kleden. Ondertussen doet het automatische systeem al het werk voor je.
  2. Een volautomatische zwembadafdekking is meestal van hogere kwaliteit dan een standaard poolcover. De reden hiervoor is dat deze afdekkingen een stuk zwaarder mogen zijn, aangezien je er toch geen spierkracht voor nodig hebt. Hierdoor heb je meteen een stevige cover die je zwembad écht goed afdekt, en waar je zelfs bovenop zou kunnen vallen zonder in gevaarlijke situaties te belanden.
  3. Als mooie bonus ziet zo’n elektrische zwembadafdekking er gewoon zeer elegant uit, passend bij jouw status als zwembadeigenaar! Je moet er wel een beetje mee kunnen pronken, toch?

Dus, zoek je gemak, kwaliteit én stijl? Dan kies je voor de volautomatische zwembadafdekking!

hoe werkt automatische zwembadafdekking

Hoe kom je aan zo’n automatische zwembadafdekking?

Een automatische zwembadafdekking laat je het best op maat maken door een specialist op het gebied van poolcovers. Ja, die bestaan! Deze professionals weten alles van hoogwaardige zwembadlamellen afdekkingen en hoe je ze maakt!

Bovendien krijg je jarenlange garantie op de elektronische apparatuur, dus mocht je poolcover het tóch begeven, dan komt de specialist deze binnen de garantieperiode (kosteloos!) repareren. Ook kom je nooit zomaar voor verrassingen te staan; prijzen, maten en materialen worden van tevoren uitgebreid besproken, waardoor je precies krijgt wat je zocht: de perfecte automatische zwembadafdekking!

Bekijk ook:
Zwembad in de tuin
Creëer je eigen stukje Ibiza in je achtertuin: Praktische tips en inspiratie voor een betoverende Ibiza tuin!
36x Tuin ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.