Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

stalen deur woonkamer
Woonkamer inspiratie

10x Stalen deur in de woonkamer


Wil jij een stalen deur in de woonkamer laten plaatsen, maar je twijfelt nog op welke manier je dat wilt doen en wat voor soort deur je precies wilt? Om je een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn, hebben we tien mooie en stoere inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van woonkamers met een stalen deur. Kijk snel verder en raak geïnspireerd!

Afgelopen jaren hebben we veel super leuke woontrends voorbij zien komen. Industriële interieurs zijn bijvoorbeeld helemaal hot. En het fijne is dat er heel veel leuke ideeën zijn om een industrieel tintje toe te voegen aan je interieur. Zo kan je bijvoorbeeld een stoere accentmuur creëren met het Eijffinger behang met betonlook uit de Black & White collectie. Je kunt je interieur inrichten met stoere industriële meubels en accessoires. En een trend waar we ook erg enthousiast over zijn is de stalen deur. Met een stalen deur kan je heel eenvoudig een stoer en industrieel tintje geven aan je interieur. Dit betekent niet dat je een industrieel interieur moet hebben of dat je in een industriële loft moet wonen, een stalen deur past vrij wel in alle interieurstijlen – of je nou een industrieel interieur, een strak modern interieur, een klassiek interieur of een landelijk interieur hebt.

Stalen deuren kunnen in principe overal in huis geplaatst worden, maar het komt zelden voor dat je alle deuren gaat vervangen. De meeste mensen kiezen ervoor om een stalen deur in de woonkamer te plaatsen – de deur tussen de hal en de woonkamer. Dit ziet er niet alleen mooi en stoer uit, je creëert daarmee ook een echte blikvanger in beide ruimtes. Met een stalen deur met glas zorg je er bovendien voor dat de natuurlijk lichtdoorstroming wordt bevorderd, wat natuurlijk altijd fijn is.

Elke woonkamer en hal zien er natuurlijk anders uit. Daarom is het een goed idee om goed te kijken naar wat de mogelijkheden zijn en te bekijken wat voor soort stalen deur het beste in jouw woonkamer past. Laat je inspireren door onderstaande mooie inspiratie voorbeelden en trakteer jezelf op jouw perfecte stalen deur.

1. Dubbele stalen deuren

We beginnen gelijk met een super mooi voorbeeld, waar gekozen is voor dubbele stalen deuren met glas tussen de woonkamer en slaapkamer. Deze stalen deuren uit de Aanhuis collectie hebben platte profielen, waardoor ze een moderne strakke uitstraling hebben. Liever een ander profiel of andere deurgrepen? Bij Aanhuis is bijna alles mogelijk.

Met dubbele stalen deuren in de woonkamer heb je dubbel zoveel plezier!

Met dubbele stalen deuren in de woonkamer heb je dubbel zoveel plezier!

2. Stalen deur met glas

De meeste mensen geven dus voorkeur voor een stalen deur met glas als het gaat om de woonkamer en de hal, waarbij lichtdoorstroming het grootste voordeel is. Ook Sofia en Micheal die in een klein appartement in Noorwegen wonen, hebben gekozen voor een stalen deur met glas. Juist door het glas voelen de woonkamer, de slaapkamer, de hal en de keuken super ruimtelijk aan, ondanks dat het appartement erg klein is. Klik hier voor meer foto’s. De stalen deur past bovendioen perfect bij de stoere industriële New York stijl.

stalen deur met glas woonkamer

De stalen deur met glas in het stoere industriële New York stijl appartement van Sophie en Micheal.

3. Stalen schuifdeur

Heb je weinig ruimte omdat je bijvoorbeeld een kleine of een kleine woonkamer hebt? Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een stalen schuifdeur. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met ruimte om de deur te openen. Je kunt vaak zelf bepalen hoe de stalen deur eruit ziet, en of je het bijvoorbeeld met of zonder glas wilt. Met een speciaal ophangsysteem, kan de schuifdeur gemonteerd worden. Hieronder zie je een mooi voorbeeld van een stoere stalen schuifdeur, waarvan de bovenkant glas bevat. Klik hier voor meer foto’s.

stalen schuifdeur woonkamer

Een kleine hal? Een stalen schuifdeur met glas kan de perfecte oplossing zijn!

4. Open trap dichtmaken met stalen deur

Een open trap in de woonkamer kan prachtig zijn, maar het nadeel is dat het minder kindvriendelijk is. Daarnaast kan je ook te maken hebben met geluidsoverlast als je boven wilt slapen, terwijl er beneden nog mensen zitten. Je zou dit op kunnen lossen door de open trap dicht te maken met een stalen deur met glas. Daarmee creëer je niet alleen een stoere blikvanger in de woonkamer, maar zorg je er ook extra geluidsisolatie, zonder dat het ten koste gaat van de ruimtelijkheid en lichtdoorstroming.

De stalen deur met glas staat super stoer bij de houten wandbekleding en de houten balken aan het plafond in deze woonkamer.

De stalen deur met glas staat super stoer bij de houten wandbekleding en de houten balken aan het plafond in deze woonkamer.

5. Stalen boogdeur

De meeste binnendeuren zijn rechthoekig. Daarom vinden we dit idee helemaal leuk, een stalen boogdeur! Een boogdeur is aan de bovenkant rond, waardoor je een zachtere uitstraling krijgt vergeleken met andere stalen deuren. In onderstaande woonkamer, waar het plafond zicht kenmerkt met mooie rondingen, hebben ze gekozen voor een prachtige stalen boogdeur met glas. Super mooi!

De stalen boogdeur met glas is een geweldige keus in deze chique woonkamer.

De stalen boogdeur met glas is een geweldige keus in deze chique woonkamer.

6. Stalen deur tussen woonkamer en slaapkamer

Woon je in een klein appartement, waar de kleine slaapkamer aan de kleine woonkamer grenst? Ook dan kan het een heel leuk idee zijn om die standaard deur of muur te vervangen door een stoere stalen deur met glas. Hoewel dit een investering is, zal de stalen deur voor een geweldige uitstraling zorgen in zowel de slaapkamer als de woonkamer. Het grote voordeel daarbij is dat beide ruimtes profiteren van de natuurlijke lichtinval. Door in de slaapkamer gordijnen op te hangen voor de stalen deur met glas, zorg je ervoor dat je genoeg privacy hebt als je bijvoorbeeld aan het slapen of omkleden bent. In onderstaande woonkamer hebben ze gekozen voor dubbele stalen deuren met glas, met aan de bovenkant nog een vast paneel. Klik hier voor meer foto’s.

De stalen deur vormt de blikvanger in deze strakke moderne woonkamer!

De stalen deur vormt de blikvanger in deze strakke moderne woonkamer!

7. Glazen wand met stalen deur en kozijnen

In bovenstaand voorbeeld kon je zien hoe mooi het is om te kiezen voor een stalen deur met glas tussen de slaapkamer en woonkamer. Wil je het ruimtelijk effect nog meer benadrukken, dan zou je er ook voor kiezen om de complete wand te vervangen door een grote glazen wand waar een stalen deur in verwerkt wordt. Onderstaand stoer loft appartement uit Zweden laat zien hoe stoer dat kan zijn.

De complete wand is vervangen door een glazen wand met stalen deur en zwarte kozijnen.

De complete wand is vervangen door een glazen wand met stalen deur en zwarte kozijnen.

8. Twee stalen deuren

We hebben hierboven verschillende woonkamers laten zien waar gekozen is voor dubbele stalen deuren met glas, wat mogelijk is als je een grote deuropening hebt of als je een volledige vaste muur gaat vervangen. In onderstaande woonkamer vind je twee aparte stalen deuren die beiden toegang bieden tot de enige slaapkamer van het appartement. Het zijn beiden stalen stompe deuren met glas met acht vakken. Loving it! Klik hier voor meer foto’s.

twee stalen deuren met glas woonkamer

9. Stalen harmonicadeuren

Harmonicadeuren, ook wel vouwdeuren genoemd, zijn deuren die je open en dicht kunt vouwen. Het grote voordeel is dat je het volledig open kunt schuiven, zodat je twee ruimtes in huis bij elkaar kunt samenvoegen. Hierdoor zijn harmonicadeuren bijvoorbeeld een goed alternatief voor een schuifpui of dubbele deuren naar de tuin. Maar ook binnen in huis, kan een harmonicadeur een goede oplossing zijn. Denk bijvoorbeeld als je een oplossing zoekt om de mogelijkheid te hebben om een flexibele open keuken te creëren. In onderstaand stoer loft appartement zijn stoere stalen harmonicadeuren geplaatst tussen de slaapkamer en de woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

Echte stoere industriële stalen harmonicadeuren in een stoer loft appartement!

Echte stoere industriële stalen harmonicadeuren in een stoer loft appartement!

10. Witte stalen deur

Dit project is gerealiseerd door Septembre, die een voormalige productiewerkplaats in Parijs hebben verbouwd tot appartement in loftstijl voor een gezin van drie. De opdracht van de klant was een grote open rustige woonkamer en keuken met veel opbergruimte. Ze hebben onder andere gekozen voor strakke witte muren, gecombineerd met een stoere wand, inclusief een stalen deur met glas. In plaats van een standaard zwarte stalen deur, hebben ze gekozen voor een witte stalen deur. Ook super mooi! Klik hier voor meer foto’s.

Dit appartement uit Parijs laat zien dat een witte stalen deur ook super stoer en mooi kan zijn!

Dit appartement uit Parijs laat zien dat een witte stalen deur ook super stoer en mooi kan zijn!

Bekijk ook:
Stalen deur
Onze stalen schuifdeur
12x Industriële deur
Taatsdeur
Industriële woonkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.