Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Stalen schuifdeur
Wooninspiratie

Onze stalen schuifdeur


We wisten het vanaf het begin al dat we een stalen deur in huis wilden hebben. Tussen de hal en de toenmalige woonkamer (nu de keuken), zat een ‘normale deur’. Het was best wel een mooie karakteristieke witte deur met glas in lood aan de bovenkant. Aan de ene kant was het erg zonde om die deur te verwijderen, maar we waren niet meer om te praten. We wilden perse een stalen deur hebben!

Stalen schuifdeur

Deur vervangen door stalen deur

Een stalen deur dus, het klinkt erg eenvoudig, maar voor ons was het nog best wel een flink karwei. De muur waar de deur in zat, was namelijk een dragende muur. Onze wens om een hele grote deur tot aan het plafond te nemen was dus niet mogelijk. En ook een ‘normale’ hoogte was niet zo snel geregeld. De oude deurpost moest namelijk niet alleen eerst verwijderd worden, het moest ook opgevangen worden met een dikke houten balk aan de bovenkant van de deuropening.

Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeur

Soort stalen deur

Via onze aannemer was het uiteindelijk gelukkig tóch gelukt om een deuropening te creëren, die aan alle kanten strak was afgewerkt. De volgende stap is het bepalen hoe onze stalen deur eruit komt te zien. We hadden een aantal ideeën in ons hoofd die we mooi vonden. Een stalen deur met vier of vijf vakken glas vonden we bijvoorbeeld erg mooi, zoals ze dat in de souterrain woning in Amsterdam hebben gedaan. En we hadden ook een voorbeeld gezien waarvan de onderkant volledig van staal was, terwijl de bovenkant uit kleine raampjes bestaat.

Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeur van Loftdeur.nl

Wat ook al heel lang in ons achterhoofd zat, is een schuifdeur. Een schuifdeur ziet er niet alleen erg mooi uit, maar het is ook perfect voor een smalle ruimte. Ideaal voor ons dus. We hadden alleen nooit gedacht dat een stalen schuifdeur ook mogelijk was, totdat we een plaatje op Pinterest zagen. Het bleek een stalen schuifdeur te zijn van Loftdeur.nl. Een specialist op het gebied van schuifdeuren en bijbehorende railsystemen. Naast verschillende soorten houten schuifdeuren, hebben zij ook stalen schuifdeuren. Alle deuren maken ze volledig op maat. We konden dus onze wensen en formaten doorgeven, en zij maken het precies op maat.

We zijn voor de variant gegaan met een stalen onderkant en een bovenkant bestaande uit kleine raampjes. Omdat het volledig op maat wordt gemaakt, had onze stalen schuifdeur wel een levertijd van ongeveer acht weken. Daarna wordt het via hun bezorgservice gratis thuisbezorgd. We moesten de schuifdeur wel zelf monteren, maar met hun montage video was het heel goed te doen.

Onze stalen schuifdeur hangt nu eindelijk, en we zijn er super blij mee!

Stalen schuifdeur

Stalen schuifdeur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

10 Comments

 • Reply
  Anna
  18 mei 2017 at 13:43

  Super stoer! Hoe geef je de formaten door van de deur?

  • Reply
   Manfung
   19 mei 2017 at 21:58

   Je geeft de formaten van de deuropening door. Zij berekenen dan de bijbehorende formaten voor de deur.

 • Reply
  Kevin
  18 mei 2017 at 14:44

  Wij hebben een gipsmuur. Is dat stevig genoeg om daar de deur aan te hangen?

  • Reply
   Linda
   25 mei 2017 at 12:55

   Dit zou ik ook graag willen weten!

   • Reply
    Manfung
    27 mei 2017 at 10:12

    Een gipsmuur zou naar mijn idee geen probleem moeten zijn, maar durf dat niet met zekerheid te zeggen. De deur is namelijk vrij zwaar. Deze vraag zou je aan Loftdeur zelf moeten vragen. Succes!

 • Reply
  Evelien
  22 mei 2017 at 18:45

  Verliefd!!! 🙂

 • Reply
  Feyza
  2 juli 2017 at 11:23

  Wij zaten te denken aan een houten schuifdeur, maar een stalen deur is helemaal gaaf.

 • Reply
  Dit thuiskantoortje is super stoer ingericht! | Inrichting-huis.com
  28 september 2018 at 14:14

  […] staal en hout op de meeste plekken terugkomen. Zo heeft het kantoor bijvoorbeeld een prachtige stalen schuifdeur gekregen met heel veel glas. Het glas zorgt voor een speels tintje, maar het zorgt er ook voor dat […]

 • Reply
  Dit droomappartement is ingericht met mooie natuurlijke bruintinten | Inrichting-huis.com
  2 december 2018 at 11:00

  […] en daar vind je ook stalen accenten terugkomen. De stoere zwarte stalen schuifdeuren bijvoorbeeld of de stalen stellingkasten. Het zwart komt ook terug in de badkamer, in de vorm van […]

 • Reply
  18x Zwarte stalen deur met glas | Huis-inrichten.com
  29 september 2019 at 11:01

  […] stalen schuifdeur met glas is dé perfect toevoeging in dit interieur. Het zorgt niet alleen voor een licht donker […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.