Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Grohe Sense
Badkamer inspiratie

Grohe Sense


Onze woning bestaat uit twee verdiepingen. Je komt binnen op de beletage met de woonkamer en open keuken. En middels een vaste trap kom je in het souterrain terecht, waar de slaapkamers en de badkamer zijn ingericht. In het souterrain vind je bovendien ook het tweede toilet én de washok. Bij de eerste bezichtiging van de woning, waren we een beetje sceptisch over het feit dat we in het souterrain moeten slapen. Want hoe zou het gaan als we bijvoorbeeld te maken hebben met lekkages in de badkamer, toilet of washok? Zou dat extra gevoelig zijn? We wilden dus erg voorzichtig hiermee omgaan.

Grohe Sense

We wonen nu inmiddels een paar maanden in de woning, en tot nu toe hebben we gelukkig geen waterproblemen gehad in het souterrain. Tóch willen we het zeker voor het onzekere nemen. Dus gingen we op internet zoeken wat voor voorzorgsmaatregelen we konden nemen. Na een tijdje erover gelezen te hebben op het internet, kwamen we een interessant product tegen, namelijk de Grohe Sense.

Voorkom overstromingen

De Grohe Sense is een compacte watersensor, die je overal in huis kunt plaatsen, waar je te maken hebt met water. De Sensor van de Grohe Sense reageert op de aanwezigheid van water waar het niet behoort te zijn. Dit kan bijvoorbeeld de vloer zijn van je badkamer, toilet of bijvoorbeeld de washok. Op het moment dat de sensor in contact komt met veel water, laat het een pieptoon horen en een knipperend rood licht zien. Je ontvangt bovendien direct daar melding op je smartphone. Zo kan je dus overstromingen voorkomen. Daarnaast detecteert Grohe Sense ook op bevriezing en schadelijke vochthoeveelheid.

Voor ons klinkt dit erg interessant, dus probeerden we het uit. De Grohe Sense is verkrijgbaar voor €59,99 incl. BTW.

grohe-sense

Eenvoudige installatie

Natuurlijk moest de Grohe Sense wel eerst geïnstalleerd worden. Op de website vind je een handige installatie video, die laat zien hoe eenvoudig de installatie is. Hoewel in theorie vaak anders is dan de praktijk, is de installatie van de Grohe Sense daadwerkelijk vrij eenvoudig. Allereerst dien je de Grohe Ondus app te downloaden via de App store. Na de installatie en het starten van de app, spreekt alles voor zich. Binnen tien minuten is het apparaat klaar voor gebruik.

grohe-sense-app

We hebben het even uitgeprobeerd door het bewust in contact te laten komen met water, en alles lijkt goed te werken. De Grohe Sense, hebben we op de vloer in de badkamer geplaatst. Hopelijk hoeven we er geen gebruik te maken, maar als er iets fout gaat, dan worden we nu in ieder geval op tijd gewaarschuwd!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Mariska
  16 mei 2017 at 11:19

  Handig! Heb ik nog niet eerder van gehoord. Waarschijnlijk zal je hem inderdaad bijna nooit horen, maar wel fijn dat je weet dat er een sensor zit. Is het op batterijen of moet je hem eens in de zoveel tijd opladen?

  • Reply
   Manfung
   16 mei 2017 at 11:47

   Ja, het is inderdaad super fijn! Hij werkt op batterijen die meegeleverd worden.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.