Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

klein-appartement-stoere-new-york-stijl-2
Binnenkijken Industrieel interieur

Klein appartement in een stoere New York stijl


Hier wonen model Sofia Jagert en haar vriend Michael Poulsen. Een klein appartement van 54m2 die ingericht is in een stoere New York stijl. Maar een aantal jaren geleden zag het appartement er heel anders uit. Donker, hokkerig en super gedateerd. Met behulp van veel vrienden, familie en goede ambachtslieden, hebben ze hun droomappartement weten te creëren.

klein-appartement-stoere-new-york-stijl

klein-appartement-stoere-new-york-stijl-2

Verkopen over verbouwen

Sofia kocht de woning voor een hele goede prijs toen ze 21 jaar oud was. Hoewel de staat van het appartement niet goed was, was het vooral de gezellige dorpse buurt van het Noorse Nørrebro die haar heel erg aansprak. Ze had het appartement zelfs een tijdje onderverhuurd. Toen ze Micheal leerde kennen, keerden ze samen terug naar Nørrebro. Ze dachten er over na om het appartement te verkopen, maar besloten tóch de uitdaging aan te willen gaan om het appartement compleet te verbouwen. Iets waar ze achteraf totaal geen spijt van hebben gehad!

klein-appartement-stoere-new-york-stijl

New York stijl interieur

Sofia heeft altijd gedroomd van een stoer loft appartement in New Yorkse stijl. Om dat mogelijk te maken hebben ze heel veel muren moeten verwijderen om vervolgens een nieuwe praktische indeling te maken. De woonkamer is verplaatst naar de keuken, zodat een open keuken mogelijk was. En de slaapkamer is verplaatst naar de oude locatie van de woonkamer. Deze plaatswisseling tussen de woonkamer en de slaapkamer, heeft er bovendien voor gezorgd dat er een grotere badkamer gecreëerd kon worden,

klein-appartement-stoere-new-york-stijl-2

loft-badkamer-zwarte-badmeubel-ikea

lichte-slaapkamer

klein-appartement-stoere-new-york-stijl

bakstenen-muur-loft-woonkamer

Glazen wand met stalen kozijnen

De grote muur tussen de woonkamer en slaapkamer is gesloopt en vervangen door een stoere glazen wand met zwarte stalen kozijnen inclusief een mooie spiegeldeur. Deze stoere wand draagt bij aan de New Yorkse stijl, waar Sofia al heel lang van droomde. Dat geldt ook voor de rauwe onbewerkte bakstenen muur in de woonkamer, die een mooie combinatie vormt met de lichte houten vloer en de strak gestuukte wanden.

glazen-wand-stalen-kozijnen

Zwarte keuken en witte SMEG koelkast

De stoere zwarte keuken met het zwarte zwarte keukenblad komt van de IKEA. Boven de keuken is mooie plafondlamp gecreëerd, bestaande uit eenvoudige bollampen met koperen fittingen, die om een zwarte steigerbuis gewikkeld zijn. De keukenwand is volledig betegeld met mooie metrotegels, passend bij de stoere witte SMEG koelkast.

open-keuken-new-yorkse-stijl-appartement

zwarte-ikea-keuken-witte-smeg

Stoere industriële meubels

De uitgekozen meubels passen ook perfect bij de New Yorkse loft stijl. De cognac bruine leren bank bijvoorbeeld en de grote zwarte industriële vloerlamp daarnaast. En ook de grote stoere eettafel, bestaande uit een zwarte stalen onderstel en een rustieke houten tafelblad, de mix van verschillende eetkamerstoelen en de grote industriële hanglamp passen er geweldig bij.

industriele-tafel-staal-hout

plattegrond-praktische-indeling

Bron: Boligmagasinet.dk | Fotograaf: Anitta Behrendt

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.