Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Deze inloopkast moest eruit zien als een minimalistische kledingboetiek
Industrieel interieur Inloopkast inspiratie

Deze inloopkast moest eruit zien als een minimalistische kledingboetiek


Als je alleen woont, en je hebt een ruime appartement van 96m2 met meerdere kamers, dan ben je bijna wel vereist aan jezelf om een inloopkast in te richten. Dat heeft Pat Law dan ook gedaan, de founder van social influence marketing bureau Goodstuph uit Singapore. Met behulp van interieurontwerpster en eigenaresse van interieurontwerp bureau Obllique, heeft Pat Law haar droomappartement gerealiseerd. Eén van de dingen die zéker niet mocht ontbreken was een ruime inloopkast die eruit ziet als een minimalistische kledingboetiek!

Deze inloopkast moest eruit zien als een minimalistische kledingboetiek

Betonvloer, witte wanden en eiken hout

De inloopkast is direct ingericht naast de grote slaapkamer. Net als de rest van het industriële interieur van het appartement, vind je hier een aantal terugkomende materialen. De stoere grijze betonvloer, strakke witte muren en mooi eiken hout. Een bijzonder aspect aan de ruime inloopkast, is dat het gaat om een lastige driehoekige ruimte. Voor het interieurontwerp bureau was dit echter geen probleem. Sterker nog, de interieurontwerpster heeft er iets heel bijzonders van weten te creëren.

u-vormige-kledingroedes-plafond

U-vormige kledingroedes aan het plafond en open planken

Omdat de inloopkast eruit moest komen te zien als een minimalistische kledingboetiek, was het belangrijk dat alles open en zichtbaar was. Daarom is er gekozen voor een combinatie van kledingrekken en open planken. Deze zie je terug aan de twee lange muren van de driehoekige ruimte. Er zijn een viertal zwart gecoate u-vormige kledingroedes aan het plafond gemonteerd, die volgehangen zijn met koperen kledinghangers met kleding. Onder deze kledingroedes zijn op maat gemaakte diepe en brede eiken houten planken aan de muur gemonteerd. Op deze planken kunnen gevouwen en gestapelde kleding opgeborgen worden. En onder deze planken is er plek voor de schoenencollectie van Pat.

koperen-kledinghangers-inloopkast

Gaatjesboard voor accessoires

De derde overgebleven muur is ingericht als een groot op maat gemaakt gaatjesboard van hetzelfde eiken hout als de open planken. Het gaatjesboard is gecreëerd voor het opbergen van de kleinere accessoires zoals horloges, brillen en sieraden. Super leuk gedaan.

gaatjesboard-inloopkast

inloopkast-accessoires

eiken-houten-ladekasten-inloopkast

Bron: Obllique.com | Fotografie: Bryan van der Beek

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.