Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Smeg koelkast
Keuken inspiratie Vintage interieur

Smeg koelkast


De Smeg koelkast is zowel verkrijgbaar in moderne modellen als vintage retro modellen. Hoe raar het misschien klinkt, het zijn vooral de jaren ’50 retro Smeg koelkasten die erg populair zijn. Prachtige vrijstaande retro koelkasten met de mooie ronde hoeken, de grote chromen deurgrepen en de vier letters SMEG. Met de ionische retro Smeg koelkast haal je dan ook een echte blikvanger in huis, die niet alleen leuk staat in de keuken, maar zelfs ook in de woonkamer. Het leuke is dat het verkrijgbaar is in verschillende mooie kleuren.

Moderne technologie

Smeg (dat voor Smalterie Metallurgiche Eiliane Guastall staat) is een Italiaanse fabrikant die vanaf 1948 huishoudelijke apparaten maakt, zoals fornuizen, wasmachines en afzuigkappen. Maar Smeg staat dus het meest bekend om hun befaamde retro Smeg koelkast. Hoewel het retro ontwerp geïnspireerd is uit de stijl van de jaren ’50, kenmerken de koelkasten ook met een geavanceerde technologie met optimale prestaties. Denk aan moderne functies zoals MultiFlow, de Vano Life Plus 0 graden zone, meerdere regelbare thermostaten, temperatuuralarm met indicatorlampje en een vakantiefucntie. Daarnaast zijn alle retro Smeg koelkasten erg zuinig met energielabel A+, A++ of zelfs A+++.

Formaten

De retro Smeg koelkast is verkrijgbaar in verschillende formaten. De FAB5 is een soort minibar, die je bijvoorbeeld op kantoor of in de slaapkamer kunt plaatsen. De FAB10 is een Happy Bar uitvoering met een interieur voor flessen en dranken. En FAB28, FAB30, FAB32, FAB38 en FAB50 zijn allen volwaardige koelvriescombinaties. Voor alle modellen geldt dat het verkrijgbaar is als een linksdraaiende uitvoering en als rechtsdraaiende uitvoering. Hieronder vind je een overzicht van alle modellen met de bijbehorende formaten en inhoud. En klik hier om de brochure van de Smeg Jaren ’50 lijn te downloaden.

smeg koelkast formaten

FAB5
Inhoud: 34 liter
Formaat: 734 x 404 x 500 mm
Vriezer: Niet aanwezig

FAB10
Inhoud: 130 liter
Formaat: 960 x 543 x 632 mm
Vriezer: Niet aanwezig

FAB28
Inhoud: 244 liter
Formaat: 1500 x 601 x 728 mm
Vriezer: 26 liter

FAB30
Inhoud koelgedeelte: 222 liter
Formaat: 1720 x 601 x 728 mm
Vriezer: 72 liter

FAB32
Inhoud koelgedeelte: 234 liter
Formaat: 1963-1980 x 601 x 728 mm
Vriezer: 97 liter

FAB38
Inhoud koelgedeelte: 333 liter
Formaat: 2050 x 706 x 771 mm
Vriezer: 128 liter

FAB50
Inhoud koelgedeelte: 315 liter
Formaat: 1875 x 804 x 766 mm
Vriezer: 97 liter

Kleuren

Zoals gezegd is de retro Smeg koelkast verkrijgbaar in mooie levendige kleuren. Niet alleen de standaard koelkast kleuren zoals zwart (of matzwart), wit en zilver (grijs), maar ook bijvoorbeeld babyblauw, mintgroen, roze, rood, oranje en crème. En regelmatig komen daar nieuwe kleuren bij. Soms worden er zelfs in samenwerking met andere merken en bedrijven speciale edities uitgebracht. Hieronder kan je bij elk model zien welke kleuren er verkrijgbaar zijn.

Smeg koelkast kleuren

Vernieuwde modellen

In 2018 presenteerde Smeg de vernieuwde modellen van de iconische retro FAB koelkasten. Het vertrouwde retro ontwerp blijft natuurlijk, maar op het gebied van specificaties, energie-efficiëntie, optimale indeling, hogere algemene afwerkingsniveau, andere maatvoering en nieuwe kleuren, zijn de koelkasten flink verbeterd. Zo beschikken de nieuwe Smeg koelkasten onder andere over een veel mooiere en hoogwaardiger afgewerkte binnenkant met chromen strips, een heldere LED verlichting en een ventilator binnen het koelgedeelte die voor een gelijkmatige verdeling van de temperatuur zorgt.

Inspiratie voorbeelden

De Smeg koelkast in jaren ’50 retro stijl is een veelzijdige blikvanger voor in huis of op kantoor. Wat voor interieurstijl je ook hebt, de retro Smeg koelkast is altijd een goed idee. Om je een idee te geven hoe je deze iconische koelkast op een mooie en leuke manier in je interieur kunt passen, hebben we een aantal inspiratie voorbeelden voor je gevonden.

1. Zwarte Smeg koelkast in klein appartement

In dit kleine appartement met een woonoppervlakte van slechts 28m2 is er gekozen voor een mooie zwarte Smeg koelkast in het FAB28 model. De koelkast is in de hoek geplaatst naast de eettafel. Omdat het een eenkamerappartement is met een open keuken, kan je vanuit elke hoek in dit appartement van de koelkast genieten. Klik hier om de hele binnenkijker te zien.

zwarte smeg koelkast klein appartement

2. Crème Smeg koelkast vintage keuken

In deze ruime keuken vind je de Smeg FAB32 koelkast in de kleur crème. Naast de lage zwarte keukenkasten is plek vrij gehouden waar de koelkast precies in past. De keuken heeft een vintage uitstraling, dankzij de mooie vintage houten vloer, de vintage hanglampen, de vintage ovalen eettafel met de Thonet stoelen en de pannen die aan de keuken achterwand zijn opgehangen. De retro smeg koelkast past daar perfect bij. Klik hier om de rest van de keuken en het appartement te zien.

creme smeg koelkast fab32

3. Mintgroene Smeg koelkast in eclectische keuken

Ook in deze bijzondere keuken is er gekozen voor een Smeg koelkast. Bij het ontwerp van deze mooie eclectische keuken, is rekening gehouden om ruimte te reserveren voor de koelkast. Niet alleen in de breedte, maar ook in de hoogte. Boven de koelkast is namelijk een stoere rustieke wandplank gemonteerd. Ze hebben hier gekozen voor de mintgroene de FAB30 koelkast met een aparte vriezer. Meer zien van dit mooie appartement en keuken uit Amsterdam? Klik hier.

mintgroene smeg koelkast eclectische keuken

4. Mintgroene Smeg koelkast in eclectische keuken

Sofia en Michael wonen in een klein appartement appartement in Noorwegen van slechts 54m2. Het stel heeft het appartement flink verbouwd en ingericht met een stoere Industriële New York loft style. Er is een open keuken gecreëerd met een stoere zwarte keukenkasten. De crème retro Smeg koelkast past daar perfect bij. Klik hier om de hele binnenkijker te bewonderen.

zwarte industriële keuken creme smeg koelkast

5. Witte Smeg koelkast in strandhuisje

Dit is het strandhuisje van Ann & Lori. Het stel woont in het hectische New York, maar af en toe brengen zij hun weekend door in hun super leuk strandhuisje op Fire Island. Daar kunnen ze helemaal tot rust komen. Ze hebben het super leuk ingericht met lichte natuurlijke kleuren. In de kleine witte keuken is er gekozen voor de stijlvolle witte SMEG FAB28 koelkast. Het hele vakantiehuisje is hier te zien.

witte smeg koelkast strandhuis

6. Matzwarte Smeg koelkast hostel

Dit plaatje lijkt op de keuken van een huis, maar het is de keuken van Sågverket Möten Rum & Kök, een super leuke hostel en retreat, gelegen aan het Noord Zweedse kustgebied. De keuken is stoer ingericht met een moderne zwarte keuken met leren deurgrepen, een multiplex deur, een volledig betegelde keuken achterwand tot het plafond, en een stoere matzwarte (Blackboard) Smeg koelkast! Klik hier om meer te lezen over deze bijzondere hostel.

Matzwarte smeg koelkast hostel

7. Oranje Smeg koelkast minibar in hotel

De Smeg FAB5, een minibar, kom je niet zo vaak in woningen tegen, maar wel in hotels. Hieronder zie je de Oranje Smeg minibar in één van de stoere kamers van The Dean hotel in Dublin. Ook leuk dat ze gekozen hebben voor deze mooie opvallende kleur. Klik hier om meer te lezen over dit leuke boetiekhotel.

oranje smeg koelkast minibar hotel the dean

8. Witte Smeg koelkast in Scandinavische keuken

Ziet deze keuken er niet super mooi uit? Een heerlijke lichte ruimte met een l-vorige keukenopstelling. De taupe gekleurde keukenkasten zijn afgewerkt met een carrara witte marmeren werkblad en zilveren plinten. De afzuigkap heeft een strakke witte ombouw en de keuken achterwand is volledig tot het plafond betegeld met witte metrotegels. Zoveel moois in deze keuken, en tóch trekt de witte Smeg koelkast alle aandacht. Klik hier om meer foto’s te zien van deze mooie keuken.

witte smeg koelkast scandinavische keuken taupe

9. Crème Smeg koelkast rustieke keuken

Deze super mooie keuken is ontworpen door Britse ontwerper Sebastian Cos in samenwerking met Engelse meubel label deVOL. Een prachtige keuken die gemaakt is van mooie duurzame houtsoorten zoals beuken en essen, passend bij de landelijke rustieke ruimte met houten balken aan het plafond en rustieke houten eettafel. Helemaal aan de andere kant is een grote vrijstaande Smeg FAB32 koelkast geplaatst in de kleur crème. Klik hier om meer te zien van deze keuken.

creme smeg koelkast rustieke keuken

10. Witte Smeg koelkast in witte woonkamer

Hierboven hebben we al een mooi voorbeeld gevonden van een heel klein appartement. Dit appartement van 22m2 is nóg kleiner, waardoor de bewoners de koelkast wel in de woonkamer moesten plaatsen. Daarom hebben ze gekozen voor een mooie witte Smeg FAB28 koelkast, passend bij het witte interieur. De koelkast hebben ze naast de bank geplaatst. Het bijkomend voordeel is dat je voor drinken niet helemaal. naar de keuken hoeft te lopen! Klik hier om de hele binnenkijker te zien.

witte smeg koelkast naast bank woonkamer

11. Koelkast ombouw zwarte Smeg koelkast

In deze stoere keuken is er gekozen voor moderne lage zwarte keukenkasten en een vrijstaande zwarte Smeg koelkast. Maar wat erg bijzonder is, is dat er ook een grote wandkast op maat is gemaakt, inclusief een ombouw voor de koelkast. De wandkast bestaat uit verschillende open vakken, waar je leuke spullen in kunt plaatsen. Super nice. Klik hier om meer te zien.

koelkastombouw zwarte smeg koelkast

12. Blauwe Smeg koelkast in stijlvolle woonboerderij

Deze woonboerderij vonden we bij een Zweedse makelaar, die te koop werd aangeboden. De boerderij is volledig verbouwd en ingericht met een stijlvolle eclectische stijl. In het interieur vind je meerdere opvallende objecten, zoals een grote industriële kast in de keuken, kleurrijke Perzische vloerkleden en en grote Blauwe Smeg koelkast. Meer zien? Klik hier.

blauwe smeg koelkast stijlvolle woonboerderij

13. Rode Smeg koelkast met houten ombouw

Dit kleine appartement van 36m2 is ontworpen door architect Alan Chu. Er is gekozen voor een stoere industrieel interieur, met een betonnen vloer, met witte metrotegels betegelde muren, houten plafonds en houten maatwerk meubels. Daarbij hebben ze de kleur rood als accentkleur gebruikt, die op verschillende plekken in het interieur terugkomt. Denk bijvoorbeeld aan het rode Perzische vloerkleed, de rode binnenkant van de keukenkasten en een rode Smeg koelkast. Rond de koelkast is bovendien een mooie houten ombouw gerealiseerd.

rode smeg koelkast kleine open keuken

14. Babyblauwe Smeg koelkast en vaatwasser

Naast retro koelkasten in jaren ’50 stijl, heeft Smeg ook andere apparatuur in diezelfde stijl, zoals wasmachines, vaatwassers en broodroosters. In deze industriele keuken, met roestvrijstalen kasten en zichtbare afvoer voor de afzuitkap, is niet alleen een vrijstaande babyblauwe Smeg koelkast geplaatst, maar ook een bijpassende babyblauwe retro vaatwasser. Klik hier om de rest van de keuken te bekijken.

babyblauwe smeg koelkast en vaatwasser

15. Grote Smeg koelkast in stoere keuken

Als je een groot gezin hebt, dan is het wel zo fijn om een grote koelkast te hebben in huis. De grootste retro Smeg koelkast is de FAB50, die te zien is in deze stoere keuken. Zoals je kan zien is de FAB50 breder dan de andere modellen. In deze stoere keuken met de bakstenen keuken achterwand is er gekozen voor een crème Smeg koelkast. Bekijk ook de rest van deze keuken. Klik hier.

grote smeg koelkast stoere keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Super mooie hostel aan het Zweedse kustgebied | Inrichting-huis.com
  6 oktober 2016 at 11:00

  […] tegengekomen van de mooie stoere keuken met de strakke zwarte kasten, leren deugrepen, mat zwarte SMEG koelkast, volledig met witte tegels betegelde keukenwand en een stoere underlayment deur. Ik was tóch erg […]

 • Reply
  Verliefd op dit kleine studio appartement van 28m2! | Inrichting-huis.com
  7 oktober 2018 at 11:00

  […] eettafel, vind je in het interieur ook een aantal echte blikvangers. De vrijstaande zwarte SMEG koelkast is daar een heel mooi voorbeeld van. Een geweldige item, die direct in het oog […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.