Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Keuken inspiratie Modern interieur

Smeg koelkast


Smeg (dat voor Smalterie Metallurgiche Eiliane Guastall staat) is een Italiaanse fabrikant die vanaf 1948 huishoudelijke apparaten maakt. Hoewel ze dus ook andere apparaten leveren zoals fornuizen, wasmachines en afzuigkappen, staat Smeg het meest bekend om hun befaamde Smeg koelkast.

Iedereen heeft ooit weleens een Smeg koelkast gezien. De populaire Smeg koelkast is herkenbaar door de jaren 1950 retro stijl met de prachtige ronde hoeken. Aan de ene kant kiezen de meeste mensen voor een Smeg koelkast vanwege het mooie minimalistisch design. Maar aan de andere kant is de Smeg koelkast ook heel erg praktisch. Een smeg koelkast heeft veel bergruimte, heeft een ingebouwde vriezer, en vergeleken met een normale koelkast is een Smeg koelkast met zijn engergieklasse A, ook nog eens erg zuinig.

De kleinste Smeg koelkast is de FAB28. Deze is voorzien van een enkele deur waarachter het grote koelgedeelte en een vriesvak schuilen.

De koelkasten zijn uitgerust met glazen in hoogte verstelbare leggers, een flessenhouder van chroom en verplaatsbare deurvakken. Dit maakt de Smeg koelkast behalve zeer eenvoudig te reinigen ook uiterst flexibel in gebruik.

Naast de Smeg koelkast FAB28 zijn ook nog de Smeg koelkast FAB30, Smeg koelkast FAB32 en de Smeg koelkast FAB40 te verkrijgen. De eerste twee beschikken over twee deuren waarachter zich separaat het koel- en het vriesgedeelte bevinden. Bij de FAB30 is het vriesgedeelte aan de bovenzijde en het koelgedeelte aan de onderzijde gesitueerd. Voor de FAB32 geldt het omgekeerde, hier zit het vriesgedeelte achter de onderste deur. Al deze modellen zijn in vele kleuren verkrijgbaar.

De Smeg koelkast FAB40 is het nieuwste model en verschilt het meest van de andere Smeg koelkasten. Door de enorme breedte van 77cm is de Smeg koelkast FAB40 de grootste Smeg koelkast.

Smeg koelkast

Via Apartment Therapy

Smeg koelkast

Smeg koelkast

Smeg koelkast

Smeg koelkast

Smeg koelkast

Smeg koelkast

Smeg koelkast

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Super mooie hostel aan het Zweedse kustgebied | Inrichting-huis.com
  6 oktober 2016 at 11:00

  […] tegengekomen van de mooie stoere keuken met de strakke zwarte kasten, leren deugrepen, mat zwarte SMEG koelkast, volledig met witte tegels betegelde keukenwand en een stoere underlayment deur. Ik was tóch erg […]

 • Reply
  Verliefd op dit kleine studio appartement van 28m2! | Inrichting-huis.com
  7 oktober 2018 at 11:00

  […] eettafel, vind je in het interieur ook een aantal echte blikvangers. De vrijstaande zwarte SMEG koelkast is daar een heel mooi voorbeeld van. Een geweldige item, die direct in het oog […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.