Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Zwarte muren
Wooninspiratie

Zwarte muren


Vorige maand had ik al een stukje geschreven en een aantal mooie foto’s laten zien van interieurs met een zwart plafond. Een gedurfde keuze die niet voor alle woningen en/of mensen weggelegd is. De kleur zwart heeft super veel invloed op de ruimte, maar ook op de sfeer. En dat geldt eigenlijk nog iets meer voor zwarte muren. Simpelweg omdat er gewoon meer muren zijn dan plafonds in huis.

Zwarte muren

Zwarte muren

En tóch, net zoals bij een zwart plafond, kunnen zwarte muren zó bijzonder mooi zijn. Mysterieus en stijlvol tegelijk. En het kan in elke kamer worden toegepast. De woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, keuken, badkamer, noem maar op.

Muur zwart verven

Je kan kiezen voor zwart behang of zwarte panelen, maar de meest simpele manier is uiteraard om de muur gewoon zwart te verven. Hierin heb je ook verschillende mogelijkheden. Je kan de muur bijvoorbeeld ‘normaal’ zwart kunnen schilderen, je kan de muur zwart verven met vagen erin, en je zou de muur ook kunnen verven met krijtboordverf bijvoorbeeld.

Wat vind jij van zwarte muren?

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Zwarte muren

Foto’s via Pinterest

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Slaapkamer met zwarte muren | Inrichting-huis.com
  21 december 2016 at 11:00

  […] keuze om de muren zwart te schilderen, maar het is weer eens wat anders dan wit, grijs of taupe. Zwarte muren zijn mysterieus, stoer en kunnen super stijlvol […]

 • Reply
  Scandinavische slaapkamer met zwarte muren | Inrichting-huis.com
  4 augustus 2017 at 11:00

  […] heb ik al vaker laten zien dat zwarte muren erg stijlvol kunnen zijn. De slaapkamer met de verzameling fotocamera’s is daar een heel mooi […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.