Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren
Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren


Hier heb ik al vaker laten zien dat zwarte muren erg stijlvol kunnen zijn. De slaapkamer met de verzameling fotocamera’s is daar een heel mooi voorbeeld van. Vandaag wil ik wederom een slaapkamer laten zien, waar alle muren zwart zijn geschilderd. Deze slaapkamer vind ik zelfs nog ietsjes mooier dan de andere slaapkamer met zwarte muren. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren

Zwarte elementen

Het is de slaapkamer van een klein Scandinavisch appartement gelegen in Stockholm, die te koop stond bij Inner-city specialists. Het gehele appartement is super stijlvol ingericht met vooral heel veel zwarte elementen. Alle kozijnen zijn bijvoorbeeld zwart geschilderd, de strakke moderne keuken is zwart en de klassieke hoge plinten zijn ook volledig zijn geschilderd. Het zwart geeft het interieur een chique uitstraling, vooral in combinatie met de prachtige visgraat houten vloer.

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren

Doorkijkje en schuifdeur

De slaapkamer is ingericht naast de keuken en de eetkamer. Het leuke is dat er in het smalle muurtje tussen de keuken en de slaapkamer een klein raampje aanwezig is. Deze doorkijk geeft het interieur een speels tintje. Hetzelfde geldt ook een beetje voor de schuifdeur van de slaapkamer. De normale slaapkamer deur hebben ze vervangen door een strakke zwarte schuifdeur, die het appartement net weer iets leuker en speelser maakt.

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren

Zwarte muren

De mooie visgraat vloer loopt van het leefgedeelte over in de slaapkamer. De muurkleur is wél anders. Daar waar de muren in de woonkamer en keuken lichtgrijs zijn, hebben ze ervoor gekozen om de muren in de slaapkamer zwart te schilderen. Alles aan de muren zijn bijna zwart, zoals de contactdozen, de radiatoren, de kozijnen, de hoge plinten, noem maar op. Doordat alles zwart is, heeft de slaapkamer ook beetje een minimalistische uitstraling gekregen.

Hoofdsteun muurtje

Er is een op maat gemaakt hoofdsteun muurtje gecreëerd achter het bed. Een handig muurtje waar verschillende spullen zoals de fotolijsten op geplaatst kunnen worden. In het muurtje zijn nisjes gecreëerd waar boeken en tijdschriften in zijn geplaatst. Zo’n muurtje is ideaal voor een smalle slaapkamer zoals deze, omdat er aan de zijkanten van het bed geen plek meer over is voor een nachtkastje.

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren

Scandinavische slaapkamer met zwarte muren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.