Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slaapkamer met zwarte muren
Modern interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur

Slaapkamer met zwarte muren


De laatste slaapkamer die ik hier heb laten zien is een compleet witte slaapkamer met een witte vloer, witte meubels en witte muren. In de slaapkamer waar we vandaag gaan binnenkijken zijn alle muren zwart geschilderd. Het is altijd een gedurfde keuze om de muren zwart te schilderen, maar het is weer eens wat anders dan wit, grijs of taupe. Zwarte muren zijn mysterieus, stoer en kunnen super stijlvol zijn.

Slaapkamer met zwarte muren

Slaapkamer met zwarte muren

Dit is de slaapkamer van weliswaar een Scandinavisch appartement, waar juist witte muren vaak de voorkeur krijgt boven zwarte muren. De muren in rest van het appartement zijn wel wit geschilderd, maar ze hebben dus besloten om de muren in de slaapkamer zwart te schilderen. En eerlijk gezegd vind ik de slaapkamer veel meer persoonlijkheid hebben dan de woonkamer met de witte muren.

Slaapkamer met zwarte muren

Zwarte muren combineren met hout en koper

Door heel het appartement ligt dezelfde mooie houten vloer, maar de houten vloer vormt naar mijn mening een veel mooiere combinatie met de zwarte muren in de slaapkamer dan de witte muren in de woonkamer. In de slaapkamer vind je bovendien nog meer houten elementen. Het kleine houten bankje bijvoorbeeld die naast het bed als een soort nachtkastje wordt gebruikt. Daarboven is een zwart wandplankje gemonteerd met een stijlvolle houten stang met koperen haken voor het ophangen van petten. Ook het koper vormt bovendien een mooie combinatie met de zwarte muren, wat ook terugkomt in de koperen bureaulamp op het houten bankje.

DIY open vakkenkast

Tegenover het bed is een soort open vakkenkast geplaatst. Een DIY open vakkenkast, bestaande uit dikke rustieke houten planken die leunen op houten fruitkisten. De stoere kast wordt als pronkkast gebruikt voor de mooie collectie fototoestellen, boeken, tijdschriften, lijsten, noem maar op.

Slaapkamer met zwarte muren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Scandinavische slaapkamer met zwarte muren | Inrichting-huis.com
    16 maart 2020 at 15:50

    […] heb ik al vaker laten zien dat zwarte muren erg stijlvol kunnen zijn. De slaapkamer met de verzameling fotocamera’s is daar een heel mooi voorbeeld van. Vandaag wil ik wederom een slaapkamer laten zien, waar alle […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.