Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

porseleinen-wandlamp
Lampen Vintage interieur

Porseleinen wandlampen


Een tijdje geleden had ik het hier over dat we op zoek zouden gaan naar mooie wandlampen voor boven het aanrecht in onze nieuwe keuken en boven de wastafel in onze nieuwe badkamer. Toen zaten we te denken aan stoere industriële wandlampen, wat we nog steeds heel mooi vinden. Maar laatst kwamen we ook andere hele mooie wandlampen tegen die we nu ook aan het overwegen zijn. Porseleinen wandlampen!

porseleinen-wandlamp

porseleinen-wandlamp-2

Vintage fitting van porselein

Porseleinen wandlampen? Misschien kan je je niet helemaal bij voorstellen hoe die er precies uitzien. Het zijn eigenlijk hele eenvoudige minimalistische lampen met een vintage tintje, waarvan de fitting van porselein is gemaakt. Deze fitting moet je dus aan de wand monteren. Daarna kan je zelf beslissen wat voor soort lamp je erin draait. Dit kan bijvoorbeeld een grote gloeilamp zijn of een stoere kooldraadlamp. De porseleinen wandlampen die wij gezien hebben, hebben ook nog een soort glazen kap in de vorm van een glazen stolp. Maar er zijn ook hele mooie varianten verkrijgbaar zonder een kap.

vintage-porceleinen-wandlamp-zwart

vintage-porceleinen-wandlamp-wit

Wit of zwart?

We hebben de porseleinen wandlamp gezien in twee basic kleuren, namelijk zwart en wit. We hebben een grijs groene keuken, dus eigenlijk zouden beide kleuren heel mooi passen. Dat geldt ook voor de badkamer, waar we gekozen hebben voor witte, lichtgrijze tegels en een witte badkamermeubel.

porseleinen-wandlamp-badkamer

porceleinen-wandlamp

vintage-porceleinen-wandlamp-hal

vintage-porceleinen-wandlamp-slaapkamer

Bij het aanschaffen van wandlampen moet je op een aantal dingen letten. Allereerst moet je natuurlijk naar het model van de lamp kijken. Past het mooi bij de rest van je interieur? Daarnaast is de manier waarop de lamp aangesloten kan worden ook een belangrijk aspect. Heb je een verlichtingspunt in de wand, dan heb je geen snoer en stekker nodig. Heb je geen verlichtingspunt, maar wel een stekker, dan heb je een wandlamp nodig mét een snoer en een stekker. Wij hebben bewust gekozen om verlichtingspunten aan te leggen boven onze keuken. Geen snoer en stekker dus voor ons!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.