Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Open woonkamer terras
Modern interieur Woonkamer inspiratie

Architect creëert open woonkamer met terras van appartement die twee jaar te koop stond


In de portfolio van KOMAAN!architecten uit België, ben ik een hele bijzondere, moderne stoere woonkamer tegengekomen. De woonkamer van architect Jerzy Bakker. Op een Winterse avond had hij een bezichtiging ingepland in een hoekappartement op de zevende verdieping van een gebouw uit de jaren zestig. Het appartement stond al langer dan twee jaar te koop. Niet gek ook, want de gehele inrichting was super gedateerd. De badkamer en keuken waren niet meer te gebruiken, alle kamers waren erg donker, ouderwetse vloeren, noem maar op. Maar de architect zag wél de potentie ervan in en besloot het aan te kopen om er vervolgens iets heel tofs van te maken.

Open woonkamer terras

Open keuken woonkamer

Woonkamer naar terras verlengen

Het is tóch een kunst om door de gedateerde inrichting te kunnen kijken, want het verbouwde appartement ziet er nu totaal anders uit. Het oude appartement is helemaal niet meer te herkennen. Er is een compleet nieuwe indeling gemaakt, muren zijn gesloopt en op de plek van de oude slaapkamer is zelfs een gedeelte van het plafond verwijderd. Daar is nu een heerlijk terras gecreëerd, die middels glazen deuren vanuit de woonkamer te bereiken is. De glazen deuren kunnen over de gehele breedte open gemaakt worden, waardoor de woonkamer in de zomer naar buiten verlengd kan worden.

Jerzy gaf aan dat hij genoeg had aan twee slaapkamers. De derde slaapkamer kon hij dus makkelijk opofferen om op die manier een fijne buitenruimte te creëren. Je moet er maar op komen! Deze keuze zorgt er bovendien voor dat de woonkamer een heel stuk lichter is geworden, wat voorheen een groot minpunt was van het appartement.

Open kast underlayment

Alle wanden zijn opnieuw gestuukt en wit geschilderd. Deze hebben ze in de woonkamer en keuken gecombineerd met strakke blauwe vloer. Een gedurfde keuze, maar het blauw past nu wel heel goed bij het bijzondere karakter van de woonkamer.

Open keuken en hal

Zowel de hal en keuken waren voorheen gesloten aparte gesloten ruimtes. Nu zijn beide ruimtes veel meer betrokken bij de woonkamer, waardoor het geheel veel ruimtelijker en open is geworden. De originele deur tussen de hal en de woonkamer is verwijderd. Deze is nu vervangen door een grote op maat gemaakte zwevende witte boekenkast, die de woonkamer van de hal scheidt.

Voor de keuken is een soortgelijk idee gerealiseerd. Daar heeft de architect met underlayment een open vakkenkast gemaakt. Doordat de vakken open zijn, heb je hier dus tóch een soort half open keuken.

Terras aan woonkamer

Open hal woonkamer

Bron: Komaanarchitecten.be | Fotografie: Lisa Van Damme

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.