Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Behang zoals je het niet verwacht
Wooninspiratie

Behang zoals je het niet verwacht


Iedereen weet wat behang is en hoe je het kunt toepassen. Het is een van de meest traditionele vorm om muren mee te bekleden. In de woonkamer of slaapkamer, maar kinderkamer behang is bijvoorbeeld ook een veel gekozen methode voor de muren. Niets nieuws op zich.

Wat veel mensen echter niet weten, is dat er ook hele specifieke behangsoorten zijn. Behang zoals je het niet verwacht. Ik licht er vandaag drie toe.

Behang zoals je het niet verwacht

Behang zoals je het niet verwacht

  1. Vliesbehang in je badkamer

In de badkamer domineren tegels vaak als wandbekleding. Logisch, want ze hebben er alle eigenschappen voor. Maar wist je dat vliesbehang ook heel geschikt is voor een vochtige ruimte als de badkamer? Het behang kan namelijk erg goed tegen vocht. Water zal dus niet doordringen tot de lijm en het behang losweken. Daarbij: vliesbehang is goedkoop en perfect voor muren met lichte beschadigingen. Gebruik het in je badkamer voor de wanden of bijvoorbeeld op het plafond. Voor de echte natte delen van je badkamer (bij het bad, de douche en je wasbak) kun je beter wel gewoon kiezen voor tegels, omdat vliesbehang niet volledig waterdicht is.

Behang zoals je het niet verwacht

Behang zoals je het niet verwacht

  1. Magneetbehang

Iedereen kent natuurlijk het magnetische whiteboard en de koelkast als geliefde plek voor magneten. Maar het blijft dan vaak bij een klein oppervlak. Zou het niet mooi zijn als je een hele muur magnetisch kunt maken? Met magneetbehang op vinylbasis kan dit! In deze behangsoort zijn ijzerdeeltjes verwerkt, waardoor magneetjes gewoon blijven hangen. Als je nog een stapje verder wilt, kun je het behang ook nog verven met schoolbordverf, waardoor je erop kunt schrijven en tekenen.

Behang zoals je het niet verwacht Behang zoals je het niet verwacht Behang zoals je het niet verwacht Behang zoals je het niet verwacht

  1. Fotobehang

Heb je een gave foto of afbeelding die je aan de muur wilt, maar is een simpele canvas niet echt wat je zoekt? Laat dan je eigen foto afdrukken op behang en je hebt unieke wandbekleding. Kunst aan de muur, maar dan net iets anders. Het drukken van behang kan bijvoorbeeld bij Flyerzone.

Behang zoals je het niet verwacht Behang zoals je het niet verwacht

Bron: Studio-mcgee.com | Sfgirlbybay.com |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.