Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

moderne-chique-badkamer-praktische-inrichting
Badkamer inspiratie Modern interieur

Moderne chique badkamer met een praktische inrichting


Toen we de plattegrond kregen van onze woning, waren we bang dat de badkamer erg klein zou zijn. Het formaat is 312x161cm. Het is dus een vrij smalle, maar gelukkig redelijk lange badkamer. We vonden het best lastig om een goede indeling te maken. Een praktische inrichting met een inloopdouche, een brede wastafel en een bad. We wilden perse een bad hebben. Niet zozeer voor onszelf, maar vooral voor de kinderen. Een voordeel is dat we beneden ook een apart toilet en washok hebben. Voor de inrichting van de badkamer hoefden we daar dus geen rekening mee houden.

moderne-chique-badkamer-praktische-inrichting

Na verschillende uitgetekende ideeën, hebben we besloten om aan de rechterkant het bad te plaatsen, aan de linkerkant de inloopdouche, en daartussen de badkamermeubel met wastafel en spiegel. Een inrichting waar we achteraf erg blij mee zijn. Hierdoor lijkt onze badkamer namelijk best ruim.

gouden-kraan-badkamer

Praktische inrichting

Vandaag wil ik jullie een kijkje laten nemen in een badkamer, die eigenlijk precies dezelfde indeling heeft als onze badkamer. Het badkamerontwerp is gemaakt door architect Lenka Míková voor een appartement uit Praag. De badkamer is weliswaar iets breder, maar de inrichting is exact hetzelfde. Dus het bad rechts, de douche links en in het midden de badkamermeubel met wastafel en spiegel. Doordat deze badkamer iets breder is, is het hier mogelijk om een extra inbouwkast te realiseren. Ook vind je hier een toilet.

douchewand-tot-plafond

Zwarte hexagon tegels, grijze vloertegels en gouden kranen

De inrichting lijkt erg op onze badkamer, maar het ontwerp en de stijl van de badkamer is totaal anders. Wij hebben gekozen voor lichte neutrale kleuren zoals wit, grijs en chroom, terwijl deze badkamer juist vrij donker is. De architect heeft namelijk gekozen voor een combinatie van grijs, wit, zwart, hout en goud.

zwarte-hexagon-tegels-badkamer

Zwart is het meest dominant. Dat komt namelijk terug in alle wanden, die volledig betegeld zijn met hele leuke zeshoekige zwarte tegels. Ze maken de badkamer wel wat donker, maar het ziet er ook heel chique uit. De zwarte hexagon tegels, zijn gecombineerd met grote lichtgrijze vloertegels, een wit bad en wastafel, een houten badkamermeubel en grote inbouwkast en verschillende gouden elementen. De grote regendouche uit het plafond is bijvoorbeeld goud, net als de wastafelkraan, badkraan en de grote spiegel.

De combinatie van deze kleuren en materialen geven deze badkamer een moderne, chique en luxe uitstraling. Totaal anders dan onze badkamer, maar zéker niet minder mooi.

Fotografie: Veronika Raffajová

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.