Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Een modern stadsappartement met creatieve indeling en maatwerk interieur
Binnenkijken

Een modern stadsappartement met creatieve indeling en maatwerk interieur


Kom binnenkijken in het Double A appartement, een adembenemend modern appartement ontworpen door One More Buro+ in het hart van Kiev. Dit stadsappartement van 186 m² is ideaal voor een jong stel en hun kattenvriend, waarbij comfort, functionaliteit en stijl moeiteloos samenkomen. Met de indrukwekkende hoge plafonds van 3.45 meter en uitgestrekte panoramische ramen, is dit appartement een ware stedelijke oase.

Met nauwgezette zorg en een blik voor innovatie is deze uitzonderlijke ruimte gecreëerd, waarbij comfort, functionaliteit en esthetische schittering naadloos in elkaar overlopen. Centraal in het project stond de uitdaging om te voldoen aan de professionele eisen van het paar, met speciale aandacht voor het integreren van een ruime werkplek die vloeiend aansluit bij hun dagelijkse leefomgeving.

Werkplek in de woonkamer

Aangezien het paar voornamelijk vanuit huis werkt, was het belangrijkste doel om een comfortabele werkplek te integreren in de woonkamer, zonder afbreuk te doen aan de vrijetijdsbeleving. Het thuiskantoor is meer dan alleen een werkruimte; het is ontworpen om een gevoel van aanwezigheid en verbinding te bevorderen, zelfs tijdens momenten van ontspanning. De wens van het paar voor gedeelde ervaringen komt tot uiting in een combinatie van woon-, eet- en keukenruimte met een soepele doorstroming. De originele rode baksteen van het gebouw was de inspiratiebron voor de opvallende rode kleurstelling van het thuiskantoor en de gestoffeerde eetstoelen.

op maat gemaakte bureau woonkamer

Als onderdeel van de rode kast zorgt een sierlijke uitsnijding ervoor dat de kleur tot aan het plafond reikt. De creatief gebogen luifel hangt net onder het hoge plafond van 3,45 meter. Enkele decoratieve items doorbreken het solide rode kleurenschema van het bureau en de eraan bevestigde boekenkasten. Een andere boekenkast maakt deel uit van een dieprood kader rondom een muur van blootgestelde baksteen. Kamerplanten zorgen voor een levendig groen contrast.

maatwerk werkplek kast woonkamer

De levendige rode werkruimte wordt subtiel gebalanceerd door beige woonkamer decoratie. Een beige vloerkleed, moderne bank en bijpassende gordijnen vormen samen een vredig, neutraal geheel. Een salontafel met opbergruimte brengt een eenvoudig houtkleurig accent in het midden van de kamer. Een driepoot vloerlamp voegt een zwart ankerpunt toe aan het beige decor van de woonkamer.

Het ontwerpteam behield de bestaande indeling, maar voegde glasblokken en lage scheidingswanden toe om ruimtes af te bakenen en tegelijkertijd een gevoel van ruimtelijkheid te behouden.

Open keuken met betegelde tafel aan kookeiland

De moderne open keuken grenst direct aan de woonkamer en kenmerkt zich door een grote, strakke witte kastenwand waarin zowel opbergruimte als apparatuur zijn geïntegreerd. Dit is gecombineerd met een stijlvol kookeiland. Aan het eiland is een vaste eettafel bevestigd, volledig betegeld met witte vierkante tegels. Rode voeglijnen geven een kleurrijk accent aan het frisse witte kookeiland. Deze tafel rust op een opvallend groen onderstel, wat een bijzondere combinatie vormt met de rode eetkamerstoelen. Voor het jonge stel vormt dit de ideale plek om te ontbijten.

betegelde tafel aan kookeiland

wit kookeiland wit werkblad

Uniek hal ontwerp

Een opvallend kenmerk van de indeling van het appartement is de centrale hal, die fungeert als een belangrijk overgangspunt. Een petrolblauwe bank in de entree vormt een opvallend contrast met de oranjerode muurafwerking. De bewoners kunnen via de inloopkast rechtstreeks vanaf de voordeur van hun appartement toegang krijgen tot hun slaapkamer. Ook is er gedacht aan hun kat, waar een route op het tweede niveau is gemaakt.

Een gespiegelde scheidingswand tussen de hoofdkamer en de hal verbindt visueel de ruimtes, terwijl het natuurlijke licht binnenvalt, zelfs in ruimtes zonder ramen. Gezien de thuiswerk behoeften van de bewoners, was het doel om een zelfvoorzienende ruimte te creëren die aan een scala van dagelijkse behoeften kon voldoen.

ruime hal spiegelwand

microcement vloer hal

Master bedroom met inloopkast

De master bedroom is een bijzondere ruimte, waar strakke witte wanden gecombineerd zijn met een grijze muur met een ronde hoek. En net als in de leefruimte, is hier ook gekozen voor dezelfde chique Hongaarse punt vloer. De baksteenrode accentkleur is hier voortgezet met een opvallend hemelbed en twee bijpassende nachtkastjes. Lichtgewicht stof valt in romantische plooien boven het bed. Antracietgrijze beddengoed en een donkergrijze statement muur vormen een gedurfd contrast met de lichtere decoratie-elementen.

grijze muur ronde hoek slaapkamer

hongaarse punt vloer slaapkamer hemelbed

slaapkamer rood hemelbed

Grote ramen laten natuurlijk licht binnenstromen. De slaapkamer opent naar een groot terras waar de huiseigenaren ’s avonds graag ontspannen of barbecues houden.

De master bedroom beschikt over twee inloopkasten. De eerste inloopkast bevat een kaptafel en biedt royale opbergmogelijkheden. Een grote ronde spiegel creëert een lichtspel op de oranjerode achtergrond. Kledingrekken en planken zijn kleurgecoördineerd met het rode interieur van de kast om een opvallend kleurblok te vormen.

Aan het ene uiteinde van de eerste slaapkamerkast bevindt zich een schuifdeur die leidt naar de tweede. Deze secundaire kledingopslagruimte fungeert als een overgangsruimte die verbinding maakt met de entree van het huis. Verborgen kastruimte houdt omvangrijke jassen en kleding voor buiten het seizoen netjes opgeborgen. Een grote, ronde wandspiegel helpt bij het kiezen van outfits en zorgt ervoor dat de smalle kast ruimer en lichter aanvoelt.

scheidingswand tussen slaapkamer inloopkast

grote ronde spiegel inloopkast

rode kasten inloopkast slaapkamer

Vanuit de slaapkamer is er directe toegang tot de badkamer ensuite. De ruime hoofdbadkamer bevat een moderne vrijstaande badkuip en een ruime doucheruimte. Textuurwandtegels creëren een 3D-effect. Gebogen spiegels boven de houten badkamermeubel zorgen voor een trendy motief.

modern vrijstaand bad bij mooi betegelde muur

zwevende houten badmeubel gebogen spiegels

toilet naast inloopdouche

One More Buro+ heeft functionaliteit met oog voor detail samengebracht in dit appartement door consequent ontwerpelementen en hoogtes door te voeren in elke kamer om zo een samenhangende ruimtelijke ervaring te creëren.

Fotografie: Misha Lukashuk

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.