Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Glazen douchewand tot plafond
Badkamer inspiratie

Op maat gemaakte glazen douchewand tot het plafond


Onze badkamer is eindelijk af! Het was al voor 95% af, maar we zaten nog op één ding te wachten, namelijk de glazen douchewand. In het project van onze woning kregen we standaard zo’n glazen douchewand, die ondersteund wordt door een stabilisatiestang. Een prima ding zou je zeggen, maar wij hadden weer een specifieke wens. Wij wilden namelijk een op maat gemaakte glazen douchewand, die helemaal tot aan het plafond loopt.

Glazen douchewand tot plafond

Als we eenmaal iets in ons hoofd hebben dat we heel graag willen hebben, willen we daar ook voor gaan. Zo’n op maat gemaakte glazen douchewand tot aan het plafond geeft de badkamer een veel luxere uitstraling.

Glazz.nl

Onze projectontwikkelaar had geen contacten met glasspecialisten, dus moesten we zelf op zoek naar een partij die dat voor ons konden maken. Via Google kwamen we al snel bij Glazz.nl terecht. Zij doen werkelijk alles op het gebied van glas. Glazen deuren, glazen tafelbladen, glazen aanrechtbladen, glazen keukenachterwanden, glazen windschermen, noem maar op. En glazen douchewanden op maat vind je dus ook in hun assortiment.

Glazen douchewand tot plafond

Volledig op maat

Op Glazz.nl konden we al onze wensen selecteren. Denk aan de afmetingen, glassoort, soort bevestiging, zandstraalpatroon en het soort coating. Omdat het gaat om een douchewand, hebben we gekozen voor een antikalk coating. Van kalk zullen we dus geen last hebben. En in plaats van een stabilisatiestang, zijn we voor een zogenaamde u-profiel gegaan. Middels een u-profiel wordt de glazen douchewand aan de muur, het plafond en op de vloer gemonteerd. Het formaat was ongeveer 240cm hoog en 90cm breed, maar om zeker te weten dat het zou passen, hebben we iemand van hun langs laten komen om de badkamer in te meten.

Glazen douchewand tot plafond

Montage

Nadat de vriendelijke monteur langs was gekomen voor het inmeten, hebben ze ongeveer tien werkdagen nodig om de glazen douchewand te maken. Daarna kregen we een belletje van de monteur voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van de douchewand. En een paar dagen later stond hij al voor de deur. Ook het plaatsen van de de douchewand ging erg soepel. Met een speciale laser is het super strak en waterpas gemonteerd. De randen werden nog netjes afgekit en binnen twee uur was de douchewand volledig af.

In de tijd dat we gingen douchen zonder een douchewand, moesten we voorzichtig in de hoek staan, om te voorkomen dat de hele badkamer nat zou worden. Nu kunnen we weer normaal douchen. We hebben zéker geen spijt voor de keuze van een maat gemaakte glazen douchewand tot het plafond!

Glazen douchewand tot plafond

Glazen douchewand tot plafond

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

5 Comments

 • Reply
  Caroline
  9 mei 2017 at 15:01

  Mag ik vragen hoeveel het heeft gekost? 🙂

  • Reply
   Manfung
   10 mei 2017 at 19:09

   Ja hoor, bij elkaar (inclusief montage) heeft het ongeveer €1100 gekost. Het is natuurlijk duurder dan een ‘normale’ glazen douchewand, maar het is wel een stukje maatwerk. En we zijn er super blij mee!

 • Reply
  Droombadkamer | Inrichting-huis.com
  28 oktober 2017 at 11:01

  […] We zijn er natuurlijk wel heel blij mee, maar het is niet plaatje wat we in gedachte hadden. Hier kan je zien onze badkamer is […]

 • Reply
  Deze kleine badkamer van nog geen 6m2 is super stoer ingericht! | Inrichting-huis.com
  17 november 2018 at 11:01

  […] Onze eigen badkamer is niet heel groot, met een formaat van ongeveer 1.6 x 3.2 meter. Desondanks zijn we er super blij mee. Niet alleen door de materialen die we hebben uitgekozen, maar vooral ook door de fijne praktische indeling van de badkamer. De indeling kan namelijk bepalend zijn. Vandaag wil ik jullie inspireren met een badkamer, die ongeveer dezelfde afmetingen heeft als onze badkamer. De stijl is wel totaal anders. Een hele mooie en vooral erg stoere badkamer. […]

 • Reply
  Stijlvol slaapkamer suite ontwerp met inloopkast en badkamer | Inrichting-huis.com
  3 januari 2019 at 11:00

  […] is gemaakt. Deze mooie kast hebben ze gecombineerd met zwarte stalen accenten, een grote op maat gemaakte glazen douchewand voor de inloopdouche, en een perfecte combinatie van rechthoekige wandtegels en chique donkere […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.