Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wasmachine kast
Meubels

20x Wasmachine kast


Wil je een wasmachine kast in huis, waar je de wasmachine en droger op een nette en georganiseerde manier kunt opbergen? Bekijk hieronder de mooie inspiratie voorbeelden, handige tips en leuke ideeën voor het kopen of het laten maken van je eigen wasmachine kast!

Update 23 september 2022: we hebbben nog meer mooie en praktische wasmachine kasten gevonden, voor verschillende ruimtes in huis!

Vroeger werd kleding nog met de hand gewassen. Tegenwoordig is het raar als je geen wasmachine in huis hebt. En de meeste mensen hebben er nu ook een droger bij. Dat zijn tóch twee vrij grote apparaten die je een plekje moet geven. Het meest ideale is natuurlijk een aparte washok, maar soms ben je genoodzaakt om de wasmachine en droger op een andere plek te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de berging, de badkamer of zelfs de keuken. Waar ze ook in huis worden geplaatst, een wasmachine kast is altijd een goed idee.

Een wasmachine kast biedt een aantal praktische voordelen. Als je bijvoorbeeld een wasmachine kast hebt waarbij je de wasmachine en droger op ooghoogte kunt plaatsen, hoef je nooit meer bukkend de was te doen. Daar zal je rug erg blij mee zijn. Daarnaast kan je met een wasmachine kast ook heel veel extra opbergruimte creëren, voor bijvoorbeeld het opbergen van de wasmiddelen, wasknijpers, kledinghangers, droogrekken, noem maar op.

Om je een idee te geven hoe dit eruit kan komen te zien, hebben we een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van wasmachine kasten voor je op een rijtje gezet.

1. Multiplex wasmachine kast

We beginnen gelijk met één van de mooiste wasmachine kasten die we hebben gevonden. Deze stoere DIY wasmachine kasten vonden we bij vtwonen, die volledig gemaakt is met mooie berken multiplex platen. Aan de linkerkant is een hoge kast gemaakt met vier vakken. De wasmachine en droger kunnen boven elkaar geplaatst worden. Aan de linkerkant vind je een smalle hoge kast, voor het opbergen van spullen zoals de strijkplank en droogrek. En boven de droger vind je nog een kleine vak voor overige kleine spullen.

Aan de rechterkant is een lage kast gerealiseerd, die worden gebruikt voor de wasmanden. Deze kasten zijn voorzien van klepdeuren, en zijn middels kettingen vastgemaakt aan de kast. Wat handig is, is dat je de bovenkant van de kast ook kunt gebruiken om er spullen op te plaatsen. Wil je deze multiplex wasmachine kast in huis? Klik hier om te zien hoe je het zelf kunt maken.

multiplex wasmachine kast

2. IKEA LILLÅNGEN

Op zoek naar een betaalbare wasmachine kast die je eenvoudig zelf kan monteren? Ga dan langs IKEA voor de LILLÅNGEN kast. LILLÅNGEN is een badkamermeubels serie van IKEA, waarmee je een badkamer super praktisch kunt inrichten. Op onderstaande foto zie je aan de linkerkant de LILLÅNGEN wasmachine kast, gecombineerd met de LILLÅNGEN wasgoed kast aan de rechterkant. De wasmachine kan je gewoon op de vloer plaatsen. Voor beide kasten ben je nog geen 200 euro kwijt!

ikea wasmachine kast

3. IKEA ALGOT

Je kunt ook het ALGOT systeem gebruiken als wasmachine kast. Het ALGOT systeem is een veelzijdige en flexibele open opbergserie die je heel eenvoudig kunt uitbreiden. In onderstaande badkamer is de ALGOT wandrail/planken/droogrek combinatie gebruikt. Op deze manier kan je de was direct boven de wasmachine ophangen. Ook hier vind je aan de rechterkant de LILLÅNGEN kast voor wasgoed. Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kast ikea algot

4. vtwonen wasmachine kast op maat

Hebben jullie de laatste aflevering van vtwonen – Weer verliefd op je huis gezien, waar je binnen kon kijken in de super leuk en sfeervol verbouwde woning van Linda & Norbert? Zij hebben een geweldige bijkeuken waar een super mooie op maat gemaakte wasmachine kast is gebouwd. De gehele grote muur is ingericht met zowel hoge kasten tot aan het plafond als lage kasten. De wasmachine en droger kunnen op ooghoogte naast elkaar geplaatst worden, zoadat het een stuk makkelijker is om de was te doen. Daarnaast heb je met deze wasmachine kast enorm veel opbergruimte voor van alles en nog wat. Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kast vtwonen weer verliefd op je huis

5. Wasmachine kast in bijkeuken

In een oudere aflevering van vtwonen, kon je ook de mooie wasmachine kast zien van Tom & Lieke uit Berkel Enschot. Hier is de kast volledig over de hele breedte en hoogte van de muur gemaakt. Ook hier zijn zowel de wasmachine en droger op ooghoogte naast elkaar geplaatst. En naast veel normale kastruimte, is deze mooie maatwerk kast ook voorzien van een inbouwkoelkast en een grote wijnkast die plek biedt voor 46 flessen wijn! Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kast in bijkeuken

6. Three of a kind

Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in wasmachine kasten. Hieronder zie je bijvoorbeeld ‘Three of a kind’, een wasmachine kast met de afmeting 1572x1911x670 centimeter (HxBxD). Het heeft twee openruimtes voor de wasmachine en droger, twee uittrek plateaus voor het plaatsen van wasmanden en twee volledig uittrekbare box lades met soft close. Deze wasmachine kast kan je bovendien op verschillende manieren afwerken. Je kunt kiezen uit verschillende keuren en deurgrepen. En je kunt tegen een meerprijs ook een vriezer en koelkast in laten bouwen. Het wordt volledig geleverd als bouwpakket die je heel eenvoudig zelf kan monteren. De prijs is €1.259. Wil je het laten monteren? Dat kan voor een meerprijs van €175,-. Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kast three of a kind

7. Lidl

Het klinkt misschien een beetje raar, maar je kunt zelfs bij Lidl terecht voor een goede wasmachine kast. DE Livarno Living wasmachine kast van Lidl heeft de afmeting 64,5 x 25 x 190 cm (LxBxH). Net als de LILLÅNGEN kast van IKEA, kan de wasmachine gewoon op de vloer geplaatst worden. Het is dus eigenlijk meer een wasmachine ombouw kast boven de wasmachine. Het is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en heeft twee in hoogte verstelbare planken en een kast met twee deurtjes. Klik hier voor meer informatie.

lidl wasmachine kast

8. Kastenwand

Deze grote wasmachine kast is 233 cm hoog, 268 cm breed en 65 cm diep. Daar kan je dus bijna een complete muur mee inrichten, bijvoorbeeld in berging of washok. De twee vakken waar de wasmachine en droger naast elkaar op ooghoogte kunnen worden geplaatst, zijn voorzien van handige uittrekplateau’s voor het plaatsen van de wasmand. En links en rechts vind je kasten met openingen, zodat ze ideaal zijn voor de wasmanden. Zowel onderaan als bovenaan de kast zijn genoeg kastruimte voor het opbergen van alles en nog wat. De complete wasmachine kast kost €2.230,-. Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kastenwand

9. Washok

Zoals gezegd is de meest ideale situatie natuurlijk een aparte washok, die speciaal is ingericht voor de was. Hieronder zie je de mooie washok van ontwerper en stylist Emily Henderson. Emily had haar washok van top tot teen uitgedacht. Ze heeft een op maat gemaakte wasmachine kast ontworpen en laten maken. De wasmachine en droger zijn gewoon op de vloer geplaatst, gescheiden door een ombouw met werkblad. Links vind je een hoge kast, die als een soort bezemkast wordt gebruikt. En boven de wasmachine zijn ook nog extra wandkasten tegen het plafond gerealiseerd, met een kledingroede aan de onderkant van de kast, voor het ophangen van de was. Super nice, toch?! Klik hier om er alles over te lezen.

washok wasmachine kast

10. Wasmachine kast onder schuine wand

De ruimte onder een schuine wand kan je perfect benutten door een kast onder de schuine wand te maken. Dit kan dus ook een wasmachine kast zijn. Deze wasmachine kast vonden we bij Praxis. Het is eigenlijk een ombouw, waar de wasmachine en droger naast elkaar geplaatst kunnen worden, met daarbovenop een mooie houten werkblad. Jeuken je handen om direct aan de slag te gaan? Klik hier voor de complete handleiding.

wasmachine kast onder schuine wand

11. Badkamermeubel met wasmachine kast

Dit is WASH Composition 6 van Alpemadre – een luxe combinatie van een badkamermeubel met een grote wasmachine kast. Het kenmerkt zich met een chromatische en textuurcontrast van twee afwerkingen: de glanzend wit gelakte en de bruine melamine, met houteffect. Deze compositie combineert een wastafel met een wasbak in Geatech met een wasbord, een tweedeurs bovenkast en een wasmachine kast met meerdere compartimenten, ontworpen om niet alleen de wasmachine en droger op ooghoogte te plaatsen, maar ook plek biedt voor bijvoorbeeld wasmanden, de was en schoonmaakproducten. Voor het gedeelte van de wasmachine kast, zowel een open versie als in het model met uitschuifbare deur aan de zijkant verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

luxe badkamermeubel met wasmachine kast

12. Betonlook wasmachine kast

WASH Composition 12 is de oplossing van Alpemadre om een grote badkamer of washok in te richten, of om de garage als wasruimte te gebruiken. Deze wasmachine kast bestaat uit een dikke en robuuste structuur die verschillende ruimtes aankleedt. Vanaf de onderkant: een wasmachine-en-droger kast; in het midden een open module voor het opbergen van wasmanden en alles wat je nodig hebt voor strijken en schoonmaken. Daarboven drie gesloten vakken met draaideuren. De wasmachine kast, met Geatech geïntegreerd blad en wasbak, maakt de compositie compleet, hier weergegeven in leem-melamine met betonlook effect. Klik hier voor meer informatie.

betonlook wasmachine kast

13. Klassieke smalle wasmachine kast

De ruimtes waar de meeste mensen hun wasmachine en droger willen plaatsen, zijn vaak kleine smalle ruimtes. Dit kan een wasruimte zijn, een berging, de badkamer of bijvoorbeeld een bijkeuken. Voor een klant hebben de ontwerpers onderstaande wasmachine kast ontworpen en gebouwd. De wasruimte was vrij lang, maar tegelijkertijd ook smal, waardoor het eigenlijk niet mogelijk was om de wasmachine en droger naast elkaar te plaatsen. Als oplossing hadden ze een op maat gemaakte klassieke smalle wasmachine gebouwd, waar de droger boven de wasmachine geplaatst kan worden. De rechterkant is opgevuld met mooie open planken.

klassieke smalle wasmachine kast

14. Mooie houten wasmachine kast

The House CZ Downstairs van Ruda Studio is ontworpen met een licht en luchtig interieur. Ruimtes zijn gevuld met natuurlijk licht door de houten kozijnen. Witte muren aangevuld met prachtige houten afwerking en balken lopen door het hele huis. Voor de wasruimte is een hele mooie houten wasmachine kast ontworpen, die perfect past bij de sfeer van het interieur. De kast bestaat uit een lage dichte kast, met daarnaast een soort wastoren, waar de droger bovenop de wasmachine geplaatst kan worden. De rest van de ruimte daarboven is opgevuld met een dichte kast op maat tot het plafond. Het voordeel van maatwerk, is dat dit alles gewoon mogelijk is.

mooie houten wasmachine kast

15. Grote wasmachine kast

Deze grote wasmachine kast hebben we gevonden bij Keuken Actie, bestaande uit twee onderkasten van 60 cm breed en 56,8 cm hoog. Op deze kasten kunnen de wasmachine en droger dus naast elkaar geplaatst worden op ooghoogte, zodat je nooit meer bukkend of hurkend de was hoeft te doen. Daarnaast bieden de twee hoge bovenkasten met 60cm breed en 89,6cm hoog genoeg opbergruimte voor van alles en nog wat. Op de foto zijn de kastdeuren uitgevoerd in de kleur antraciet, maar ze zijn ook verkrijgbaar in het wit. Klik hier voor meer informatie.

grote wasmachine kast

16. Schüller

Schüller is een Duits bedrijf die vooral bekend staat om hun keukens. Maar wist jij dat zij ook hele mooie en praktische wasmachine kasten maken voor de bijkeuken. Onder de naam Easy & Clean maken zij een totaal oplossing voor  de inrichting van de washok, met professionele werkruimte voor huishoudelijke spullen, opbergruimte en wasmachine en droger. Geen enkel huis en geen enkele washok of wasruimte zijn hetzelfde. Daarom kan je voor de Easy & Clean kiezen uit verschillende opstellingen en kleuren. Zo kan je kiezen uit een  rechte opstelling, L-vorm of U-vorm. Meer weten? Klik hier voor meer informatie.

wasmachine kast Schüller

17. Steigerhouten wasmachine kast

Als je het hebt over steigerhout, dan denk je wellicht aan steigerhouten tuinmeubelen of een steigerhouten eettafel. Naast dat het erg duurzaam is, ziet steigerhout er ook heel stoer uit. Bij Woodchoise kan jij je jouw steigerhouten wasmachine kast bestellen en laten maken. Voor onderstaand model kan je kiezen uit twee afmetingen, of je de open vakken links of rechts wilt van de kast, en hoeveel legplanken je wilt. Daarnaast heb je keuze uit zwarte of metalen deurbeslag, en kan je kiezen uit verschillende kleurbehandelingen voor het steigerhout. Klik hier voor meer informatie.

steigerhouten wasmachine kast

18. Strakke wasmachine kast

Voor het laten maken van je wasmachine kast, kan je ook terecht bij interieurbouwers. Zo vonden we bijvoorbeeld bij Bastiaan Interieurbouwers onderstaande strakke wasmachine kast. Zij hadden deze mooie kast ontworpen en gebouwd in een villa in Waalre. Aan de ene kant is kunnen de wasmachine en droger naast elkaar op ooghoogte geplaatst worden, met zowel onder als boven praktische kastruimte. En aan de andere kant zijn nog meer strakke maatkasten gerealiseerd in dezelfde strakke stijl. Klik hier voor meer informatie.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

 • Reply
  Chantal de Haan
  27 juli 2023 at 01:39

  Nummer 8, de kastenwand, wat is de prijs ong met dezelfde lengte en diepte maat, maar met een breedte van 420 cm? Daarbij bedenk ik links en rechts met hoge kasten.
  En kan dit ook in een andere kleur besteld worden en met geen of andere handvaten.
  Graag hoor ik vooralsnog vrijblijvend van u.
  Met vriendelijke groet,
  Chantal de Haan

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.