Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

lamp bedienen zonder handen
Lampen

Je lampen bedienen zonder handen? Dit zijn de voordelen!


Er zijn steeds meer dingen in en om ons huis waar we onze handen niet meer voor nodig hebben. Die helemaal automatisch kunnen gaan, of hooguit een druk op de knop nodig hebben om te doen wat we willen. Waarschijnlijk heb je er wel een aantal in huis. In steeds meer gevallen is het ook de verlichting waar we niet of nauwelijks meer naar om hoeven te kijken. Het lichtknopje bedienen is niet meer nodig, dat kan allemaal vanzelf. En dat heeft behoorlijk wat voordelen.

Nooit meer in een donker huis thuiskomen

Vervelend is dat: je komt ’s avonds thuis, en je hele huis is donker. Niet alleen voelt dit ongezellig, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Grote kans dat je in het donker ergens tegenaan loopt of ergens over struikelt, met alle mogelijke gevolgen van dien. Bovendien is zo’n donker huis voor inbrekers wel een heel duidelijk signaal dat er niemand thuis is, iets wat je ook niet per se van de daken wilt schreeuwen.

Lampen die je kunt programmeren kunnen dit oplossen. Deze kun je ook laten branden op momenten dat je er niet bent, door ze automatisch aan te laten gaan als het donker wordt. Kies wel voor zuinige LED verlichting, om een hoge rekening te voorkomen. Vaak kun je ook nog instellen dat zij extra fel gaan branden als je bijna thuis bent; dat maakt het naar binnen gaan extra veilig. Vind je programmeren te veel gedoe? Er zijn ook lampen met sensoren, die zodra zij beweging spotten vanzelf gaan branden. Ook dan kom je direct in een verlicht huis binnen.

mooie hanglamp draadlamp

Je lampen aanpassen aan jouw ritme

Als je ’s morgens beneden komt brandt er al een lichtje, en tegen de tijd dat de zon op is (of op het moment waarop je altijd de deur weer uitgaat) gaan deze uit. Gaat de zon aan het einde van de dag onder? Dan gaan je lampen vanzelf weer aan, om pakweg een uurtje voor je normaal altijd gaat slapen heel langzaam te gaan dimmen, zodat je extra makkelijk in slaap valt. Lampen die helemaal jouw ritme kunnen volgen, zonder dat je er verder nog omkijken naar hebt: klinkt ideaal, toch?

gouden vloerlamp

De buitenboel verlicht wanneer het nodig is

Ook buitenshuis kan goede verlichting prettig zijn. Veel mensen vergeten hun buitenlampen echter aan te zetten als het donker wordt, of juist uit als het weer licht is. Deze lampen kunnen programmeren is dus ideaal. Nog handiger is een buitenlamp met sensor. Deze gaat branden zodra het donker wordt en/of wanneer en beweging wordt gedetecteerd. Zo weet je zeker dat er geen onnodige energie wordt verbruikt, terwijl de boel wel goed verlicht is op momenten waarop dat nodig is.

moderne wandlampen tuin

Bekijk ook:
Lampen boven kookeiland
Tijd voor ledlampen!
Railverlichting of inbouwspots?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.