Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

kleine badkamer betonlook tegels
Badkamer inspiratie

Strakke moderne kleine badkamer met nog geen 5m2!


Kom binnenkijken in deze mooie kleine badkamer van nog geen 5m2, die praktisch, strak en modern is ingericht – met luxe voorzieningen en mooie materialen!

Een kleine badkamer die niet alleen praktisch is ingericht, maar ook nog eens strak, modern en mooi is? Interieur- en ontwerpbureau De Lucio laat zien dat dit absoluut mogelijk is. De Spaanse ontwerpers hebben in Madrid een karakteristiek appartement uit 1935 ontworpen met twee kleine badkamers. Hoewel ze te maken hadden met beperkte ruimte, was het hen tóch gelukt om er twee hele fijne strakke en moderne badkamers van te maken.

Heb jij ook een hele kleine badkamer waar je geen raad mee weet? Kijk snel verder voor inspiratie en leuke ideeën!

Karakteristiek appartement

Het appartement is onderdeel van karakteristiek gebouw uit 1935 in de wijk Chamberí. De heerlijke lichtinval is een groot voordeel, waar vooral in de leefruimte van geprofiteerd wordt. De leefruimte is erg ruim, met een grote lichte woonkamer, open keuken met schiereiland bar en barkrukken, en een fijne eethoek met een grote eettafel. Strakke afwerkingen zijn gecombineerd met veel prachtige originele details zijn in tact gehouden en gerestaureerd, zoals de Franse balkons, de houten raamluiken, en de wit geverfde bakstenen muren. Deze laatsten lopen helemaal van de woonkamer naar de hal, door naar de slaapkamers.

lichte woonkamer houten raamluiken

Fotografie: Lupe Clemente

open keuken schiereiland bar eethoek

Fotografie: Lupe Clemente

Er zijn twee slaapkamers gecreëerd, met elk hun eigen badkamer en suite hebben gekregen. De grote slaapkamer is de master bedroom geworden, die naast een kleine badkamer ook voorzien is van een fijne kleine inloopkast.

De tweede slaapkamer is vrij ruim, waar de ontwerpers in plaats van een inloopkast, een grote op maat gemaakte kledingkast heeft ontworpen. Maar we zijn vooral erg onder de indruk van hoe de Spaanse ontwerpers de kleine badkamer hebben ingericht.

Kleine, maar erg fijne badkamer!

De badkamer is hooguit 1.6 meter breed en 3 meter lang, wat op een totale oppervlakte komt van ongeveer 4,8m2. Maar dankzij een slimme indeling, en mooie kwalitatieve materialen, is het tóch een hele fijne kleine badkamer geworden.

Alle muren zijn betegeld, van de vloer tot net plafond, met grote rechthoekige grijze betonlook tegels. Deze stoere tegels geven de badkamer een strakke moderne uitstraling, en zorgen met de beperkte voeglijnen voor ruimtelijkheid. Dit hebben ze gecombineerd met een strak gestuukt en wit geverfd plafond en een hele mooie PVC vloer.

strakke moderne kleine badkamer met nog geen 5m2

Fotografie: Lupe Clemente

Houtlook PVC vloer

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om een houten vloer in de badkamer te nemen. Hoewel sommige leveranciers aangeven dat sommige houten vloeren met de juiste afwerking geschikt zijn voor de badkamer, blijft het altijd een risico. In de badkamer heb je namelijk altijd te maken met water, vocht en temperatuurschommelingen, die ervoor zorgen dat de houten vloer gaat werken. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan, waardoor het heel lelijk wordt. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, voor zowel je houten vloer als je badkamer.

Gelukkig zijn er hele goede alternatieven van mooie houten vloeren, die wél geschikt zijn voor de badkamer – PVC vloeren zijn daar een heel goed voorbeeld van. PVC vloeren zijn sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar wat vooral erg belangrijk is voor de badkamer, is dat ze bestand zijn tegen water en vocht. Natuurlijk is het niet verstandig om een PVC vloer te gebruiken in de douche, maar in het ‘droge’ gedeelte, zal een PVC vloer het meer dan goed doen. En sommige houtlook PVC vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van een echte natuurlijke houten vloer. Wil je eens zien en voelen hoe zo’n PVC plank is? Vraag dan eens een sample op bij Floorinq.nl.

Ook in deze kleine badkamer hebben ze gekozen voor deze oplossing – een hele mooie houtlook PVC vloer, die een perfecte combinatie vormt met de betonlook wandtegels. Ze geven de badkamer een mooie natuurlijke warmte, en compenseren daarmee de meer kille uitstraling van de tegels.

kleine badkamer betonlook tegels

Fotografie: Lupe Clemente

Praktische badkamer indeling

Tegen de buitenmuur, waar ook een raam aanwezig is, is een inloopdouche ingericht. Een fijne ruime inloopdouche die over de hele breedte van de muur loopt. Als ondergrond is er gekozen voor een witte douchebak. Naast dat het bestand is tegen water, is een groot voordeel van een douchebak dat het precies genoeg afschot heeft, zodat het water van de douche eenvoudig kan weglopen.

Om ervoor te zorgen dat het water tijdens het douchen netjes binnen de inloopdouche blijft, en niet elders in de badkamer terecht komt, hebben ze een mooie glazen douchewand met schuifdeuren op maat laten maken, die volledig dicht kan. Het zwarte profiel geeft de badkamer bovendien een stoere industriële look, passend bij de betonlook tegels.

zwarte inbouwkraan badkamer betonlook tegels

Fotografie: Lupe Clemente

Wat ook een heel goed idee is, is het vierkante nisje in de muur van de inloopdouche, waar bijvoorbeeld flesjes shampoo en douchegel in geplaatst kunnen worden.

Direct naast de douche vind je de badkamermeubel – een op maat gemaakte zwevende strakke witte meubel, die van de douchewand tot aan de andere muur van de badkamer loopt. Daarmee hebben ze dus de volledige ruimte van de badkamer benut, en op die manier lekker veel opbergruimte gecreëerd.

Passend bij het zwarte profiel van de douchewand, vind je boven de wastafel ook een zwarte inbouwkraan en een grote zwarte ronde spiegel. Zelfs de zwarte stopcontacten, zwarte. lichtknoppen, de twee zwarte hanglampen boven de wastafel en het zwarte bedieninspaneel boven het witte hangtoilet zijn exact in dezelfde stijl.

zwarte ronde spiegel kleine badkamer

Fotografie: Lupe Clemente

Bron: Revistaad.es | Fotografie: Lupe Clemente

Bekijk ook:
Deze kleine badkamer van nog geen 6m2 is super stoer ingericht!
In deze kleine badkamer hebben ze betonstuc gecombineerd met patchwork tegels
Geweldige inspiratie voor de inrichting van een kleine badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.