Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kleine badkamer betonstuc en patchwork tegels
Badkamer inspiratie Modern interieur

In deze kleine badkamer hebben ze betonstuc gecombineerd met patchwork tegels


Gisteren heb ik jullie de binnenkijker laten zien in een karakteristiek appartement die verbouwd en herontworpen is door de architecten van architectenbureau FFWD. In hun portfolio kwam ik nog iets anders tegen wat ik er mooi vind. In dezelfde wijk hebben ze namelijk nog een ander appartement ontworpen. De stijl sprak mij veel minder aan dan het appartement van gisteren, maar de badkamer vind ik wel heel erg mooi. Kijken jullie mee?

Kleine badkamer betonstuc en patchwork tegels

Kleine badkamer met een hoog plafond

Het is een vrij kleine badkamer. Ik schat een formaat in van 2×2.5m. Het zal dus niet groter zijn dan 5m2, maar door het enorm hoge plafond van maar liefst 3.50m is het er wel lekker ruimtelijk. Het voelt eigenlijk totaal niet klein aan. Er is bovendien een grote raam aanwezig, wat vooral in een kleine ruimte erg belangrijk is.

Kleine badkamer betonstuc en patchwork tegels

Wastafel werkblad

Over de hele breedte van de muur aan de linkerkant zijn twee op maat gemaakte werkbladen boven elkaar gerealiseerd. Op het bovenste werkblad is een grote witte opbouwwastafel geplaatst, gecombineerd met een strakke inbouwkraan en een grote brede spiegel aan de wand.

Bad douche combinatie

De kleine badkamer is ook voorzien van een bad douche combinatie. Om ervoor te zorgen dat niet de hele badkamer nat wordt tijdens het douchen, hebben ze een glazen douchewand geplaatst. Ook hier hebben ze gekozen voor een strakke inbouw badkraan en een inbouwdouche. Ze hebben bovendien een grote nis gecreëerd in die wand, waar douchespullen in geplaatst kunnen worden.

Naast het bad vind je een strak hangtoilet.

Kleine badkamer betonstuc en patchwork tegels

Patchwork tegels van Patricia Urquiola

Op de vloer tref je super leuke tegels aan uit de Azulej series van Mutina, die ontworpen zijn door Patricia Urquiola. Het zijn prachtige porceleinen patchwork tegels met mooie patronen in een lichte taupe tint. Deze tegels vind je ook aan de zijkant van het bad en in de nisjes in de wanden. Aan de wanden zijn die tegels gecombineerd met strakke betonstuc.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.