Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

hoogslaper klein wonen
Slaapkamer inspiratie Wooninspiratie

Hoogslaper voor volwassenen


Op zoek naar een hoogslaper voor volwassenen waarmee je niet alleen heel veel ruimte bespaart in een kleine slaapkamer of een kleine woonkamer in je eenkamerappartement? Naast super leuke hoogslapers voor volwassenen die je kant en klaar in de winkel kunt kopen, vind je op deze pagina ook een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden van DIY hoogslapers, die je zelf of door een timmerman of meubelmaker op maat kunt laten maken. Scroll snel naar beneden om te zien of er iets tussen zit dat aan jouw wensen en eisen voldoet!

Update 15 september 2022: we hebben deze pagina geupdate met nog meer mooie inspiratie voorbeelden van hoogslapers voor volwassenen én kinderen!

Een hoogslaper voor volwassenen, kan dat? Maar natuurlijk! Als je het hebt over hoogslapers, dan denk je al snel aan kinderkamers. Kinderen vinden hoogslapers niet alleen leuk, het is ook erg praktisch en functioneel. Je creëert daarmee namelijk extra ruimte om er iets anders mee te doen. Ideaal dus als het een kleine kinderkamer is. In deze leuke kinderkamer is bijvoorbeeld een speelhoek en loungehoek ingericht. Je zou het ook kunnen combineren met een kledingkast, zoals in de kinderkamer van Stanley.

Wanneer is een hoogslaper een goed idee voor volwassenen?

Als je het zo bekijkt, dan kunnen hoogslapers soms ook een goed idee zijn voor volwassenen. Als je een kleine woonkamer of slaapkamer hebt bijvoorbeeld en je wilt er een extra werkplek creëren. Of als je een klein studio appartement hebt, waar je de slaapkamer en woonkamer moet combineren. En als een student zijn of haar studentenkamer effectief wilt inrichten, dan kan een hoogslaper ook een heel goed idee zijn. Een hoogslaper is dé ideale oplossing voor alle mensen die klein wonen!

luxe hoogslaper volwassenen

OK LOFT van Cartelle Design, is een appartement voor een jong stel. De luxe hoogslaper behoort tot één van de hoogtepunten van het interieur.

Hoogslaper voor twee personen

In principe is er niet heel veel verschil tussen een hoogslaper voor kinderen en een hoogslaper voor volwassenen. Natuurlijk maakt het uit hoe de hoogslaper eruit ziet. De meeste volwassenen hebben geen zin om een roze prinsessen bed te hebben in hun slaapkamer. Wat wel een groot verschil is, is het formaat van de hoogslaper. Een volwassene vindt het wel zo prettig dat het niet te klein is. Je zou zeggen dat het minimale formaat 140×200 cm zou moeten zijn. Daarnaast zijn er ook echte grote hoogslapers voor volwassenen van 160×200 cm en zelfs 180×200 cm. De voorwaarde is natuurlijk wel dat de slaapkamer groot genoeg moet zijn. Het grote voordeel is dat je onder de hoogslaper ook meer ruimte hebt om er iets leuks en functioneel te creëren.

1. Op maat gemaakte hoogslaper met kast

Quintana 4598 is een gebouw dat ontworpen is door IR Arquitectura, met 12 functionele eenheden. Er zijn drie appartementen per verdieping waarin toiletten, berging en bedruimte in een stuk zijn georganiseerd aan de zijkant van de grotere ruimte. Helemaal links vind je het bed, een geweldige hoogslaper die absoluut voldoet voor alle volwassenen. Het is gebouwd op die strakke kasten, en aan de linkerkant is een soort uitschuifbare trap gecreëerd, die je als trap kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het bed. Zelfs de muur aan de binnenkant is goed benut met op maat gemaakte smalle wandplanken die over de hele breedte van de muur lopen.

hoogslaper maatkast

Een super strakke op maat gemaakte hoogslaper met kast.

2. IKEA hoogslaper STORÅ

IKEA heeft verschillende hoogslapers in haar collectie. SMÅSTAD is een hele populaire hoogslaper voor kinderen, die naast een bureau ook een kledingkast heeft. KURA is ook erg geliefd, zowel de kinderen als de ouders van de kinderen, vanwege het multifunctionele karakter. Maar IKEA heeft één echte hoogslaper voor volwassenen, genaamd STORÅ. Het is een tweepersoons hoogslaper van 140×200 cm en is het gemaakt van stevig en duurzaam massief hout. De lege ruimte onder het bed kan op verschillende manieren benut worden. En de trap kan je zowel aan de linker- als rechterkant plaatsen. STORÅ is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

IKEA hoogslaper voor volwassenen

Dit is STORÅ, de hoogslaper voor volwassenen van IKEA. Het is een hoogslaper voor twee personen van 140×200 cm.

3. Vaste hoogslaper met boekenkasten

Maatwerk blijft natuurlijk het mooist, zodat je helemaal zelf kunt bepalen hoe groot het is, hoe hoog het wordt en hoe het eruit komt te zien. In deze Scandinavische woonkamer van een eenkamerappartement uit Zweden, hebben ze een vaste hoogslaper gebouwd met meerdere vaste boekenkasten. Net als de muren en de vloer is de hoogslaper volledig wit geverfd, terwijl ze het met een zwarte ladder hebben gecombineerd.

hoogslaper volwassenen

4. Hoogslaper in studentenkamer

Hoewel niet alle studenten al volwassen zijn, worden de meeste studenten wel volwassenen gedurende hun studie. En voor een studentenkamer is een hoogslaper vaak een heel goed idee, omdat je daarmee heel veel ruimte kunt besparen. Onderstaande hoogslaper laat dan heel mooi zien – gebouwd direct na de ingang, als een ombouw rond de deur. Onder de hoogslaper zijn vaste kasten gerealiseerd die heel veel opbergruimte bieden. In plaats van een trap aan het bed, hebben ze gekozen om een stoere trap naast de hoogslaper aan de muur te monteren.

hoogslaper studentenkamer

De hoogslaper is de ideale oplossing voor een studentenkamer.

5. Hoogslaper over de hele breedte

Een van de grote voordelen van maatwerk, is dat je de ruimte optimaal kunt benutten. In dit kleine appartement hebben ze hele slimme en praktische oplossingen bedacht om de ruimte te optimaliseren. Zo hebben ze een harmonica schuifwand gecreëerd, waarmee je twee ruimtes kunt creëren, maar ook heel eenvoudig bij elkaar kunt betrekken. Daarnaast hebben ze een grote hoogslaper voor volwassenen gemaakt die over de hele breedte van de muur loopt. Daaronder vind je een kledingkast op maat én een werkplek met een bureau op maat.

hoogslaper twee personen

Stijlvolle minimalistische hoogslaper voor twee personen.

6. Living Cube

De Living Cube behoort tot één van onze favoriete ontwerpen uit deze lijst, ontworpen door Zwitserse ontwerper Till Könneker. Deze grote 2 persoons hoogslaper voor volwassenen omvat een boekenkast, kledingkast, TV meubel en schoenenkast. En als dat nog niet genoeg is – het heeft ook een interne ruimte onder het bed die je naar wens kunt gebruiken en inrichten. Zo kan je het bijvoorbeeld als een inloopkast gebruiken, of een thuiswerkplek inrichten. Je zou het zelfs als een soort berging kunnen gebruiken.

multifunctionele hoogslaper

Een multifunctionele hoogslaper met TV meubel, kledingkast en boekenkast.

7. Zwevende hoogslaper boven de bank

In dit kleine appartement laten ze zien dat er veel mogelijk is, ondanks de beperkte vierkante meters. In plaats van een normaal tweepersoonsbed, hebben ze gekozen voor een grote hoogslaper voor volwassenen – een zwevende hoogslaper die boven de bank is gemaakt in de woonkamer. Wat ook erg leuk en praktisch is gedaan, is dat ze een boekenkast als bedreling hebben gebruikt, en onder het bed zijn inbouwspotjes gebouwd.

zithoek onder hoogslaper

Goed idee, een zithoek onder de hoogslaper!

8. Gestuukte hoogslaper

Deze hoogslaper hebben ze niet alleen volledig op maat gemaakt, ze hebben het zelfs meegestuukt met de muren en het plafond. Hierdoor is dit meubel nóg meer een geheel geworden met de muren. Hetzelfde geldt ook voor de open boekenkast onder het bed. Dit hebben ze gecombineerd met een zwarte stalen trap en bedreling.

hoogslaper idee volwassenen

Je kunt ook een vaste kast voor boeken en platen creëren onder de hoogslaper.

9. Hoogslaper boven kledingkast

Ook hier is er gekozen voor een hoogslaper op maat. Aan de onderkant is een kledingkast gecreëerd, die volledig afgesloten kan worden met schuifdeuren. Aan de zijkant zijn drie houten traptreden gemonteerd voor gemakkelijk toegang tot het bed. Aan de zijkant is een bureau op maat gemaakt.

hoogslaper kast volwassenen

Dit idee is erg populair, een inloopkast onder de hoogslaper voor volwassenen.

10. Hoogslaper aan het plafond

De meeste hoogslapers staan op vier poten. Om de ruimte te optimaliseren in deze woonkamer van een eenkamerappartement, hebben ze een hoogslaper voor volwassenen ontworpen, die aan het plafond is bevestigd. Hierdoor heb je niet te maken met poten die toch in de weg kunnen zitten. De trap is echter onvermijdelijk om het bed eenvoudig te kunnen bereiken. Onder het bed is een stijlvolle zithoek ingericht met een vloerkleed, vintage bank, salontafels en vloerlamp.

hoogslaper klein wonen

Een hoogslaper in een woonkamer ziet er niet alleen speels uit. Je kunt de plek onder de hoogslaper ook heel goed benutten door er bijvoorbeeld de zithoek in te richten.

hoogslaper in woonkamer

11. Hoogslaper met bureau en inloopkast

Kan je niet kiezen tussen een bureau en een inloopkast? Waarom niet allebei eigenlijk? In dit appartement hebben ze een mooie hoogslaper ontworpen, waar zowel een werkplek met bureau als een inloopkast is gecreëerd onder het bed. Hoewel beide ruimtes niet mega groot zijn, is het wel heel stoer en praktisch gedaan. Met gordijnen kunnen beide ruimtes bovendien volledig afgesloten worden.

hoogslaper klein appartement

Een geweldige combinatie van een hoogslaper, een kledingkast en een werkplek. Een inspirerende 3 in 1 oplossing!

12. Hoogslaper met kledingkast met spiegelschuifdeuren

Als oplossing van de beperkte ruimte, hebben ze in deze slaapkamer een hoogslaper op maat laten maken met een kledingkast aan de onderkant. In plaats van normale deuren, hebben ze gekozen voor spiegelschuifdeuren. Daarmee bespaar je niet alleen heel veel ruimte, de spiegels zorgen ervoor dat het ruimtelijker aanvoelt.

hoogslaper kledingkast

In deze half open slaapkamer van een klein appartement hebben ze een hoogslaper gecreëerd, met daaronder een grote kledingkast met grote spiegelschuifdeuren.

13. Underlayment hoogslaper

Ben jij fan van underlayment meubels? Een groot voordeel als je een meubel op maat laat maken, is dat je ook zelf kunt bepalen van wat voor soort materiaal het wordt gemaakt. Hier hebben ze ervoor gekozen om underlayment te gebruiken. Deze underlayment hoogslaper bevat veel opbergruimte, in de vorm van open vakken en ladekasten aan de zijkant. Van hetzelfde materiaal is ook een trap gebouwd, die ook open vakken bevat.

hoogslaper in woonkamer

Deze hoogslaper is volledig op maat gemaakt van underlayment. De kast bevat zowel open vakken als vakken met ladekasten. En ook de trap wordt heel goed benut door het te gebruiken als boekenkast.

14. Mezzanine bed

In plaats van boven de bank, hebben ze in deze woonkamer een grote hoogslaper boven een zithoekje gebouwd. het is zo groot dat het eigenlijk meer een mezzanine bed is geworden. Dankzij het hoge plafond voet de ruimte nog steeds erg ruimtelijk aan.

hoogslaper in woonkamer

In dit kleine appartement is een loungehoek ingericht onder de hoogslaper. Nice!

15. Kleine hoogslaper

Een hoogslaper voor volwassenen hoeft niet altijd heel groot te zijn. Sterker zelfs, de meeste hoogslapers hebben een afmeting van 140x200cm. Dat geldt ook voor onderstaande hoogslaper, gecreëerd boven de bank in de woonkamer. Bijzonder is dat je hier aan het beduiteinde instapt, waardoor de ladder niet in weg zit voor de bank.

hoogslaper in woonkamer

Weer een mooi voorbeeld van een hoogslaper-zithoek-combinatie in een klein appartement.

15. Hoogslaper boven de badkamer

Het is al vrij bijzonder om te slapen naast de keuken, maar het is natuurlijk helemaal bijzonder als je ook nog eens boven de badkamer slaapt. In dit appartement hebben ze optimaal gebruik gemaakt van het hoge plafond, waar zelfs de ornamenten in tact zijn gebleven. Ze hebben een badkamer ingericht die niet helemaal tot het plafond loopt, waardoor er ruimte is ontstaan voor het creëren van een grote hoogslaper.

hoogslaper inspiratie

Het voordeel van deze ruimte is het hoge plafond. Hierdoor is het zelfs mogelijk om de slaapkamer bovenop de badkamer in te richten. Ideaal!

16. Inloopkast onder hoogslaper

In deze slaapkamer is er gekozen voor een hoogslaper op maat, die de volledige breedte van de ruimte benut. Hierdoor kan de hoogslaper aan de muren worden bevestigd, en heeft het hierdoor geen poten nodig. De ruimte onderin is ingericht als volwaardige inloopkast, met een kledingrek op wielen en meerdere ladekasten.

hoogslaper inloopkast

Je hebt één slaapkamer, maar je wilt ook heel graag een inloopkast. Een hoogslaper is dé oplossing!

17. Hoogslaper met boekenkast reling

Hier nog een mooi voorbeeld van een hoogslaper in de woonkamer boven de bank. Aan het uiteinde van het bed is een boekenkast gecreëerd, die als een soort reling fungeert, zodat je er niet zo makkelijk af kunt rollen.

bank onder hoogslaper woonkamer

18. Werkplek onder hoogslaper

Steeds meer mensen willen een fijne thuiswerkplek hebben. Het probleem is dat niet iedereen een kamer vrij heeft. Een hoogslaper kan daarom een goed idee zijn, omdat je geen extra vierkante meters nodig hebt. Net als in dit kleine appartement, kan je een hoogslaper maken, en daaronder een fijne thuiswerkplek met volwaardig bureau inrichten.

hoogslaper werkplek

Onder deze hoogslaper is een leuke werkplek ingericht met een eenvoudig bureau op schragen.

Bekijk ook:
Kleine woonkamer inrichten? 12x Tips!
25x Hemelbed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.