Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Speelse kinderkamer met multifunctionele hoogslaper
Kinderkamer inspiratie Modern interieur Scandinavisch interieur

Speelse kinderkamer met multifunctionele hoogslaper


Voor diegenen die van speelse en unieke interieurs houden, wil ik vandaag een hele leuke kinderkamer laten zien. Ik heb het gevonden op de website van Zweedse makelaar Westeast. Daar stond een heel bijzonder appartement te koop. Een voormalige fabriek, de zogenaamde Stråhattsfabriken, gelegen in Stockholm. Het pand komt oorspronkelijk uit 1886-1887, en is nu dus omgetoverd tot hele stoere appartementen. Deze kinderkamer is van een appartement, die gelegen is op de begane grond. In totaal heeft het een woonoppervlak, twee slaapkamers, een ruime woonkamer met open keuken, een mooie badkamer, én een super grote tuin. Hieronder kan je zien hoe ze van één slaapkamer een super leuke en speelse kinderkamer hebben gemaakt.

Speelse kinderkamer met multifunctionele hoogslaper

Op maat gemaakte hoogslaper

De kinderkamer is vrij ruim, en door de grote ramen, die van de vloer tot aan het plafond lopen, is het vooral ook super licht. Licht is natuurlijk altijd fijn. Een ander voordeel is dat het voorzien is van een super hoog plafond. Deze hoogte hebben ze dan ook optimaal benut, door een hoogslaper te creëren. Om alle vierkante meters optimaal te benutten, is de hoogslaper volledig op maat gemaakt. Eigenlijk is het een multifunctionele kinderkamer meubel, bestaande uit een hoogslaper, een trap en trappenkast, een speelgoedkast, én een grote kledingkast. Een geweldige meubel!

Speelse kinderkamer met multifunctionele hoogslaper

Naast de opbergruimte van de hoogslaper, zijn er ook verschillende wandplanken aan de muren opgehangen.

Lounge, werkplek en speelgoedkast

Het bed is middels de trap(kast) te bereiken. Het is een l-vormige open vakkenkast, die als boekenkast vol met kleurrijke kinderboeken wordt gebruikt. Wat ook erg leuk is, is dat er autowegen geschilderd zijn op de kast. Je kunt er dus ook op spelen. De onderkant van de hoogslaper is ingericht als lounge, werkplek met een klein bureautje, en een grote speelgoedkast met mooie grijze opbergvakken met vilt.

Speelse kinderkamer met multifunctionele hoogslaper

Op de vloer vind je een sfeervolle warme houten vloer. Één grote muur is volledig ingericht met de kledingkast en hoogslaper, de andere grote muur is strak afgewerkt en wit geschilderd, terwijl de muur waar de hoogslaper tegenaan is geplaatst, behangen is met het leuke mintgroen ruiten behang van Ferm Living.

Speelse kinderkamer met multifunctionele hoogslaper

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Hoogslaper voor volwassenen | Inrichting-huis.com
    18 februari 2019 at 17:09

    […] extra ruimte om er iets anders mee te doen. Ideaal dus als het een kleine kinderkamer is. In deze leuke kinderkamer is bijvoorbeeld een speelhoek en loungehoek ingericht. Je zou het ook kunnen combineren met een […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.