Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Lampen

Tijd voor ledlampen!


Toen wij onze woning hadden gekocht, had onze projectontwikkelaar een lichtplan voor ons gemaakt. De inbouwspotjes in het plafond waren een groot onderdeel van dat plan. We kregen niet alleen inbouwspotjes in onze badkamer, maar ook in de toiletten en de gehele bovenverdieping, waar de woonkamer, hal en keuken zich bevinden. We zijn er nog steeds heel erg blij mee, maar we zitten wel met een dingetje. We maken namelijk nog gebruik van halogeenlampen. Hoogtijd om deze te vervangen door ledlampen!

Voordelen van ledlampen

Vroeger werden ledlampen geassocieerd met lelijk en fel licht. Tegenwoordig zijn ledlampen zo sterk ontwikkeld, waardoor ze heel sterk in populariteit zijn toegenomen. Ledlampen geven tegenwoordig niet alleen mooi, warm en sfeervol licht, je verbruik met ledlampen ook nog eens veel minder stroom dan halogeenlampen. LED spotjes van Ledlampendirect zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in wit, warm wit en extra warm wit.

Duurzaamheid is een ander heel groot voordeel van ledlampen. Ledlampen zijn in de aanschaf misschien een beetje duurder, maar dankzij het mindere energieverbruik en de duurzaamheid, verdien je het verschil heel snel weer terug.

Keuzehulp stappenplan

Gloeilampen en halogeenlampen zijn dus niet meer van deze tijd. Steker zelfs, milieu Centraal adviseert mensen direct alle gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door ledlampen, en niet eerst af te wachten totdat de lampen kapot gaan. Vooral als het gaat om ruimtes, waarbij de lampen vaak branden, zoals in de woonkamer en de keuken (Zoals bij ons dus!).

Om mensen daarbij te helpen, heeft Milieu Centraal een keuzehulp stappenplan gemaakt. In vijf eenvoudige stappen kan je zien waar je op moet letten als je een ledlamp wilt kopen. Op die manier willen ze ook voorkomen dat mensen een miskoop doen.

Stap 1: pak je oude lamp
Stap 2: noteer de kleine lettertjes
Stap 3: kies het gewenste licht
Stap 4: dimbaar? Controleer de schakelaar
Stap 5: ga naar de winkel of shop online

Wil jij net als wij de halogeen inbouwspotjes vervangen door ledlampen?
Bekijk hier de volledige keuzehulp stappenplan.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  Woontrends 2020 | Inrichting-huis.com
  1 oktober 2019 at 07:00

  […] zijn die je door kunt voeren, zoals het scheiden van afval, het vervangen van gloeilampen door LED lampen, meer planten in huis of het kopen en verkopen van tweedehandse meubels. Daarnaast zijn er ook hele […]

 • Reply
  Hoe kan je besparen op energiekosten? 10x Tips! | Inrichting-huis.com
  12 april 2020 at 07:01

  […] Leestip: Tijd voor ledlampen! […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.