Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Rib bank
Meubels

Rib bank


Bij de inrichting van je huis, zijn er een aantal dingen die bijna iedereen leuk vindt. Op zoek naar een nieuwe vloer bijvoorbeeld of shoppen naar een nieuwe keuken. En ook het uitzoeken van een nieuwe bank behoort tot één van de leuke bezigheden. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij een bank. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat het comfortabel is. Daarnaast spelen kleur en materiaal een hele belangrijke rol. Populaire materialen zijn bijvoorbeeld katoen, polyester of leer. Vandaag willen we het hebben over de rib bank!

Rib bank

Corduroy

De rib bank is gemaakt van corduroy, ook wel bekend als ribfluweel, ribcord of manchester. Het is een weefstof, gemaakt van katoen (en later ook van andere vezels). Het lijkt heel erg op fluweel, maar dan met het extra kenmerk dat het een rib structuur heeft. Vroeger werd het vooral gebruikt werd voor werkkleding. Later zag je het ook terugkomen in modieuze kleding, waaronder de super populaire rib broek en de rib jas. Tegelijkertijd werden er ook banken mee gestoffeerd, de bekende rib bank dus.

Rib bank

Rib bank

Rib bank is hot

De rib broek en de rib jas waren erg populair in de jaren ’70. Ze waren een tijdje uit beeld geweest, maar rib kleding is weer helemaal terug van weggeweest. Hetzelfde geld ook voor de rib bank. Een lange tijd hadden rib banken een stoffig imago, en zag je alleen terugkomen in de woonkamer van opa’s en oma’s. Maar net als met rib kleding, zie je de rib bank (van fauteuils tot moderne loungebanken) steeds vaker terugkomen in stijlvolle, eigentijdse en moderne interieurs. En met de rib bank, zijn ook andere rib meubels en accessoires ontstaan. Denk aan kussens, stoelen, krukken, etc.

Rib banken zijn verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren. Van neutrale kleuren, zoals grijs, zwart en beige, tot uitgesproken kleuren zoals okergeel, rood en groen.

Rib bank

Rib bank

Rib bank

Rib bank

Rib bank

Rib bank

Rib bank

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.