Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woontrends 2020
Wooninspiratie

Woontrends 2020


Het jaar 2019 zit er alweer bijna op. We hebben natuurlijk nog wel even, maar voor je het weet is het 2020. Dit jaar hebben we hele leuke woontrends voorbij zien komen, met verschillende mooie kleuren, materialen en vormen. En ook in het nieuwe jaar kunnen we weer heel veel leuke en mooie dingen verwachten. Goed nieuws dus voor iedereen die van plan is om zijn of haar huis (opnieuw) in te richten. Wij hebben de leukste woontrends van 2020 voor je op een rijtje gezet!

Duurzaamheid

Duurzaamheid in het algemeen is al enige tijd een super hot topic. Steeds meer mensen zijn ervan bewust dat we zuinig moeten zijn met de natuur. En dit komt vooral ook tot uiting in de huis en tuin sector. Duurzaam wonen is dan ook één van de meest populaire woontrend in 2020. Niet alleen volgend jaar, maar ook de jaren erop verwachten we heel veel nieuwe ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid in huis. Dit kunnen kleine veranderingen zijn die je door kunt voeren, zoals het scheiden van afval, het vervangen van gloeilampen door LED lampen, meer planten in huis of het kopen en verkopen van tweedehandse meubels. Daarnaast zijn er ook hele grote milieuvriendelijke maatregelen die je kunt treffen. Denk aan zonnepanelen op het dak plaatsen of overgaan op betere isolatie van je woning.

woontrends 2020 duurzaamheid

woontrends 2020 duurzaamheid

woontrends 2020 duurzaamheid

Verticaal tuinieren

Hierboven hebben we het al over planten gehad. Naast mooie luchtzuiverende planten, die eigenlijk altijd wel een goed idee zijn in huis, is er nog een andere belangrijke woontrend op het gebied van groen in huis, namelijk de verticale tuin. Verticaal tuinieren is erg populair geworden, omdat steeds meer mensen kampen met beperkte ruimte. Door een verticale tuin te creëren, heb je geen extra woonoppervlakte nodig. In plaats daarvan benut je juist de hoogte van een ruimte. Er zijn heel veel leuke ideeën om deze trend in huis te halen.

woontrends 2020 verticale tuin-2

woontrends 2020 verticale tuin-2

woontrends 2020 verticale tuin-2

Natuurlijke materialen

Materialen spelen een hele belangrijke rol als het gaat om de inrichting van je interieur. Als je het dan hebt over duurzaamheid, dan denk je natuurlijk als eerst aan natuurlijke materialen. Het gebruik van natuurlijke materialen is niet alleen een duurzame oplossing, het ziet er ook gewoon super mooi uit. Naast meubels en accessoires van marmer en hout, kan je ook denken aan andere mooie natuurlijke materialen zoals linnen, jute, wol, zeegras, lijnolie, noem maar op. Marmoleum vloeren worden bijvoorbeeld steeds populair. Niet alleen vanwege de strakke naadloze uitstraling, maar vooral ook vanwege het milieuvriendelijke en duurzame karakter. Een marmoleum vloer gaat lang mee én wordt op een CO2 neutrale manier geproduceerd. En massief houten meubels zien er niet alleen erg mooi uit, maar zijn ook ontzettend duurzaam.

woontrends 2020 natuurlijke materialen

woontrends 2020 natuurlijke materialen

woontrends 2020 natuurlijke materialen

Wabi-sabi

Het Japanse Wabi-sabi is een manier van leven die zich richt op het vinden van schoonheid binnen de onvolkomenheden van het leven en het vreedzaam accepteren van de natuurlijke cyclus van groei en verval. Wabi-sabi maakt het leven lichter. Westerse landen worden de laatste tijd veel geïnspireerd door de Japanse cultuur, die ook doorgevoerd worden in het interieur. IN een Wabi-sabi interieur draait het om harmonie, authenticiteit en imperfectie. Zo’n aanpak is misschien wel het tegengif waar je naar op zoek was in onze chaotische, door perfectie geobsedeerde wereld. Deze woontrend is het volgen zéker waard!

woontrends 2020 wabi sabi

Woontrends 2020 wabi sabi interieur

Woontrends 2020 wabi sabi interieur

Woontrends 2020 wabi sabi interieur

Handgemaakte producten

Als tegenbeweging van massaproductie, vooral in de modewereld, maar ook in de interieurwereld, worden ambachtelijke en handgemaakte producten steeds populair. Kleine ontwerpers, meubelmakers, keramisten en andere creatievelingen maken de mooiste handgemaakte producten met heel veel tijd, zorg en aandacht. Een woontrend die absoluut de waardering en aandacht verdient wat ons betreft!

woontrends 2020 handgemaakt keramiek

Ronde vormen

Ronde vormen in het interieur hebben we in 2019 ook al voorbij zien komen. Deze woontrend zet zich ook door in 2020. Kamers met alleen scherpe randen en rechte lijnen kunnen een gevoel van teveel orde creëren en leiden tot een gevoel van ongemak of onbuigzaamheid. Dit kan je oplossen door het toevoegen van mooie ronde vormen. Heb je een rechthoekige bank en een rechthoekig vloerkleed, doorbreek de rechte lijnen dan bijvoorbeeld met een mooie ronde salontafel of een ronde poef. Heb je alleen maar rechthoekige lijsten aan de muur, wissel het af met een grote ronde spiegel. Een rechthoekige eettafel? Hang er een chique ronde hanglamp boven. Ronde vormen geven een interieur een speelse en verzachtende uitstraling.

woontrends 2020 ronde poef

woontrends 2020 ronde salontafel

woontrends 2020 ronde spiegel

woontrends 2020 ronde kussens

Terracotta

Materialen zijn erg belangrijk voor de sfeer en uitstraling van een interieur. Het zelfde geldt ook voor kleuren. Dit jaar kunnen we veel verwachten van de kleur terracotta, vernoemd naar de ongeglazuurd aardewerken van roodbakkende klei, die iedereen vooral kent van terracotta potten. Het is een mooie natuurlijke en warme roodbruine kleurtint die je op heel veel verschillende mooier manieren in een interieur kan gebruiken. Natuurlijk als muurkleur, maar ook in de vorm van stijlvolle meubels en decoratie accessoires.

woontrends 2020 terracotta muur

woontrends 2020 terracotta plafond

woontrends 2020 terracotta servies

woontrends 2020 terracotta

woontrends 2020 terracotta gordijnen

woontrends 2020 terracotta muren

Multifunctioneel

In deze periode waarin het aantal kleine appartementen toeneemt, neemt de vraag naar multifunctionele meubels ook toe. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de beperkte ruimte. Alle ruimtewinst is mooi meegenomen, en als dat op een stijlvolle manier kan, dan is dat natuurlijk super fijn. Daarom zie je steeds vaker dat merken en winkels multifunctionele meubels (laten) ontwerpen en produceren. Dit kan bijvoorbeeld een eenvoudige salontafel met opbergruimte zijn, een lounge chair met een bijzettafel of een wandplank die ook gebruikt kan worden om een fiets op te hangen.

woontrends 2020 multifunctionele hoogslaper

woontrends 2020 multifunctionele keuken

woontrends 2020 scheidingswand

woontrends 2020 multifunctioneel bureau

Cane webbing

Can webbing, een chique naam voor geweven riet, wordt eigenlijk al heel lang gebruikt in de wereld van interieur en design. Deze techniek vind je vooral terug in mooie vintage meubels en accessoires, maar was daarna ook een tijdje uit beeld geweest. Nu lijkt het weer helemaal hot te worden. We hebben de mooiste kledingkasten, hoofdborden, tafels en stoelen gezien, die geweldig leuk zijn afgewerkt met Cane webbing. We zien daarom super benieuwd hoe deze woontrend nog meer zal ontwikkelen in 2020!

woontrends 2020 cane webbing kast

woontrends 2020 cane webbing kast

woontrends 2020 cane webbing hoofdbord

Neonverlichting

Neonverlichting lijkt ook weer zijn rentree te maken in het nieuwe jaar. Het is nooit helemaal weggeweest natuurlijk, je zag ze bijvoorbeeld heel vaak in hippe restaurants, clubs en café’s, maar steeds meer mensen zullen neonverlichting ook thuis een plekje geven.

woontrends 2020 neonverlichting

woontrends 2020 neonverlichting

woontrends 2020 neonverlichting

Smart homes

Smart homes zijn dé toekomst als het gaat om wonen. Dankzij de nieuwste technologieën worden woningen steeds slimmer. Steeds meer apparatuur kan draadloos met de smartphone of zelfs met de stem bediend worden. Niet alleen de smart TV of de smart speaker, IKEA heeft laatst bijvoorbeeld ook de slimme gordijnen gelanceerd, die binnen no time uitverkocht waren.

Woontrends 2020 slimme gordijnen IKEA

woontrends 2020 smart koelkast samsung

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

7 Comments

 • Reply
  Kinderkamerstylist.nl
  7 oktober 2019 at 16:23

  Hai, ik ben op zoek naar de linkjes van de foto’s. Kan je mij vertellen waar de multifunctionele hoogslaper vandaan komt? Ik vind hem erg leuk! Groetjes Jolien

 • Reply
  Marmoleum | Inrichting-huis.com
  10 januari 2020 at 07:00

  […] Marmoleum is een slijtvaste duurzame vloer, die gemaakt is van 97% natuurlijke materialen, bestaande uit lijnzaadolie, houtmeel en jute. Omdat deze grondstoffen snel en gemakkelijk groeien, is er geen sprake van uitputting. Sterker zelfs, om te kunnen groeien, onttrekken de planten die in Marmoleum zitten CO2 uit de lucht. Deze hoeveelheid CO2 die wordt onttrokken is zelfs meer dan de hoeveelheid CO2 uitstoot bij de productie en transport van Marmoleum. Naast een lange levensduur, worden er ook heel veel materialen gerecycled. Hierdoor is Marmoleum dé meest duurzame en CO2 neutrale keuze voor een vloer. Helemaal passend bij de nieuwste woontrends van 2020! […]

 • Reply
  Marcia
  29 januari 2020 at 17:19

  Hoi, hoe heet de terracotta kleur en wat is het merk van de verf op het plafond?

 • Reply
  Michelle
  10 oktober 2020 at 23:18

  Hey,

  Het stukje over ronde meubels vind ik heel leuk.
  Waar zouden de ronde grijze poef en rechthoekige zetel van komen alsjeblieft?
  Dankjewel!!

 • Reply
  Rendelina
  9 januari 2021 at 01:51

  Waar kan ik die kapstok vinden?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.