Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

New York Soho loft appartement van medeoprichter Homepolish
Binnenkijken Industrieel interieur Modern interieur

New York Soho loft appartement van medeoprichter Homepolish


We gaan vandaag binnenkijken in het indrukwekkende appartement van niemand minder dan Will Nathan, medeoprichter van het platform Homepolish. Het appartement, gelegen in de wijk Soho, New York, is een prachtig en uniek pand. Originele houten balken, metselwerk en een lift die rechtstreeks naar het appartement gaat. Al deze kenmerken uit het begin van de 20e eeuw zijn bewaard gebleven. Becky Shea van Becky Shea Design, een toonaangevende high-end interieur & lifestyle studio uit New York, kreeg de opdracht om het interieurontwerp te maken van dit appartement.

New York Soho loft appartement van medeoprichter Homepolish

Originele details

In de loop van zeven intense maanden werkten Shea en haar team nauw samen met Will Nathan, om zijn Soho loft appartement te verbouwen tot een industrieel toevluchtsoord dat past bij zijn levensstijl. Het project sprak Shea om twee redenen aan: het had te maken met het zakelijk inzicht van Nathan als collega-ondernemer en ze delen dezelfde waardering voor geschiedenis en architectuur. En zo begon het proces van het vernieuwen van het 260m2 grote loft appartement.

Eerst moest Shea bedenken hoe haar ontwerpstijl zich zou vertalen in de ruimte en een aanvulling zou zijn op de esthetiek van Nathan.

Mijn stijl is aan de organisch-modernistische kant met industriële invloeden. Will waardeert de geschiedenis, net als ik, dus namen we de taak op ons om de ruimte laag voor laag te strippen.

New York loft soho industrieel

Open indeling

De oorspronkelijke ruimte was onhandig verdeeld in zeven kleine kamers. Het doel van de interieurontwerpster was om het meer open te laten voelen, met behoud van de authenticiteit van SoHo’s ontwerpethos. Om dit mogelijk te maken, heeft Shea gekozen voor een open indeling.

De woonkeuken, die één van de favoriete ruimtes in huis is geworden van van Nathan, is een gebied dat de ware schoonheid van het open vloerconcept laat zien. Details zoals een groot marmeren eiland, een trio minimalistische hangers en open planken zorgen voor extra dynamiek.

Woonkeuken eiland marmer

Grote eettafel woonkeuken loft

Master bedroom

De ruime slaapkamer bevindt zich op een steenworp afstand van de serene badkamer en Shea had een duidelijk doel voor het gebied. “We wilden dat het bijna als een hotel aanvoelde.” Aldus Shea.

Meubels werden tot een minimum beperkt in de slaapkamer met een eenvoudig onopvallend bed, nachtkastjes en een eenvoudig vloerkleed dat de schoonheid van de houten vloer benadrukt. Bovendien is er een accentstoel met een typisch motief uit de jaren 1920 in de slaapkamer geplaatst, met een knipoog naar Frank Lloyd Wright.

Een ander hoogtepunt van de slaapkamer is de grote glazen wand met stoere zwarte kozijnen, die kan worden gedimd wanneer de badkamer in gebruik is. Het scheidt de master badkamer van de slaapkamer, waardoor privacy wordt geboden. Het is ook een voorbeeld van Shea’s aandacht voor detail.

Het glas is van een oude fabriek in Detroit. Alles in huis is van Amerikaanse makelij.

Industriële slaapkamer

Glazen wand zwarte kozijnen slaapkamer badkamer

Industriële badkamer

Industriële logeerkamer

Eenvoud

Samen met Amerikaanse accenten heeft de ontwerper een poging gedaan om het natuurlijke licht te maximaliseren dat de hele dag aanwezig is in het appartement. Ze veranderde de ramen zodat ze overeenkomen met die voor het monumentale pand, en de slaapkamerdeuren werden ook opgewaardeerd.

Industriële kledingrek

Ondanks de omvang van het project, heeft het concept van eenvoud de beslissingen van Shea bepaald. In plaats van een volledige kast te installeren, koos Shea bijvoorbeeld voor een eenvoudig kledingrek, zoals die in de logeerkamer. Het was een betere ontwerpkeuze omdat Nathan niet fulltime in het appartement woont.

Gezien het drukke schema van Nathan was ook een gezellige, ontspannende omgeving om te ontspannen na een lange dag een vereiste. Zo is er een uitnodigend zithoekje gecreëerd naast de lift. De ontwerpster heeft een op maat gemaakte bank met een gestoffeerde kussen, gecombineerd met een ingebouwde boekenkast.

zithoekje loft

lage meubel loft

Bron: Elledecor.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.