Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Woonkeuken inspiratie
Keuken inspiratie

10x Woonkeuken inspiratie


De keuken is al heel lang niet meer de plek in huis waar je alleen alleen kunt koken. Steeds meer mensen gebruiken de keuken als de centrale ruimte in huis, waar heel het gezin bij elkaar komt. De woonkeuken! Natuurlijk wordt er net zoveel gekookt als voorheen, maar de woonkeuken is veel meer dan dat. Het is een plek waar het hele gezin inclusief kinderen actief gebruik van maakt, niet alleen de kok. Vandaar dat het ook wel een familiekeuken of leefkeuken wordt genoemd. Eten, kletsen, huiswerk maken, spelletjes spelen, ontspannen, noem maar op.

Je kunt het al raden, met al deze ‘nieuwe’ activiteiten, vergt het inrichten van een woonkeuken natuurlijk een andere aanpak dan de traditionele keuken. Vandaag willen we laten zien hoe je een woonkeuken kunt inrichten, aan de hand van super mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips!

1. Droomkeuken door Studio McGee

De eerste woonkeuken die we laten zien is een echte droomkeuken. Het is in samenwerking met Food Network ontworpen door Studio McGee. De keuken is licht, ruim en ingericht met super mooie materialen en details. De combinatie van de chique visgraat houten vloer en de witte metrotegels passen super mooi bij de zwarte keukenkasten en het witte marmeren werkblad. Het ziet er niet alleen prachtig uit, de woonkeuken is ook voorzien van verschillende luxe apparatuur. Denk aan het super grote fornuis, de luxe Amerikaanse koelkast en de wijnkoeler. Je vindt er zelfs een echte traditionele pizzaoven! Voor een gezin is het mega grote keukeneiland heel erg fijn.

Droomkeuken door Studio McGee

Droomkeuken door Studio McGee

Droomkeuken door Studio McGee

Bron: Studio-mcgee.com

2. Woonkeuken door ontwerper Camille Daher

Ontwerper Camille Daher heeft deze woonkeuken voor een gezin ontworpen in Westmount. Voor de ouders van drie kinderen was het creëren van een ruime woonkeuken de belangrijkste woonwens. De ruime woonkeuken is maar bijna 40m2 groot, waardoor het mogelijk was om er zowel een kookeiland als een grote eettafel te plaatsen. Het kookeiland biedt veel werkruimte, maar met de drie witte barkrukken kan je er ook gezellig aan zitten.

Woonkeuken door ontwerper Camille Daher

Woonkeuken door ontwerper Camille Daher

Woonkeuken door ontwerper Camille Daher

Fotografie: André Rider

3. Witte woonkeuken lake house

Ook deze geweldige woonkeuken is ontworpen door Studio McGee. Het is de keuken van een luxe lake house. Dankzij de vele raampartijen is het lekker licht in deze fijne ruimte. Witte keukenkasten met marmeren werkbladen zijn gecombineerd met verschillende warme houttinten, zoals de houten vloer, houten wandplanken aan de keuken achterwand, houten kookeiland en de bijbehorende barkrukken. Je kunt dus aan het kookeiland zitten, maar er is ook een aparte eethoek ingericht bij het raam. Daar hebben ze een vaste bank gecombineerd met vier stijlvolle houten eetkamerstoelen aan de witte ronde eettafel.

Witte woonkeuken lake house

Witte woonkeuken lake house

Witte woonkeuken lake house

Bron: Studio-mcgee.com

4. Woonkeuken van Laura en Richard

Dit is de woonkeuken van Laura en Richard, die samen met hun dochter in Wicker Park in Engeland. Laura is een schrijfster van beroep, maar daarnaast is ze ook een geweldige kok. Het was voor hen dan ook een logische keuze om een fijne woonkeuken te creëren in hun nieuwe woning. En wat voor één!
De keuken beslaat de gehele zuidkant van het huis, een grote lange ruimte met veel raampartijen. Lage keukenkasten aan de ene kant zijn gecombineerd met hoge wandkasten aan de andere kant. En daartussen vind je een eiland met houten barkrukken. Bij de eethoek, waar je uitkijkt op het park, is een servieskast geplaatst aan de linkerkant van de grote ovalen eettafel, helemaal in dezelfde stijl als de rest van de keuken. De super mooie mintgroene kasten zijn overigens ontworpen en op maat gemaakt door DeVol Kitchens.

Woonkeuken van Laura en Richard

Woonkeuken van Laura en Richard

Woonkeuken van Laura en Richard

Fotografie: Devolkitchens.co.uk

5. Open woonkeuken

Een woonkeuken kan ook een open keuken zijn. Sterker zelfs, door de woonkamer te combineren met de woonkeuken, heb je nóg meer het sociale karakter. Deze woonkeuken is daar een mooi voorbeeld van, ontworpen en ingericht door de architecten Kathryn Robson en Chris Rak voor een woning uit Australië. De klanten wilden een sociale ruimte hebben, waar niet alleen het gezin bij elkaar kan komen, maar ook gasten ontvangen kunnen worden. Deze leefruimte is het resultaat geworden, verdeeld in de zithoek van de woonkamer, een ruime woonkeuken en een eethoek. Over de gehele muur is een grote houten kastenwand gerealiseerd, waar ook het fornuis in verwerkt is. Daarnaast vind je er een groot eiland, die volledig met groene tegels betegeld is. Waar je ook zit in deze leefruimte, je bent altijd in contact met diegene die daadwerkelijk in de keuken staat. Of dat nou op de grote loungebank is, aan de eettafel of op de barkruk aan het keukeneiland.

Open woonkeuken

Open woonkeuken

Open woonkeuken

Fotografie: Shannon McGrath

6. Woonkeuken met werkplek en zithoek

Dit is de woonkamer van Sally en Greg, die in een prachtige Edwardiaans huis woont in Londen. Wat voorheen een kleine keuken was, is nu een hele fijne ruime woonkeuken geworden met een grote eettafel, een werkplek én een zithoek met een bank en fauteuil. Er is voor de gehele keuken gekozen voor een stoere betonvloer, terwijl de houten wandbekleding de wanden helemaal wit zijn geverfd. De keukenkasten zijn geverfd met Farrow & Ball Purbeck Stone, een mooie lichtgrijze kleurtint, die heel mooi staat bij het houten keukenblad, de gouden kraan en het stoere zwarte vintage fornuis van AGA.

Woonkeuken met werkplek en zithoek

Woonkeuken met werkplek en zithoek

Woonkeuken met werkplek en zithoek

7. Woonkeuken met keukenbar

Een keukenbar is ook een heel leuk idee voor een woonkeuken. Het neemt niet heel veel ruimte in beslag, maar een bar geeft je keuken wel een heel sociaal karakter. Je kunt eraan eten en je kunt eraan zitten om met de kok te kletsen. Het kan er bovendien super leuk en gezellig uitzien.
Deze mooie woonkeuken is ontworpen door interieurarchitecten Juliette Arent en Sarah-Jane Pyke voor een klant uit Sydney. Ze hebben hebben gekozen voor een l-vormige keuken met stijlvolle mintgroene kasten en een carrara marmeren keukenblad. Met een kleine keukenbar heeft de keuken een extra dimensie gekregen, waar je gezellig aan kunt zitten. Daarnaast is er ook een ovalen eettafel in de woonkeuken geplaatst met zes mooie houten eetkamerstoelen.

Woonkeuken met keukenbar

Woonkeuken met keukenbar

Woonkeuken met keukenbar

Fotografie: Felix Forest

8. Kleine woonkeuken

Een grote woonkeuken is natuurlijk ideaal, voor als je een groot gezin hebt, maar ook van een kleine keuken kan je een woonkeuken maken. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. De super mooie moderne keuken is van het Zweedse bedrijf Ballingslöv. De keuken is ingericht met een kleine voorraadkast, servieskast en een knusse zithoek. Het is een kleine zithoek, waar een vast bank gecombineerd is met een kleine ronde tafel. Super leuk, toch?!

Kleine woonkeuken

Kleine woonkeuken

Kleine woonkeuken

9. Vide woonkeuken met krijtbord muur

Deze super mooie keuken is van ontwerpster Niki Turner. Het bijzondere van deze ruimte, is dat er een vide aanwezig is, waar een kantoor is ingericht. De keuken bevindt zich onder de vide met zwart keukenkasten, een grote zwarte Amerikaanse koelkast, een keukeneiland en een grote krijtbord muur. Een krijtbord muur ziet er niet alleen leuk uit, het is ook handig voor het reminders, boodschappenlijstjes of gewoon inspirerende quotes voor het gezin. In het open gedeelte van de woonkeuken, waar een grote lichtkoepel aanwezig is, is de grote eettafel en een grote vitrinekast geplaatst. Daar is het gezin super vaak te vinden!

Vide woonkeuken met krijtbord muur

Vide woonkeuken met krijtbord muur

Vide woonkeuken met krijtbord muur

10. Scandinavische woonkeuken met grote eettafel

In een woonkeuken of leefkeuken draait het eigenlijk allemaal om gezelligheid. Het gaat namelijk om het bij elkaar komen. En als je de ruimte hebt, dan mag er natuurlijk geen grote eettafel ontbreken. Hoe groter hoe beter, net zoals in deze super leuke en gezellige Scandinavische woonkeuken. In de keuken vind je een werktafel en een bureau, maar eigenlijk is de eettafel de belangrijkste blikvanger. Je kunt er met minimaal tien personen aan zitten!

Scandinavische woonkeuken met grote eettafel

Scandinavische woonkeuken met grote eettafel

Scandinavische woonkeuken met grote eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

25 Comments

 • Reply
  Chique woonkeuken met kookeiland | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:52

  […] juist ook heel erg mooi. Vandaag wil ik daar een perfect voorbeeld van laten zien. Een hele chique woonkeuken met een […]

 • Reply
  Mooie eclectische woonkeuken | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:53

  […] en zwart plafond. Vandaag neem ik jullie mee om binnen te kijken in een hele stijlvolle eclectische woonkeuken. Eerlijk is eerlijk, je moet wel echt van deze stijl houden. Je ziet heel veel verschillende […]

 • Reply
  Familie woonkeuken van Morten en Charlotte | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:53

  […] er zijn ook heel veel mensen die hun keuken de voorkeur geven. Vooral als het gaat om een heerlijke woonkeuken waar je naast het koken en het eten bereiden, heel veel tijd doorbrengt met het gezin. Deze […]

 • Reply
  Moderne woonkeuken in uitbouw | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:53

  […] woonkeuken die ik vandaag wil laten zien, heb ik gevonden in de portfolio van interieurarchitect Conny […]

 • Reply
  De fijne woonkeuken van Marianne | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:54

  […] van Marianne en Paul. Vooral omdat Paul een fervent amateur kok is, was de grote wens om een grote woonkeuken te hebben. Daarom hebben ze twee ruimtes samengevoegd door een tussenmuur te verwijderen. Hierdoor […]

 • Reply
  Grote woonkeuken van verbouwde stadsboerderij | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:54

  […] Maar voor veel mensen is de keuken veel meer dan dat alleen. Vooral voor mensen met een grote woonkeuken, is het vaak een gezellige ontmoetingsplek voor het gezin. Dat geldt ook voor Maamke en Rob, die […]

 • Reply
  Grote woonkeuken in monumentaal pand | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:55

  […] pluspunten van deze woning, is de speelse indeling. Op de begane grond heb je namelijk de grote woonkeuken, waar je ook de mooie vide en een entresol […]

 • Reply
  Rustieke woonkeuken met gietvloer | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:55

  […] kamers, verdeeld over een oppervlakte van 420m2. Groot dus! Daar is dus genoeg plek voor een grote woonkeuken. De keuken is gelegen op de begane grond en is voorzien van prachtige […]

 • Reply
  Grote woonkeuken van loft in Oekraïne | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:55

  […] voor een stoere industriële look in de keuken. De enorme ruimte maakt het mogelijk om er een grote woonkeuken van te maken met een grote eettafel. Een zwarte eettafel met sierlijke poten en omsingeld door de […]

 • Reply
  Grote woonkeuken van Kjersti Skjellaug | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:56

  […] van Kjersti is namelijk naar mijn mening de mooiste ruimte van haar huis. Een heerlijke grote woonkeuken waar nostalgisch met modern wordt gecombineerd. Het ziet er zo knus en gezellig uit. Een perfecte […]

 • Reply
  Grote woonkeuken in loft Amsterdam | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:56

  […] grote woonkeuken is onderdeel van een geweldige loft gelegen in Amsterdam. Het bezit alle elementen voor dé […]

 • Reply
  Woonkeuken van Lynda Gardner | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:57

  […] Gardner is de trotse eigenaresse van deze grote woonkeuken, die onderdeel is van een schattig huisje gelegen in een dorp vlakbij Melbourne in Australië. […]

 • Reply
  Woninginrichting met een bijzondere woonkeuken | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:57

  […] en douche, en een enorme schitterende open keuken. Wat misschien een beetje raar klinkt, is dat de woonkeuken groter is dan de woonkamer. Maar dat bederft de pret […]

 • Reply
  Industriële open woonkeuken | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:58

  […] een mooie woonkeuken! Het bestaat uit eigenlijk twee gedeeltes. Het hoofdgedeelte is het gedeelte van de RVS […]

 • Reply
  Van jaren '70 appartement tot stoer penthouse appartement | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 14:58

  […] hier binnen in een fijne open hal, direct grenzend aan de eetkamer en de woonkamer. Daar is ook de ruime woonkeuken ingericht, die nog wel afgesloten is middels glazen wanden en bijpassende dubbele deuren met stalen […]

 • Reply
  Slow living slaapkamer | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 15:00

  […] slaapkamer van een Scandinavisch duplex appartement van 80m2. Op de benedenverdieping is de ruime woonkeuken ingericht, en op de bovenverdieping vind je de woonkamer, de badkamer en de […]

 • Reply
  Binnenkijken bij Oekraïense architect Sergey Makhno | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 15:00

  […] Sergey Makhno nog? De Oekraïense architect van architectenstudio Sergey Makhno, die de grote loft woonkeuken had ontworpen? Vandaag wil ik een nieuw project van hem laten zien. Hij heeft namelijk in Kiev een […]

 • Reply
  Balkon terras aan de keuken | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 15:02

  […] open haard van Vauni en leuke bloemen en planten is het balkon een echte verlengde geworden van de woonkeuken. Een heerlijke […]

 • Reply
  Donkere eiken houten droomkeuken | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 15:03

  […] is een gezellige woonkeuken, die middels mooie ensuite deuren gescheiden is van de woonkamer. Hier vanuit heb je ook via grote […]

 • Reply
  Fijne binnenplaats tuin | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 15:05

  […] binnenplaats tuin bevindt zich centraal in de woning, tussen de grote woonkeuken en de woonkamer, afgescheiden door grote ramen en openslaande deuren met eiken houten kozijnen. […]

 • Reply
  Charmante dijkwoning met een modern interieur | Inrichting-huis.com
  21 juni 2019 at 15:08

  […] de originele trap uit 1933 bereik je een zeer grote woonkeuken met een prachtige gietvloer die is voorzien van vloerverwarming. De strakke, handgemaakte keuken […]

 • Reply
  Frisse, heldere lichte appartement uit Göteborg | Inrichting-huis.com
  4 augustus 2019 at 11:00

  […] Met een grote zwarte eettafel, met daaromheen een mix van verschillende eetkamerstoelen is de woonkeuken compleet […]

 • Reply
  New York Soho loft appartement van medeoprichter Homepolish | Inrichting-huis.com
  29 september 2019 at 11:07

  […] woonkeuken, die één van de favoriete ruimtes in huis is geworden van van Nathan, is een gebied dat de ware […]

 • Reply
  Kleurrijk interieur van Alex en Björn | Inrichting-huis.com
  17 november 2019 at 07:01

  […] de woonkamer en de keuken werd afgebroken, zodat er een open keuken is ontstaan. Een heerlijke open woonkeuken met grote ramen, met heel veel […]

 • Reply
  3D ontwerpen van een modern klassiek appartement | Inrichting-huis.com
  16 maart 2020 at 15:47

  […] de woonkamer en de ruime woonkeuken is een grote deuropening gecreëerd, waardoor het geheel super licht en ruimtelijk is […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.