Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Slow living slaapkamer
Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Slow living slaapkamer


Slow living en Hygge spreken mij steeds meer aan. De Deense levensstijl, waarbij ‘rustig aan’, ‘gezelligheid’ en ‘genieten’ voorop staan, komt op een hele stijlvolle manier tot uiting in het interieur. In het Scandinavisch slow living appartement, waar we een tijdje geleden hebben binnen gekeken, kan je heel goed zien dat je met hele kleine details een heel groot verschil kan maken. Een mooi lijstje aan de muur, een plantje in terracotta pot, mooi servies, noem maar op. Vandaag gaan we een kijkje nemen in een hele mooie slaapkamer, waar ook de slow living stijl is toegepast. Love it!

Slow living slaapkamer

Het gaat hier om de slaapkamer van een Scandinavisch duplex appartement van 80m2. Op de benedenverdieping is de ruime woonkeuken ingericht, en op de bovenverdieping vind je de woonkamer, de badkamer en de slaapkamer.

Charmante details

Het appartement is voorzien van mooie authentieke details, die het interieur heel veel charme en karakter geven. De mooie paneeldeur met de klassieke deurklink is daar een heel mooi voorbeeld van. En in de muur tussen deze slaapkamer en de kamer daarnaast vind je een super leuk doorkijk raampje. Ook tref je in de slaapkamer een originele houten vloer. In de rest van het appartement is die vloer lichtgrijs geschilderd, maar in de slaapkamer hebben ze het alleen opgeschuurd en gelakt met een transparante lak. De houten vloer is gecombineerd met strak afgewerkte wanden. Er is gekozen voor lichtgrijze muren, met aan de bovenkant een dikke witte strook.

Slow living slaapkamer

Slow living styling

In een slow living interieur vind je altijd kleine leuke accessoires die het verschil maken. Dat zie je uiteraard ook terug in deze slaapkamer. Het bed is bijvoorbeeld mooi opgemaakt met een witte hoeslaken en kussens, met daarbovenop een mooie grijze bedsprei. Aan de muur boven het bed zijn twee minimalistische witte wandlampen gemonteerd, die als nachtlampjes worden gebruikt. Aan de rechterkant is ook nog een kleine houten lijst opgehangen met een zwart witte illustratie. Daaronder is een houten nachtkastje geplaatst met daarop een keramiek vaas.

Vóór het bed ligt een grijs vloerkleed op de vloer. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt ook voor warme voetjes. En wat je ook vaak terug ziet in een slow living interieur, is een blankhouten kapstok. Daaraan kunnen mooie spullen opgehangen worden zoals kleding en accessoires.

Slow living slaapkamer

Slow living slaapkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.