Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Kleurrijk interieur van Alex en Björn
Binnenkijken Scandinavisch interieur

Kleurrijk interieur van Alex en Björn


Het interieur van dit moderne Zweedse appartement kenmerkt zich met een aantal prachtige blikvangers.De grote collage met verschillende lijsten en prints, een stijlvolle glazen scheidingswand die de woonkamer scheidt van de kinderkamer, en de mooie luchtige keuken met eiland zijn daar een aantal voorbeelden van. Maar als je het appartement bekijkt, dan valt één ding meteen op, en dat zijn de verschillende mooie muurkleuren in de verschillende kamers. Dus ben je op zoek naar kleurinspiratie voor de muren in jouw huis? Kijk dan snel verder!

Kleurrijk interieur van Alex en Björn

Dit is het appartement van Alex en Björn, die samen met hun gezin in een super mooi Scandinavisch appartement woont. Toen het stel het appartement vier jaar geleden kochten, zag het er totaal anders uit. Sterker zelfs, ze moesten er echt goed doorheen kijken om de potentie te kunnen zien. Gelukkig is Alex heeft Alex daar heel veel gevoel voor, en Björn is zowel timmerman als projectmanager in de bouwsector.

Open woonkeuken

Ze woonden in een klein maar erg sociaal appartement. Zo konden ze zelfs diners houden voor maar liefst 16 personen. In het nieuwe appartement wilden ze dat gevoel behouden en een mooie ruimte creëren voor koken en grote diners. De muur tussen de woonkamer en de keuken werd afgebroken, zodat er een open keuken is ontstaan. Een heerlijke open woonkeuken met grote ramen, met heel veel lichtinval.

lichtgrijze woonkeuken

scandinavische lichtgrijze keuken met bartafel

lichtgrijze keuken marmeren werkblad

Roze muren

Alex is van mening dat de kleuren in huis de mensen uitdrukken die er wonen. Ze vindt een interieur met alleen maar witte muren bijvoorbeeld helemaal niets, zoals je dat veel terugziet in Scandinavische interieurs. Het ziet er wel mooi uit, maar ze willen dat niet in hun eigen appartement. In plaats daarvan hebben ze de muren in de verschillende kamers in verschillende mooie kleuren geverfd. De meest opvallende kamer is de woonkamer geworden, waar gekozen is voor super leuke oud roze muren. Roze is hun lievelingskleur, en komt ook terug in de keuken. Daar is het grootste gedeelte van de muren lichtroze geverfd, gecombineerd met een witte keuken achterwand.

glazen wand zwarte kozijnen woonkamer

muurkleur inspiratie

donkerblauwe muur slaapkamer collage

De grijze keuken staat er heel mooi bij. Lichtgrijze keukenkasten met een carrara wit marmeren blad en chique gouden deurgrepen. Het keukeneiland biedt extra werkruimte, maar je kunt er ook lekker aan zitten, op de stoere barkrukken. Aan de linkerkant bij het de ramen is de eethoek ingericht, wat natuurlijk een absolute musthave is de woonkeuken. Rond de grote stoere houten eettafel vind je een mix van verschillende eetkamerstoelen. Met de Stringkast aan de muur en de grote witte vitrinekast is er meer opbergruimte gecreëerd in de keuken.

woonkeuken alex bjorn

eethoek woonkeuken

Kinderkamer met glazen wand

De kinderkamer bevindt zich naast de woonkamer, gescheiden door een grote glazen wand met dubbele deuren. De zwarte kozijnen en deuren geven het geheel een stoere en exclusieve uitstraling. De kinderen kunnen op die manier altijd in het zicht spelen, zonder dat het rommelig wordt in de woonkamer. De kinderkamer is bovendien super leuk ingericht, met de combinatie van geelbruine en bruin gekleurde muren, een op maat gemaakt bed met handige ladekasten, een open inbouwboekenkast boven het bed, een leuk gaatjesboard boven het bureau, noem maar op,

gele muren kinderkamer

Voor hun eigen mater bedroom, hebben Alex en Björn de muren donkergrijs geverfd. Donkere muren geven de slaapkamer een knusse en intieme sfeer. En ze slapen er beter door.

Fotografie: Lina Östling

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

2 Comments

 • Reply
  R
  18 november 2020 at 16:16

  De posters aan de wand in de woonkamer zijn ook te gek! Weet u waar de komt de poster met de turquoise vuist vandaan komt?

 • Reply
  Mirte
  29 januari 2021 at 15:54

  Wat is de roze kleur op de muur?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.