Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

vide woonkamer
Binnenkijken Modern interieur

Casa La Quinta – Een weekendhuis voor een gepensioneerd echtpaar in Mexico


Architecten Pérez Palacios en Alfonso de la Concha Roja van PPAA Pérez Palacios Arquitectos Asociados + Alfonso de la Concha Rojas hebben Casa La Quinta ontworpen, een super mooi weekendhuis voor een gepensioneerd echtpaar in de stad San Miguel de Allende, Guanajuato in Mexico.

vide woonkamer

Zoals vaak het geval is bij het ontwerp, kunnen beperkingen aan het pand of het budget de basis vormen van een uitzonderlijk idee voor het eindresultaat. Dit project werd beperkt door de muren van de buren, waardoor het effectief werd ingesloten en de externe ruimte werd beperkt. Omdat het pand geen uitzicht op het landschap bood, moesten de architecten over een alternatief nadenken.

Binnenplaatsen

Ze hebben dit opgelost door het huis van 350 m2 te ontwerpen rond drie binnenplaatsen, elk ontworpen met een eigen karakter en gebruik. De binnenplaats met het zwembad en de hangmat, perfect om te luieren op de zonnige middagen, vormt de grootste van de drie. De tweede biedt een zithoek met grindvloeren met een enkele boom. En de derde, die uit de slaapkamer komt, is de kleinste van allemaal.

zwembad tuin luxe

boom binnenplaats

dakterras glazen wanden

glazen wanden binnenplaats

zwembad tuin

Integratie tussen binnen en buiten

Het ontwerpteam werkte aan het leveren van een huis dat geen interne grenzen had, waardoor de sociale ruimtes met elkaar in contact konden komen en organisch naar de externe binnenplaatsen konden stromen. Het gebruik van extra grote glazen wanden en glazen schuifdeuren maken de interne ruimtes transparant voor elkaar én voor de buitenruimtes.

Het gebouw is ontworpen rond het concept van vides – ruimtes die verticaal en horizontaal uitsteken. De open woonkamer en eetkamer met dubbele hoogte is mogelijk het meest verbluffende van dit vormenspel.

“Deze lege ruimtes geven het project zijn karakter, produceren een andere perceptie van schaal voor de gebruiker, een hoog contrast van licht en schaduwen, ruimtes van stilte en rust.”

Modern vs traditioneel

De geselecteerde materialen bieden ook een binnen- / buitenverbinding, zoals de stenen vloer, een veel voorkomend materiaal in de straten van San Miguel, dat naadloos van het interieur naar de binnenplaatsen stroomt. De behandeling van de aangrenzende muren was ook belangrijk. Ze pasten een traditionele stucwerkafwerking toe op alle verticale vlakken, waardoor een ambachtelijke uitstraling is ontstaan die een gevoel van tijdloosheid aan het pand bezorgt.

Casa La Quinta is een inspanning van ingetogen eenvoud. Niet alleen vanwege de toepassing van de interne afwerkingen, de eenvoudige witte muren of de zichtbare houten plafonds, maar ook vanwege de hoeveelheid ruimte die is gecreëerd, gelaagd en met elkaar in wisselwerking staat.

houten voordeur

slaapkamer schuifpui tuin

In slaapkamer, met de zwarte stalen schuifdeuren met heel veel glas, is er gekozen voor een bijpassend hemelbed van zwart staal.

stalen schuifpui tuin

stenen vloer woonkamer

vide

warme slaapkamer

hemelbed slaapkamer

hoge plafonds woonkamer

houten balken slaapkamer

houten keuken

Fotografie: Rafael Gamo

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.