Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Klein appartement mintgroen interieur
Binnenkijken

Klein appartement van 34m2 met een mintgroen interieur


Bij architectenbureau elii zijn we het Yojigen Poketto project tegengekomen, een super klein appartement van 34m2 gelegen in Madrid. Met een slimme indeling, waarbij natuurlijk licht optimaal gebruikt wordt, hebben de Spaanse architecten een uniek interieurontwerp gerealiseerd. Hierdoor ziet het kleine appartement er niet alleen super mooi en stijlvol uit, maar voelt het ook een stuk luchtiger en ruimtelijker aan.

Klein appartement mintgroen interieur

Maatwerk meubels

De indeling van het appartement is gebaseerd op een L-vormige maatwerk unit die de toegang, de natte ruimtes, opslagruimtes en recreatieruimtes integreert. Dit maakt het woongedeelte vrij, dat opent naar de ramen en balkons, waardoor de natuurlijke lichtinval vrij spel heeft. De slaapkamer en badkamer zijn dusdanig ingericht, waardoor ze beschut zijn ten op zichte van de ingang.

plattegrond klein appartement 34m2

Vanuit de voordeur kom je binnen in een kleien smalle open hal, waar de muren volledig bekleed zijn met maatspiegels. Daar vanuit heb je toegang tot de ruime open woonruimte, met de woonkamer en de open keuken. Dankzij maatwerk oplossingen, vind je in dit gedeelte van het appartement heel veel opbergruimte, in de vorm van zowel dichte kasten als open vakken.

mintgroene voordeur

platform bed slaapkamer

De slaapkamer heeft een open karakter gekregen, die ingericht is met een 90 centimeter hoge platform bed. Onder het bed is een uitschuifbare kast gerealiseerd die ook als trap gebruikt wordt, waarmee het bed bereikt kan worden. En net als in het woongedeelte, vind je hier ook op maat gemaakte kasten met veel opbergruimte.

kast onder bed

trap bank

De badkamer grenst aan de slaapkamer, gescheiden door een grote glazen wand en een bijbehorende glazen deur. Om privacy te garanderen in de badkamer, is het grootste gedeelte gematteerd. Het bovenste gedeelte is wel helder glas, waardoor je tóch een gedeelte van de badkamer kunt zien.

Mintgroen interieur

De verschillende hoogtes hebben verschillende afwerkingen, waarmee verschillende uitstralingen zijn gecreëerd. Lichte kleuren worden gebruikt op de muren van het woongedeelte om zoveel mogelijk licht te bieden.

mintgroene keuken

mintgroene maatkasten

multiplex badkamermeubel

De vloer is gemaakt van linoleum. Dit hebben ze gecombineerd met strakke witte muren, terwijl alle maatwerk oplossingen mintgroen zijn. Denk aan de mintgroene keuken, de mintgroene kasten en het mintgroene platform bed. Ook tref je hier en daar multiplex afwerkingen aan, zoals het keukenblad en de keuken achterwand, en de kasten in de slaapkamer.

witte tegels blauwe voegen badkamer

In de badkamer is er gekozen voor kleine witte tegels, gecombineerd met felblauwe voegen. En ook daar tref je multiplex aan in de vorm van een zwevende badkamermeubel.

Fotografie: Imagen Subliminal

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.