Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Vide inspiratie
Slaapkamer inspiratie Wooninspiratie Woonkamer inspiratie

Vide inspiratie


Ik houd heel erg van ruimtelijkheid in huizen. Er zijn heel veel verschillende manieren om ruimtelijkheid te creëren in een ruimte. En één van mijn favoriete is door middel van een vide. Een vide is een open ruimte die over twee of meer verdiepingen doorgaat. Een voorbeeld van een vide vind je bijvoorbeeld in deze loft grachtenpand in Amsterdam of in bijzondere woning uit Japan. Het ontstaat als een gedeelte van de muur van een verdieping wordt weggelaten. Hierdoor heb je uitzicht van de ene verdieping op de andere, waardoor de gehele ruimte super ruimtelijk is. Ge-wel-dig!

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Mezzanino of entresol

Een vide lijkt heel erg op een mezzanino of entresol. Daar waar de verdieping het doel is bij een mezzanino of een entresol, is juist het lege karakter het belangrijkst bij een vide. Maar ook met een mezzanino of entresol kan je enorm veel ruimtelijkheid creëren in een huis. En de extra oppervlakte die je daarmee creëert is natuurlijk ook een belangrijk voordeel.

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Ruimtelijkheid

Een vide is eigenlijk niet heel gebruikelijk in ‘normale’ huizen of appartementen. Je hebt er meestal mee te maken als je een bijzonder pand hebt met een enorm hoog plafond van minimaal vier meter. Oude winkelpanden bijvoorbeeld of stoere industriële loft appartementen. De vide bevindt zich dan vaak tussen de woonkamer en de verdieping daarboven. Maar heel af en toe kom je ze bijvoorbeeld ook tegen boven de keuken.

Slaapkamer in de vide

Maar waar je soms ook een ‘kleine’ vide tegenkomt is op de zolderverdieping. De vide is dan gecreëerd onder het nok van het dak. In sommige gevallen is het groot genoeg om er een complete slaapkamer in te richten. Dan wordt de vide dus eigenlijk gebruikt als een mezzanino of entresol.

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Vide inspiratie

Bron: Facilisimo.com | Style-files.com | Lovingit.pl | Muotopuoliblog.blogspot.fi

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

1 Comment

  • Reply
    Dit kleine appartement van 50m2 uit Florence is super mooi verbouwd! | Inrichting-huis.com
    3 maart 2019 at 11:01

    […] is volledig opnieuw ingedeeld. Het is weliswaar klein, maar dankzij de speelse indeling met de vide, ervaar je er juist veel ruimtelijkheid. De woonkamer is ingericht naast de half open keuken, […]

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.