Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

10x Zwarte trap


Vind jij een zwarte trap ook zo mooi en stoer, en overweeg je ook om jouw trap zwart te verven of te vervangen voor een stoere zwarte trap? Tof! Op deze pagina hebben we een aantal mooie inspiratie voorbeelden gezet van woningen waar gekozen is voor een zwarte trap. Scroll daarom snel naar beneden en laat je inspireren!

Zwart is sowieso een kleur die erg populair is – of dat nou gaat om de kleur van een auto, van kleding of in interieur & design. We hebben hier genoeg mooie voorbeelden gegeven van hoe je de kleur zwart in je interieur kunt gebruiken, zoals zwarte muren, zwarte kozijnen, zwarte toiletrolhouder, zwarte stalen trapleuning en zwarte deurkrukken. En deze pagina is dus een ode aan de zwarte trap.

1. Zwarte stalen trap

Voor een super mooie droomwoning, gebouwd op een grote heuvel met uitzicht in Tsjechië, hebben de architecten van OOOOX gekozen voor een zwart wit interieur. De basis is wit, met een witte houten vloer en witte muren, die gecombineerd zijn met verschillende stoere zwarte elementen voor het creëren van contrast. Denk aan de houtkachel, de zwarte kozijnen, en de zwarte design lounge chair. Maar het is vooral de stoere zwarte stalen trap die de blikvanger vormt in het interieur. De zwarte stalen trap verbindt de begane grond met de bovenverdieping en heeft een mooi open karakter. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte stalen trap

2. Zwarte bordestrap met houten treden

Marjo en Eetu hebben hun droomhuis gebouwd op één van van de beste kavels bij het Saimaa meer in Oost Finland – een super mooie duurzame woning met twee verdiepingen, een puntdak en een stoere zwarte houten gevel.  En ook het interieur ziet er geweldig dat gekenmerkt is met natuurlijke kleuren en materialen, zoals de betonstuc muur en vloer, houten wandbekleding en de houten plafonds. Voor de verbinding van de begane grond en de bovenverdieping heeft het stel gekozen voor een mooie zwarte bordestrap met houten treden, perfect passend bij de betonstuc muren en zwarte deuren. Klik hier voor de hele binnenkijker.

zwarte trap houten treden

3. Zwarte houten trap

Chris Dyson Architects heeft een geweldige loft woning ontworpen, gelegen midden in het centrum van Londen. De woning met een enorm hoog plafond kenmerkt zich met prachtige details, zoals originele bakstenen muren, houten raamluiken en originele houten balken. En daar hoort natuurlijk ook een mooie trap bij. De ontwerpers hebben een geweldige open  zwarte houten trap ontworpen, gesitueerd midden in de leefruimte waar het alle aandacht krijgt die het verdient. Dankzij het open plafond is de prachtige trap volledig zichtbaar. Klik hier voor de hele binnenkijker.

zwarte houten trap

4. Zwarte spiltrap

Een spiltrap is een rond trappensysteem waarbij de afzonderlijke treden aansluiten op een middenkolom en zo een volledige cirkel vormen. De diameter van de cirkel bepaalt de diameter van de trap. De draden of treden van een wenteltrap roteren om een centraal punt terwijl we de trap op of af gaan, waardoor een spiraalvormig ontwerp ontstaat. Naast dat het er erg mooi uit kan zien, is het grote voordeel van een wenteltrap dat het weinig ruimte in beslag neemt. Daarom is er voor onderstaande kleine idyllische woning gekozen voor een mooie zwarte spiltrap met houten treden. Klik hier voor de hele binnenkijker.

zwarte wenteltrap

5. Zwarte wenteltrap

Spiltrappen worden vaak verward met wenteltrappen. Het verschil is dat de traptreden bij een spiltrap bevestigd zijn aan een centrale spil, terwijl een wenteltrap om een vrije ruimte heendraait in plaats van één centrale as. John en Deborah hebben voor hun super stoere landelijke woonboerderij gekozen voor een super stoere zwarte wenteltrap, die gebouwd is rondom een oude stenen schoorsteen. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte wenteltrap stoer

6. Zwarte trap verven

Heb jij een oude houten trap? Dan kan je die natuurlijk op verschillende manier bekleden. Je kunt kiezen voor zwarte houten trapbekleding, maar je zou het ook heel eenvoudig een zwarte trap kunnen verven. Dat hebben ze ook gedaan in onderstaand appartement. Het kleine appartement van 62m2 heeft twee verdiepingen, en met deze mooie zwarte trap worden deze twee verdiepingen met elkaar verbonden. De buitenkant van de trap is wit, net als de deuren van de trapkast. Ook leuk dat ze de zwarte trap hebben gecombineerd met een witte trapleuning. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte trap verven

7. Industriële zwarte trap

Bij een zwarte trap denk je misschien gelijk aan een stoere industriële stalen trap. Hierboven hebben we laten zien dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Maar in onderstaande stoere loftwoning uit Den Bosch, ontworpen door EVA architecten, is er wel gekozen voor een geweldige industriële zwarte trap. Zo’n zwarte trap past perfect bij industrieel interieur, met bakstenen muren en betonnen vloeren. Klik hier voor meer foto’s.

industriele stalen trap

8. Zwarte stalen trap en balustrade

In de portfolio van interieurarchitecten van Witteveen Architecten vonden we onderstaande stoere grachtenwoning, waar meerdere zwarte stalen trappen zijn geplaatst. Maar de meest indrukwekkende trap vind je op de begane grond – een zwarte stalen trap met een bijpassende zwarte stalen trap balustrade die doorloopt aan de open overloop. Love it! Klik hier voor meer foto’s.

zwarte trap en balustrade

9. Zwarte stalen trap op een houten podium

Ook Standard Studio uit Amsterdam hebben in onderstaande bijzondere woning gekozen voor een stoere zwarte stalen trap. Zij hebben een voormalige school omgebouwd tot een loftwoning om van te dromen. In de woonkamer is een soort houten podium gebouwd, waar je op kunt zitten, maar ook als klimobject en podium gebruikt kan worden door de kinderen. En de zwarte stalen trap is op dat podium gebouwd, waardoor het nog bijzonderder eruit ziet. Klik hier voor meer foto’s.

zwarte stalen trap houten podium

10. Zwevende zwarte trap

Studio Slot heeft een industriële loft nabij het Vondelpark in Amsterdam volledig gerenoveerd en gerestyled. Wat begon als de wens van een klant voor wat meer kastruimte eindigde in een totale redesign en styling opdracht. De oorspronkelijke open inedling meet 24 x 4,5 meter met een plafondhoogte van 3,6 meter. Men betreedt deze zolder vanaf een verdieping erboven. De mooie zwevende zwarte trap is een opvallend statement en wordt een sculptuur in de woonkamer. Klik hier voor meer foto’s.

zwevende zwarte trap

Bekijk ook:
10x Trapkast inspiratie
Trap bekleden
Open trap dichtmaken met deur
Trap ideeën
Wenteltrap en spiltrap inspiratie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.