Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

leuke accessoires badkamer styling
Badkamer inspiratie

5 Tips voor het gebruik van accessoires in de badkamer


Ben je bezig met het maken van jouw droombadkamer? Het afronden van dit project staat in het teken van de badkameraccessoires. Geen vervelend klusje! Tijdens het samenstellen van je badkamer zetten accessoires de toon. Daarom lees je hier hoe je de badkamer stijlvol afwerkt.

Tip 1: Kies kleuren die bij het sanitair passen

Stem de badkameraccessoires helemaal af op de kleuren van het gekozen sanitair. Heb je een gouden bad- en douchekraan? Dan is het mooi om het dezelfde kleur goud terug te laten komen in de handdoekhaakjes, fonteinkraan en wc-rolhouder. Let hierbij op de diversiteit in de kleur goud. Je hebt namelijk glanzend goud, maar ook mat goud.

mooie badkamer kleuren

Tip 2: Stem de toiletaccessoires op de badkamer af

Maak het sanitair in huis helemaal compleet door het toilet af te stemmen met de badkamer. Zo creëer je een mooie eenheid in huis. Veel badkameraccessoires koop je dan ook in mooie sets. Daar zitten alle toiletaccessoires bij in.

badkamer zwarte details

Tip 3: Kies badkameraccessoires met de rest van de badkamer

Niet alle badkameraccessoires kies je pas als de badkamer af is. Denk aan een inbouwnis. Hiermee maak je de mooie doucheruimte extra bijzonder. Houd ook alvast ruimte over voor een mooie grote badkamerspiegel. Die mag best de blikvanger van de badkamer worden! Spiegels zorgen namelijk voor een extra ruimtelijk gevoel.

badkamer inbouwnis boven bad

Tip 4: Details zijn belangrijker dan je denkt

Om je droombadkamer echt helemaal netjes af te werken, steek je ook tijd in de details. Een goedkope sifon of zwanenhals van kunststof geven direct een goedkope indruk. Een sifon van chroom of goud valt lekker op. Ook de douchegoot maakt je mooie inloopdouche helemaal af. Die bestaat niet alleen in de bekende chroom kleur, maar ook in rosé goud!

badkamer gouden sifon

Tip 5: Maak de badkamer huiselijk

Is de badkamer helemaal af? Maak het gezellig met plantjes, een kaarsje en een mooie badmat. Zo maak je het sanitair stijlvol én gezellig. Zet het badkamermeubel niet vol met spullen, dit maakt de badkamer optisch kleiner. Beperk je tot een paar accessoires en berg overige spullen op in het badkamermeubel. Ook maakt de juiste verlichting de badkamer gezellig. Vergeet daarom niet de juiste inbouwspotjes te kiezen.

inbouwspots badkamer 6

Bekijk ook:
Inbouwspots in de badkamer
10x Badkamer ontwerpen tips
15x Luxe badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.