Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Wooninspiratie

10x Trapkast inspiratie


Heb jij ruimte onder je trap, die je op dit moment nog niet goed hebt benut? Laat je inspireren door de uiteenlopende trapkast ideeën, praktische tips en mooie inspiratie voorbeelden – van garderobekast tot werkplek! 

De trap heeft een duidelijke functie om de ene verdieping met de andere verdieping met elkaar te verbinden. Door de schuin en oplopende treden heb je altijd te maken met een ruimte onder de trap, of je nu een rechte trap hebt of één met een bocht. Sommige mensen laten die ruimte open, maar je kunt er ook een handige trapkast van maken.

Een trapkast kan je op verschillende manieren inrichten. De meeste mensen gebruiken de trapkast als voorraadkast of berging, waar etenswaren, drank en huishoudelijke spullen zoals de stofzuiger, de dweil en de strijkplank worden opgeborgen. Wil je die ruimte liever anders inrichten? Dan kan natuurijk ook. Er zijn genoeg leuke trapkast ideeën die heel handig zijn in huis. Om je een idee te geven, hebben wij een aantal mooie trapkast inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Welk trapkast idee vind jij het leukst?

Lees ookTrap ideeën: van soorten trappen tot trapbekleding en decoratie!

1. Garderobekast

Deze mooie trapkast hebben we gevonden in een mooie Zweedse woning. De trap bevindt zich in de hal met een stoere rauwe bakstenen muur, die een stoer contrast vormt ten op zichte van de volledig wit geverfde houten trap en houten vloer. Middels dubbele deuren heb je toegang tot de trapkast, wat ingericht is als een garderobekast waar je kunt lopen. Je vindt er een grote kledingroede waar jassen aan gehangen kunnen worden. Sjaals, hoeden en tassen kunnen ophangen worden aan de handige wandhaken. En de schoenen kunnen gewoon op de vloer worden geplaatst.

trapkast inspiratie hal wit

Trapkast inspiratie

2. Meerdere kasten met dubbele deuren

In deze luxe woning is er gekozen om de ruimte onder de mooie trap in te richten als garderobekast voor het ophangen van jassen en opbergen van schoenen en kleine accessoires. In plaats van één grote inloopkast zoals bovenstaande trapkast, hebben ze in totaal vier vaste kasten met dubbele kastdeuren gebouwd. De grote kast aan de rechterkant wordt gebruikt voor het ophangen van jassen, gevolgd door twee schoenenkasten naast elkaar.

Moderne trapkast

3. Strakke trapkast

Deense meubelmaker Køkkenskaberne heeft deze strakke trapkast ontworpen en gebouwd voor een grote tweegezinswoning uit Denemarken. Passend bij de moderne witte trap, is ook de trapkast strak afgewerkt met witte deuren. In twee grote deuren zijn ronde handgreep gaten gefreesd. De zwarte trapleuning vormt een mooi contrast.

Mooi afgewerkte trapkast

4. OSB boekenkast

Deze trapkast hebben we gevonden in de portfolio van architectenbureau 3XA, die in Polen een klein appartement heeft ingericht van slechts 29m2. Om extra woonoppervlakte te creeeren, hebben de architecten een mezzanine gecreëerd. Een halve verdieping waar de slaapkamer en badkamer zijn ingericht. Deze kunnen bereikt worden middels een mooie kleine houten trap. Onder de trap is een mooie OSB boekenkast gebouwd, bestaande uit meerdere open vakken.

Trap boekenkast

trapkast inspiratie osb boekenkast

5. Uitschuifbare trapkast

Een tijdje geleden hadden we de binnenkijker laten zien van de super mooie woning van Jutte.  Een voormalige fabriek uit Finland, die volledig omgetoverd is tot een kleine Scandinavische loft woning. In de woonkamer waar het plafond hoger dan vier meter is, vind je de trap die leidt naar de eerste verdieping met de slaapkamer en badkamer. En onder die trap is een hele bijzondere trapkast gebouwd. Een trapkast met drie uitschuifbare kasten. De grote kast wordt gebruikt voor de jassen en de middelste en kleinste kast worden gebruikt als schoenenkast. Het ziet er niet alleen erg mooi uit, door de uitschuifbare trapkast kan je overal makkelijk bij. Aan de buitenkant van de deuren zijn de leuke Muuto Dots haken gemonteerd, waar tassen, sjaals en andere kleine accessoires aan gehangen kunnen worden.

Trapkast garderobekast

trapkast inspiratie uitschuifbare trapkast

6. Opbergen in traptreden

Naast normale trapkasten, waarvan de kasten aan de zijkant van de trap worden gebouwd, kan het ook een leuk idee zijn om om opbergruimte te creëren in de traptreden. Het nadeel is dat je een volledige nieuwe trap moet laten ontwerpen en maken. Maar het resultaat kan super mooi zijn. Hieronder vinden jullie een aantal mooie inspiratie voorbeelden met kasten en ladekasten die in de traptreden zijn gebouwd.

trapkast ladekasten

schoenenkast trapkast inspiratie

schoenen opbergen in traptreden

trapkast inspiratie laden schoenen

trapkast inspiratie traptreden

7. Wijnkast

Ben jij een echte liefhebber van wijn, die standaard een grote collectie flessen wijn in huis hebt, dan is een wijnrek niet voldoende. Een grote praktische wijnkast mag absoluut niet ontbreken in jouw huis. Wijnkasten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Geen wijnkast kunnen vinden die voldoet aan jouw wensen? Laat er één op maat maken onder de trap! Hieronder vind je een aantal mooie trapkast inspiratie voorbeelden die ingericht zijn als wijnkast.

voorraadkast trap

grote wijnkast onder trap

luxe wijnkast trapkast

8. Werkplek in trapkast

Thuiswerken is een trend – steeds meer mensen werken vanuit huis. Om dat op een goede manier te kunnen doen is een fijne werkplek onmisbaar. Je kunt natuurlijk wel aan de eettafel werken, maar de kans is groot dat je regelmatig wordt afgeleid door van alles en nog wat. Daarom is een apart thuiskantoor het best. Heb je geen aparte kamer die je als thuiskantoor kunt inrichten? Dan zou je de trapkast kunnen overwegen die je als een compact kantoortje inricht. Ook dit klinkt een beetje apart, maar onderstaande inspiratie voorbeelden bewijzen dat het juist een heel goed idee kan zijn. Daar zitten zowel open werkplekken tussen, maar ook werkplekken die bijvoorbeeld volledig afgesloten kunnen worden met een schuifdeur.

trapkast werkplek schuifdeur trapkast werkplek schuifdeur

werkplek inrichten onder trap

trapkast inspiratie werkplek

trapkast inspiratie bureau kleine werkplek onder trap

9. Kattenhuis in de trapkast

Heb je een hond of een kat in huis? Je kunt ze niet blijer maken met een fijne slaapplek. Een gewone hondenbak of kattenbak is natuurlijk ook mogelijk, maar hoe stoer is het om een speciaal honden- of kattenhuis te maken, die ook nog eens bij de rest van je interieur past? Hieronder zie je een aantal mooie inspiratie voorbeelden van trapkasten waar een kattenhuis of een hondenhok in verwerkt is. Super nice, toch?

trapkast met kattenhuis trapkast inspiratie hondenhok trapkast inspiratie kattenhuis

10. Speelgoed opbergen in trapkast

Met kleine kinderen in huis heb je altijd te maken met rondslingerend speelgoed. Daarom is het fijn als je de mogelijkheid hebt in huis om speelgoed op een leuke en fijne manier kunt opbergen. Dat geldt voor de kinderkamer, maar ook voor de woonkamer. Helaas heeft niet iedereen de ruimte om een het speelgoed op te bergen, zonder dat het er lelijk uitziet. De hal is daarom niet eens een heel gek idee, waar je de trapkast kunt gebruiken voor het opbergen van speelgoed. Je zou zelfs een speelhuisje kunnen maken onder de trap. Geen idee hoe dit eruit kan komen te zien? Bekijk onderstaande mooie inspiratie voorbeelden!

trapkast inspiratie speelhuisje speelgoed in trapkast opbergen trapkast inspiratie speelgoed opbergen

Bekijk ook:
Open trap dichtmaken met deur
Leuke traphekjes

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

3 Comments

 • Reply
  Fotolijstjes bij de trap | Inrichting-huis.com
  27 oktober 2015 at 11:00

  […] verdiepingen met elkaar verbindt, maar er zijn nog veel meer leuke ideeën wat je ermee kunt doen. Hier liet ik bijvoorbeeld inspirerende voorbeelden zien van trapkasten. En hier kan je zien hoe je een […]

 • Reply
  Open trap dichtmaken met deur | Inrichting-huis.com
  4 februari 2019 at 15:45

  […] groot voordeel om de open trap dicht te maken met stootborden, is dat je onder een dichte trap een trapkast kunt realiseren. De kosten vallen erg mee om dit te realiseren. Als je het zelf doet, ben je […]

 • Reply
  Trap bekleden | Inrichting-huis.com
  21 november 2019 at 20:44

  […] Open trap dichtmaken met deur Trap ideeën Planten bij de trap Leuke traphekjes Betegelde trappen 10x Trapkast inspiratie Opgeschuurde […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.