Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Inbouwkast in schuine wand
Kasten Meubels Wooninspiratie

Inbouwkast in schuine wand


In verschillende woningen en binnenkijkers in slaapkamers hebben we hier al een aantal mooie inbouwkasten laten zien die gebouwd zijn in een schuine wand. Schuine wanden komen vaak voor op zolder, omdat je daar te maken hebt met een puntdak. Soms komt het zelfs voor dat je een volledige schuine wand hebt, zonder een recht stuk. Dat kan karakter hebben, vooral in combinatie met mooie rustieke houten balken.

Maar eerlijk is eerlijk, heel praktisch is het niet. Een schuine wand zorgt er namelijk voor dat je minder loopruimte hebt. De ruimte onder de schuine wand is bovendien een lastige ruimte. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om er een grote kledingkast te plaatsen. Je kunt op zoek gaan naar een kast of meerdere kasten die zo goed mogelijk passen, maar eigenlijk is een inbouwkast dé perfecte oplossing. Een inbouwkast in de schuine wand is niet alleen een hele fijne ruimtewinner, doordat het volledig op maat is gemaakt, ziet het er ook nog eens super strak en mooi uit. Het leuke is dat je lekker creatief aan de slag kunt gaan met de inrichting van de kast. Je kunt normale kastdeuren nemen, schuifdeuren, glazen schuifdeuren, ladekasten, mix van verschillende vakken, een open kast, noem maar op. Omdat het op maat gemaakt is, mag je dat volledig zelf bepalen. Hieronder vind je 40x inbouwkasten, inspiratie voorbeelden, praktische ideeën en tips, die allemaal in een schuine wand zijn gebouwd.

1. Hoofdbord inbouwkast zolderslaapkamer

Deze slaapkamer op zolder bevindt zich direct onder het nok van het dak. Hierdoor heb je te maken met twee evenredige schuine wanden. In plaats van inbouwkasten te realiseren in de schuine wanden aan de lange muren, hebben ze een grote op maat gemaakte inbouwkast gerealiseerd, die als een soort hoofdbord wordt gebruikt. Super mooi gedaan.

Inbouwkast in schuine wand

2. Blauwe inbouwkasten

In deze kamer hebben ze een dakkapel gerealiseerd. De muur waar de schuine wand aanwezig is, is een inbouwkast gerealiseerd, bestaande uit zowel lage ladekasten en hoge wandkasten die volledig tot aan het plafond lopen. Alle kasten zijn in een mooie blauwe kleurtint geverfd.

blauwe inbouw kledingkasten in schuine wand

3. IKEA Besta kasten onder schuine wand

In deze mooie lichte kinderkamer van een dubbele bovenwoning, zijn IKEA Besta kasten geplaatst onder de schuine wand. Er zijn kasten op elkaar gestapeld en naast elkaar geplaatst, om ruimte aan de muur zo goed mogelijk te benutten. Bovenop de bovenste kasten is ook ruimte waar spullen op geplaatst kunnen worden.

4. IKEA Stuva kasten kinderkamer

Ook in deze kinderkamer zijn IKEA ladekasten gebruikt voor onder de schuine wand met twee grote dakramen. Hier hebben ze gekozen voor de witte Stuva ladekasten van IKEA. Een mooie oplossing!

ikea kasten in schuine wand slaapkamer

5. Schuine wand inrichten met IKEA Stolmen kasten

De IKEA kasten zijn ook erg populair in slaapkamers. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een zolderslaapkamer met schuine muren. De schuine muren zijn ingericht met een combinatie van witte IKEA Stolmen kasten en kledingroedes die gemaakt zijn met stoere steigerbuizen. Op die manier is een soort open kledingkast gerealiseerd. Nice!

ikea ladekasten kledingroede schuine wand

6. Ladekasten én uitschuifbaar bed in kinderkamer

Dit is ook een geweldig leuk idee. In deze kinderkamer hebben ze namelijk ladekasten ém en uitschuifbaar bed gerealiseerd onder de schuine wand. Ideaal voor logeerpartijtjes!

inbouwkast bed kinderkamer

7. Thuiskantoor met inbouwkasten in schuine wand

Kasten zijn onmisbaar op kantoor, of het nou een echt kantoor is of een thuiskantoor. In onderstaande thuiskantoor is een hele fijne werkplek ingericht met op maat gemaakte inbouwkasten in de schuine wanden en een op maat gemaakt bureau. Alles ziet er super strak uit.

inbouwkasten kantoor schuine wanden

8. Kinderkamer kledingkast op maat met schuifdeuren

Het grootste voordeel van kledingkasten met schuifdeuren is dat je er heel veel ruimte mee kunt besparen. Voor de kledingkast in onderstaande slaapkamer hebben ze gekozen voor strakke witte schuifdeuren.

inbouwkast kinderkamer schuifdeuren

9. Mix van ladekasten en kasten met klepdeuren

Soms zijn ladekasten handig en soms zijn klepdeuren handig. Voor onderstaande inbouwkast in de schuine wand hebben ze ladekasten en klepdeuren gecombineerd.

inbouwkast ladekasten kast klepdeurtjes

10. Inbouwkast met ladekasten in schuine wand

Deze inbouwkast heeft zowel open vakken, een dichte kast als brede ladekasten. Op die manier kan je de kast voor verschillende dingen gebruiken.

inbouwkast ladekasten schuine wand

11. Lage kasten op maat in slaapkamer

Deze slaapkamer op zolder is voorzien van drie grote dakramen in de schuine wand, die voor heel veel zonlicht zorgen. De ruimte onder deze dakramen is optimaal benut doordat er lage kasten op maat zijn gerealiseerd. Dichte kasten zijn afgewisseld met open vakkenkasten.

inbouwkast schuine wand dakramen

12. Inloopkast op zolder met schuine wand

Hieronder zie je een super mooie inloopkast die ingericht is met volledig op maat gemaakte kasten. Alles centimeters zijn hierdoor optimaal benut. Dat geldt zowel voor de gedeeltes met de schuine wanden als de rechte wanden.

inloopkast inbouwkast schuine wand

13. Groot uitschuifbaar bed in schuine wand

Hierboven zag je de kinderkamer waar de ladekasten met een uitschuifbaar bed zijn gecombineerd. Dit zelfde idee kan je ook in de slaapkamer of woonkamer realiseren!

kast bed schuine wand

14. Ladekasten in schuine wand met houten balken

Het inrichten van een schuine wand kan een uitdaging zijn. Die uitdaging is zelfs groter als je te maken hebt met houten balken. In onderstaande ruimte hebben ze dat opgelost door op maat gemaakte ladekasten te realiseren, waar rekening is gehouden met zowel de verticale balken als de horizontale balk.

ladekasten in schuine wand

15. Slaapkamer muur met maatwerk ladekasten en klepdeuren

Dit is één van de mooiste voorbeelden hoe de schuine wand van een slaapkamer is ingericht met een inbouwkast. Grote ladekatsen zijn gecombineerd met kasten met klepdeuren. Alles ziet er super strak uit!

ladekasten klepdeuren inbouwkast schuine wand

16. Op maat gemaakte kledingkast in zolderslaapkamer

Ook in deze zolderslaapkamer is er gekozen om de schuine wanden optimaal te benutten met een kledingkast die op maat is gemaakt. Prachtige houten kasten, die hele veel sfeer en warmte geven aan de lichte witte slaapkamer.

maatwerk inbouwkast schuine wanden

17. Lage boekenkasten met bureau

De schuine wand in deze ruimte loop heel schuin. Ze hebben er een werkplek ingericht met op maat gemaakte lage boekenkasten, wat aan één kant ook als tafelpoot wort gebruikt voor het strakke houten bureau.

maatwerk open boekenkast schuine wand bureau

18. Multifunctionele logeerkamer van IKEA

Deze kamer is ingericht door IKEA, die ze de multifunctionele logeerkamer hebben genoemd. Het is een prachtige ruimte met mooie en vooral functionele meubels van het Zweedse woonwarenhuis. Onder de schuine wand met de grote dakramen is zijn meerdere open vakkenkast naast elkaar geplaatst.

Multifunctionele logeerkamer kasten onder schuine wand ikea

19. Thuiskantoor op zolder met open boekenkast

Dit thuiskantoor hebben we gevonden bij Zweedse makelaar Alvhem. In een appartement die zij te koop hadden aangeboden, is een thuiskantoor ingericht op zolder. Een prachtige ruimte met schuine wanden en dakramen. Onder de schuine wanden is een open boeken gerealiseerd, die over de gehele lengte van de ruimte lopen.

open boekenkast werkplek zolder

20. Pronkkast in schuine wand

Dit is eigenlijk dezelfde kast als hierboven. De foto laat heel goed zien hoe leuk het is om de boekenkast als een soort pronkkast te gebruiken, waar niet alleen leuke boeken en tijdschriften een plekje kunnen krijgen, maar ook heel veel andere mooie objecten.

open kasten in schuine wand

21. Inloopkast met open kledingkasten

Veel mensen kiezen ervoor om kasten helemaal tot aan het plafond te laten lopen. Onderstaand voorbeeld laat zien dat je ook ruimte over kunt laten aan de bovenkant. Kan ook leuk zijn, toch?

open kledingkast schuine wand

22. Houten kledingkast op maat

Heb je strakke witte muren? Overweeg dan om een andere kleur te nemen voor de inbouwkast. Hieronder zie je dat de houten kledingkast op maat heel veel warmte geven aan de strakke witte basis van een zolderslaapkamer.

open kledingkast schuine wanden zolder

23. Open schoenenkast op maat

Heb je geen grote boekencollectie, maar wel een grote schoenencollectie? Creëer dan een open schoenenkast in de schuine wand!

open schoenenkast op maat schuine wand

24. Strakke witte inbouwkast in landelijke slaapkamer

Voor deze sfeervolle landelijke slaapkamer is er gekozen voor een strakke witte inbouwkast, die afgewerkt is met strakke witte deuren en mooie houten deurgrepen.

strakke inbouwkast slaapkamer schuine wand

25. Combinatie van thuiskantoor en kledingkast

Niet genoeg kamers? Het kan een goed idee zijn om kamers met elkaar te combineren. Dit is een mooi voorbeeld van een thuiskantoor, dat gecombineerd is met een kledingkast. De schuine wanden zijn allen goed benut met maatwerk kledingkasten, boekenkasten, ladekasten en een bureau.

thuiskantoor inbouwkasten schuine wand

26. Underlayment kasten in schuine wand

Wat een heerlijke kinderkamer, die grotendeels is ingericht met maatwerk underlayment oplossingen. In de schuine wand is onder andere een stoere inbouwkast gerealiseerd met underlayment planken.

underlayment inbouwkast schuine wand

27. Houten plank op witte kasten

Je kunt witte kasten heel mooi afwerken met een houten plank bovenop de kasten. Op die manier straalt je kast meer warmte uit.

witte inbouwkast houten plank schuine wand

28. Witte lage inbouwkasten op zolder

Voor de zolderruimte is er gekozen voor witte lage inbouwkasten. Aan de bovenkant van de kasten is een gedeelte open gelaten, waar bijvoorbeeld boeken in geplaatst kunnen worden.

witte lage inbouwkast schuine wand

29. Inloopkast met schuine wand

Nog een mooi voorbeeld van een inloopkast met een schuine wand. Alle wanden zijn ingericht met super mooie en strakke kledingkasten. Ladekasten zijn gecombineerd met open vakken en kledingroedes.

zolder inloopkast schuine wand

30. Witte inbouwkast in lichte slaapkamer

In deze lichte slaapkamer is bijna alles wit. Witte vloer, witte muren en een volledig op maat gemaakte witte inbouwkast. De inbouwkast bevat zowel grote kasten als kleine ladekasten.

Inbouwkast in schuine wand

31. Dakkapel én inbouwkasten

Een dakkapel zorgt voor meer ruimte en licht in een ruimte met schuine wanden. Dit betekent echter niet dat je geen inbouwkasten kunt realiseren. Dat kan gewoon altijd!

Inbouwkast in schuine wand

32. Kledingkast met glazen schuifdeuren

Deze kledingkast in de schuine wand is netjes afgewerkt met glazen schuifdeuren. Het glas geeft de slaapkamer een luxe moderne uitstraling, vooral in combinatie met de verlichting in de kast.

Inbouwkast in schuine wand

33. Roomdivider tussen open kledingkast en bed

Deze slaapkamer heeft twee schuine wanden. Onder de ene schuine wand is het bed geplaatst, terwijl onder de andere schuine wand een open kledingkast is gerealiseerd. Net vóór de open kledingkast is een roomdivider geplaatst van houten latten, waar de TV strak aan gemonteerd is.

Inbouwkast in schuine wand

34. Designkast van Jan Hendzel

Jan Hendzel studio heeft een super mooie designkast ontworpen voor deze strakke witte slaapkamer. Een prachtige hardhouten kledingkast, die een mooi contrast vormt ten op zichte van de overvloed aan wit.

Inbouwkast in schuine wand

35. Maatkast schuine wand lichte slaapkamer op zolder

Deze slaapkamer behoort tot één van de mooiste slaapkamers uit dit lijstje. Een prachtige zolderslaapkamer, die dankzij de grote dakramen super licht is geworden. De houten balken geven de slaapkamer heel veel sfeer en in de grote muur achter het bed is een inbouwkast gerealiseerd met heel veel opbergruimte.

Inbouwkast in schuine wand

36. Schoenenkast in schuine wand

Hierboven hadden we een open schoenenkast laten zien. In deze slaapkamer hebben ze een dichte schoenenkast gerealiseerd, die afgewerkt is met klepdeuren. Ook super mooi!

Inbouwkast in schuine wand

37. Inbouwkast in dezelfde kleur als muren en plafond

De muren en het plafond van deze slaapkamer is in een super mooie grijsgroene kleur geverfd. De inbouwkast heeft exact dezelfde kleur gekregen, waardoor alles mooi één geheel vormt. Goed idee!

Inbouwkast in schuine wand

38. Slaapkamer met open badkamer

De schuine wand van deze slaapkamer loopt helemaal door naar de open badkamer. Het gedeelte in de badkamer is ingericht met een designradiator en een lage meubel, terwijl de schuine wand in het slaapkamer gedeelte ingericht is met strakke inbouwkasten.

Inbouwkast in schuine wand

39. Inbouwkast met steigerhouten deuren

Wat een super mooie slaapkamer! Alles is super strak afgewerkt, maar het mooie is dat er verschillende soorten materialen zijn gebruikt. De wanden zijn strak gestuukt en wit geschilderd, op de vloer ligt een licht vloerbedekking, de trap balustrade is van glas, en de inbouwkast is afgewerkt met steigerhouten deuren.

Inbouwkast in schuine wand

40. Uitschuifbare kledingkasten

Dit idee hebben we nog niet gezien. In deze schuine wand van hele lange inloopkast zijn uitschuifbare kledingkasten gerealiseerd. De overige muren zijn volledig bekleed met spiegelwanden, waardoor de inloopkast optisch groter en ruimtelijker is geworden.

Inbouwkast in schuine wand

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

8 Comments

 • Reply
  Liesbeth Rondelez
  27 maart 2016 at 18:36

  Hallo, wat een mooie ingemaakte kasten voor op de zolderkamer! Is het mogelijk om de link naar de website die laat zien hoe je met de IKEA Pax kasten een inbouwkast maakt in een schuine wand eens door te sturen aub? De link in het artikel werkt niet.

  Groetjes en bedankt!

 • Reply
  Mooie slaapkamer met inbouwkast | Inrichting-huis.com
  16 juli 2016 at 11:00

  […] in ruimtes met schuine muren. Hierdoor wordt welke centimeter van de muur optimaal benut. Hier hebben we dat laten zien met een aantal mooie inspiratie voorbeelden. En in deze blog hebben we […]

 • Reply
  Weygaerts Wilfried
  16 augustus 2017 at 02:23

  Hallo, wat een mooie ingemaakte kasten voor op de zolderkamer! Is het mogelijk om de link naar de website die laat zien hoe je met de IKEA Pax kasten een inbouwkast maakt in een schuine wand eens door te sturen aub? De link in het artikel werkt niet.

  Groetjes en bedankt!

 • Reply
  Sun Bhugwansing
  1 november 2017 at 23:01

  Zou u mij ook de link kunnen toesturen hoe maak je van de Ikea pax kast een inbouwkast onder een schuine wand.?

  • Reply
   Jolien
   16 november 2017 at 02:02

   Ik zou die link (Ikea Pax – schuine wand) ook wel kunnen gebruiken, indien mogelijk :). Alvast bedankt!

 • Reply
  Een op maat gemaakte kast voor woonkamer met schuine muren | Inrichting-huis.com
  28 maart 2019 at 19:14

  […] wanden zorgen ervoor dat je minder loopruimte in een kamer hebt. We hebben hier laten zien dat een inbouwkast in een schuine wand een heel leuk idee is. Een ander soort schuine wanden, zijn twee recht wanden naast elkaar, die […]

 • Reply
  Hans Bakker
  29 maart 2022 at 17:16

  Hallo,

  Ik zou deze link ook graag ontvangen

 • Reply
  Joyce
  4 oktober 2022 at 16:28

  Hallo, Waar zijn de blauwe kasten van, van voorbeeld 2 op de pagina ‘inbouwkast in schuine wand’.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.