Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

glazen schuifpui woonkamer tuin
Binnenkijken Industrieel interieur Klassiek interieur Modern interieur

Dit karakteristiek herenhuis uit 1930 is verbouwd tot een hele fijne gezinswoning


Dit is een project van studio TAAB6, en werd geleid door de architecten Ivan Llach en Raquel Colacios. Het is een prachtig herenhuis dat uit 1930 dateert, met een gevel van zeven meter breed en een ingebouwde diepte van 10 meter. In totaal heeft het drie verdiepingen, inclusief een dakterras en een heel fijne en zonnige tuin. Het doel was om zoveel mogelijk originele elementen van het huis te behouden en te herstellen, en vervolgens enkele toevoegingen te maken om de ruimte geschikt te maken voor het dagelijks leven van een jong gezin van vijf.

Betonvloer woonkamer

Open indeling

De architecten waren begonnen met het verwijderen van zoveel mogelijk binnenmuren, om een zo open mogelijke indeling te creëren voor het gezin. De entree op de begane grond, bekleed met originele tegels, leidt naar een grote open keuken, een eet- en woonkamer die oorspronkelijk in zes afzonderlijke kamers was verdeeld. Van deze nieuwe leefruimte heb je middels een moderne grote glazen schuifpui toegang tot de tuin, waar onder andere een terrasoverkapping van bamboe is gecreëerd.

Karakteristieke gevel herenhuis

Overdekt terras tuin

Terrasoverkapping tuin

glazen schuifpui woonkamer tuin

Tuin

Bamboe terrasoverkapping

In de woonkamer en keuken is er gekozen voor een stoere betonnen vloer, die ook doorloopt het het terras in de tuin. Daarmee zijn binnen en buiten optimaal geïntegreerd en wordt de tuin perfect bij de woning betrokken. De combinatie van de super leuke patroontegels en de betonvloer vind je tevens op de eerste verdieping,

underlayment keuken houten barkrukken

Bakstenen muren en patroontegels

Underlayment keuken met bartafel

Er is een stoere keuken gerealiseerd van underlayment, afgewerkt met een strakke witte werkblad van het Britse merk Silestone. De keuken bestaat uit twee delen, waarbij het eerste deel uit zowel lage als hoge wandkasten én keukenapparatuur bestaat, terwijl het tweede gedeelte een bartafel/werktafel is geworden, waar de gootsteen ook in verwerkt is. Er is een eethoek ingericht, waarbij twee houten eetkamerstoelen met een vaste bank is gecombineerd, maar je kunt ook aan de bartafel zitten aan de drie houten barkrukken.

Karakteristieke trap

Strakke witte muren met patroontegels

Bakstenen muren en gewelfde plafonds

Door het hele huis heen zijn strakke witte muren gecombineerd met originele bakstenen muren. Sommige kamers zijn zelfs voorzien van stoere gewelfde stenen plafonds, die tijdens de renovatie werden ontdekt. Deze zijn lokaal bekend als ‘volta catalana’ wat ‘Catalaanse boog’ betekent. De nieuwe, meer open lay-out zorgt voor betere zichtlijnen door het huis en verbetert tegelijkertijd de ventilatie.

Op de eerste verdieping heeft TAAB6 twee kamers samengevoegd om een royale kinderkamer aan de voorkant van het huis te creëren. Aan de achterzijde zijn drie kamers gecombineerd om een grotere master bedroom met inloopkast en badkamer te creëren. Alle slaapkamers zijn voorzien van super mooie witte houten raamluiken, die de raamdecoratie vormen.

Slaapkamer openslaande deuren naar dakterras

stenen muren en stenen plafond

stoere badkamer met betonstuc

Open inloopkast in slaapkamer

Dakraam boven douche

Kinderkamer met patroontegels

Indeling herenhuis

Indeling herenhuis

Indeling herenhuis

Indeling herenhuis

Fotografie: Aitor Estévez

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.