Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Mooie slaapkamer met inbouwkast
Inloopkast inspiratie Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie

Mooie slaapkamer met inbouwkast


Inbouwkasten worden vaak gerealiseerd in ruimtes met schuine muren. Hierdoor wordt welke centimeter van de muur optimaal benut. Hier hebben we dat laten zien met een aantal mooie inspiratie voorbeelden. En in deze blog hebben we laten zien dat op maat gemaakte kasten altijd wel een goed idee zijn, of je nou een schuine muur, schuin dak of gewoon een ‘normale’ rechte muur hebt. Zo’n maatkast geeft elke ruimte een bepaalde chique en luxe uitstraling.

Vandaag gaan we binnenkijken in een super mooie slaapkamer waar ook een op maat gemaakte inbouwkast is gerealiseerd.

Mooie slaapkamer met inbouwkast

Mooie slaapkamer met inbouwkast

Ruime lichte slaapkamer

Het is de enige slaapkamer van een tweekamerappartement gelegen in het Zweedse Linnéstaden. De slaapkamer is ingericht naast de woonkamer, waar bewust gekozen is om de deuropening open te laten, in plaats van af te sluiten met een deur. Met een oppervlak van ruim 15m2 is de slaapkamer erg ruim en door de deur van het balkon ook lekker licht. Witte wanden zijn gecombineerd met een opgeschuurde lichte houten planken vloer.

Mooie slaapkamer met inbouwkast

Op maat gemaakte inbouwkast

Als je vanuit de woonkamer in de slaapkamer loopt, heb je aan de linkerkant een ideale plek voor het plaatsen van een grote kledingkast. Hier hebben ze dus gekozen om er een op maat gemaakte inbouwkast te bouwen, bestaande uit vijf hoge kasten die enorm veel opslag biedt voor kleding en accessoires. Het bovenste gedeelte is open gelaten. Een grote opening die als extra opslag gebruikt kan worden. Deze kan afgeschermd worden met een gordijn over de gehele breedte van de kast.

Styling en decoratie

Centraal in de slaapkamer vind je het grote bed, omsingeld door meerdere decoratie meubels en accessoires. Links van het bed vind je bijvoorbeeld een vintage krukje die als nachtkastje wordt gebruikt. En als nachtlamp is er gekozen om de Ranarp lamp aan de muur te hangen, naast de enige lijst aan de muur. Rechts van het bed is een werkplek ingericht met een super leuk vintage secretaire bureau.

Mooie slaapkamer met inbouwkast

Mooie slaapkamer met inbouwkast

Mooie slaapkamer met inbouwkast

Bron: Alvhem.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.