Leuke wooninspiratie & interieur ideeën voor de inrichting van je huis en tuin | inrichting-huis.com

Het Broadview Loft appartement van 50m2
Binnenkijken Industrieel interieur

Het Broadview Loft appartement van 50m2


Het is weer een tijd geleden dat we een echt loft appartement hebben laten zien, terwijl juist super leuk is om binnen te kijken in loft appartementen, die omgetoverd zijn tot stoere appartementen. Het laatste loft appartement die we hier hebben laten zien was de loft van medeoprichter van Homepolish, met een totale woonoppervalk van maar liefst 260m2. Het loft appartement waar we vandaag gaan binnenkijken is een stuk kleiner. Hoewel het slechts 50m2 groot is, is het zéker niet minder leuk om deze loft te laten zien. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Het Broadview Loft appartement van 50m2

Slaapkamer en inloopkast afsluiten met gordijnen

Het loft appartement is gevestigd in een stoer industrieel pand in het centrum van de Canadese hoofdstad Toronto. De bewoner, een jong professional, heeft interieur- en ontwerpbureau Arch Collab gevraagd om het interieurontwerp te maken. De ontwerpers kregen de opdracht om iets leuks, functioneel en unieks te creëren. Er is gekozen voor een semi open indeling die draait om een ​​element die ze de ‘bed box’ hebben genoemd. Een gedeelte waar de open slaapkamer en inloopkast zijn ingericht. De linkerkant, waar de slaapkamer zich bevindt, is voorzien van een mooie grote boogingang. Daar vanuit kan je doorlopen naar de open inloopkast aan de rechterkant. De gehele bed box kan wel afgesloten worden met witte inbetweeners.

aparte slaapkamer loft appartement

Door de inbetweeners op een architecturale manier te gebruiken, wordt de ruimte op een unieke manier gedefinieerd en biedt het meer privacy en akoestische demping in de slaapkamer. Dit alles verheft het als een element en verandert het in een focuspunt en blikvanger van het appartement. Dit ruimtelijke spel biedt een functionele en esthetische flexibiliteit waardoor het kleine studio loft appartement open en ruimtelijk blijft, terwijl de slaapvertrekken gezellig en verborgen aanvoelen.

boogopening slaapkamer loft

gordijnen als deur slaapkamer

Betonvloer en witte bakstenen

Er is gekozen voor een stoere grijze betonvloer, gecombineerd met witte muren. Strak gestuukte en wit geverfde witte muren zijn afgewisseld met wit geverfde bakstenen muren. Het houten plafond en de stoere dikke houten balken en pilaren, geven het interieur meer warmte en sfeer. De blootgestelde buizen, zoals de afvoer in de keuken en de grote dikke ventilatie in de woonkamer passen perfect bij de industriële sfeer van het appartement. Daar hebben ze bijpassende zwarte rails verlichting bij gekozen.

grijze loungebank loft

keukenbar loft appartement

ontwerp loft appartement

open indeling loft appartement

betonvloer witte muren

De open keuken zorgt voor ruimtelijkheid in de woonruimte. Zwarte keukenkasten zijn gecombineerd met een witte keukenbar met leuke witte barkrukken. Deze ruimte is voorzien van twee grote industriële ramen, die voor heel veel lichtinval zorgen in de loft. Met witte wandplanken is een vensterbank gecreëerd, waar een werkplek onderdeel van is.

Bron: Archcollab.com | Fotografie: Andrew Snow

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.